BOEK

Leuk voor in de koffer: De Zoete Zusjes gaan op vakantie

16 juni 2021

De Zoete Zusjes zijn de populairste YouTube-zusjes van Nederland. Lise en Quinn kijken heel graag naar hun avonturen en leuke filmpjes. Vorig jaar kwam hun eerste boek ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat‘ uit. Niet snel daarna volgde hun tweede boek ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas‘ en afgelopen april kwam hun nieuwste boek uit: De Zoete Zusjes gaan op vakantie. Een leuk boek om alvast in de vakantiestemming te komen of natuurlijk lekker mee te nemen op vakantie! Wat vinden wij ervan?

De Zoete Zusjes gaan op vakantie – korte samenvatting

Hoera, de Zoete Zusjes hebben vakantie! Maar waar gaan de meisjes deze zomer spannende avonturen beleven? De Zoete Zusjes gaan op reis naar een prachtig eiland. Spreken ze daar wel Nederlands? Er is in ieder geval van alles te beleven. Je kunt er namelijk strandjutten, ijsjes, eten, fietstochten maken, mee met een vissersboot, wadlopen en zelfs zeehondjes zien!

Saar en Janna beklimmen samen met papa, mama en grote broer Bram de oude vuurtoren. Ook gaan ze wandelen over een blotevoegtenpad en brengen ze een bezoekje aan het Juttersmuseum. Plotseling vindt Saar iets in zee. Het lijkt wel een fles met een briefje erin… Het wordt een vakantie om nooit te vergeten!

Wat vinden wij ervan?

Allebei mijn kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Lise leest inmiddels wel zelf, maar vraagt nog bijna elke avond of ik ook nog een stukje voorlees. Soms lezen we een boek samen. Elk om en om een zin of bladzijde. Hoewel het boek zelf te lezen is voor kinderen vanaf 7 jaar, wilde Lise toch graag dat ik het voorlas. Quinn kan natuurlijk nog niet zelf lezen, maar kan het verhaal al wel prima volgen. Allebei vinden ze het leuk dat er veel mooie tekeningen in het boek staan. Ikzelf trouwens ook!

Het verhaal leest lekker weg en zit vol grappige en soms spannende momenten. Je waant je echt op een vakantie aan het strand en daarmee is het wat mij betreft een geweldig leuk boek om deze zomer mee te nemen op vakantie. Het boek is opgedeeld in aparte hoofdstukken waardoor het makkelijk is om in delen (voor) te lezen. Elke avond een hoofdstuk, bijvoorbeeld.

Wat me bij alle boeken van de Zoete Zusjes tot nu toe opvalt is dat ze in het boek precies zo worden beschreven zoals ze in het echt (of in elk geval, zoals ik ze ken van YouTube) zijn. Niet zo gek als je je bedenkt dat hun eigen moeder Hanneke de boeken heeft geschreven, maar dat maakt het wel ‘echter’ vind ik.

Kortom: wij vinden het boek een echte aanrader. Zowel voor de wat oudere kindjes om zelf te lezen als voor jonge kinderen vanaf 4 jaar om lekker uit voorgelezen te worden.

Ken jij de Zoete Zusjes al?

2 Comments

 • Reply Nicole 18 juni 2021 at 14:44

  Wat leuk om ineens Lise met dit boek te zien! Ik heb dit boek (en het sinterklaasboek) mogen corrigeren. Daarvoor kende ik ze eerlijk gezegd niet, maar mijn oudste vindt het nu ook heel leuk om eruit voorgelezen te worden.

  • Reply Monique 21 juni 2021 at 22:09

   Wat tof dat jij het boek hebt mogen corrigeren, Nicole! Ik vind de boeken zelf ook leuk om voor te lezen 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.