BLOGGEN

Via welke Google zoekwoorden vonden jullie mijn blog?

27 januari 2017

blog

Het meeste ‘verkeer’, zoals je bezoek naar een website noemt, naar mijn blog komt via Google. Zo nu en dan bekijk ik op welke zoekwoorden lezers bij mij terechtkomen. En dat levert soms interessante en soms best opvallende resultaten op. Het leek me leuk eens te delen op welke tien zoekwoorden ik de afgelopen drie maanden het meest werd gevonden.

1. Moonoloog

Ja duh, deze was te verwachten natuurlijk. De naam van mijn blog. Helemaal juist gespeld gelukkig! Ik betrap me erop dat ik ook vaak Google gebruik als ik een bepaalde website moet hebben. Terwijl ik dan natuurlijk ook gewoon de URL kan intypen…

2. Uitje peuter slecht weer

Het is de afgelopen drie maanden vaak slecht weer geweest. Nat, koud, winderig… En dan zijn veel mensen op zoek naar geschikte uitjes voor kleine kinderen. Ik schreef er eens een artikel over en dat wordt dus blijkbaar goed gevonden. Leuk!

3. Moonoloog Instagram

Mijn favoriete social mediakanaal is Instagram. Ik heb er inmiddels meer dan 3.000 volgers en maak meerdere keren per dag ‘een rondje’. Ik gok dat er veel mensen zijn die mij op Instagram spotten en vervolgens op zoek gaan naar mijn blog door mijn naam op Instagram ‘moonoloog’ (heel verrassend) in combinatie met ‘instagram in te typen in Google. Of ze zijn gewoon op zoek naar mijn IG-account, dat kan natuurlijk ook nog.

4. Chinese conceptiekalender 2016

Als je in verwachting bent zijn er verschillende methoden om een gokje te wagen met betrekking tot het geslacht van je ongeboren kindje. Een daarvan is de Chinese conceptiekalender. Toen ik zwanger was van Quinn schreef ik er een artikel over en veel zwangeren blijken nieuwsgierig naar hoe dit werkt en of ze een grotere kans op een jongen of op een meisje hebben. Overigens klopte het bij mij beide keren niet, dus neem het vooral niet te serieus zou ik zeggen!

5. Thea van Galen

Dit vind ik super gaaf. De naam van mijn lieve gastblogger Thea staat gewoon op nummer 5! Helaas heeft ze recent moeten besluiten (tijdelijk) te stoppen met bloggen, maar stiekem hoop ik dat ze over een tijdje weer tijd vindt om stukjes aan te leveren.

6. Monoloog blog

Dit is dus een beetje een nadeel van mijn blognaam. Hij is nogal spelfoutgevoelig. Ik vrees dat veel mensen ‘monoloog’ hebben ingetypt in de hoop bij mijn blog uit te komen, maar dat werkt dus niet. Maar… als je er het woordje ‘blog’ achter zet, sta ik helemaal bovenaan. Fijn om te weten en mooi dat mensen dan dus toch op de juiste website terechtkomen.

7. Cadeau eerste verjaardag dochter

Toen Lise bijna 1 jaar werd schreef ik een artikel met cadeautips voor de eerste verjaardag van een meisje. En dat doet het tot op de dag van vandaag erg goed. Super leuk! Hopelijk hebben mensen ook nog iets aan de tips die ik geef.

8. Tula draagzak ervaringen

We gingen op zomervakantie en namen mee… een Tula draagzak! Wij hebben de toddler versie en ik wil stiekem ook graag nog een baby versie voor Quinn. Want wat een fantastisch fijne draagzak is de Tula! En mooi bovendien. Ik had erg veel plezier in het schrijven van de review en het maken van de foto’s en ben blij dat hij nog steeds goed gevonden wordt.

9. Kerstfoto baby

Ik heb voor deze top 10 de afgelopen drie maanden geanalyseerd en daar valt natuurlijk (de aanloop naar Kerstmis) in. Kerstkaarten personaliseren met een leuke kerstfoto is elk jaar een hit. Toen Lise een jaar was schreef ik een artikel met tips voor het maken van kerstfoto’s met je baby of dreumes. Hopelijk hebben veel lezers er het afgelopen jaar iets aan gehad.

10. Meegroeibed peuter

Inmiddels bijna een jaar geleden was het tijd om te gaan rondkijken voor een groot bed voor Lise. Ik deed de nodige research en kwam met een artikel waarop te letten als je op zoek bent naar een nieuw bed voor je peuter. Schaf je een meegroeibed aan of ga je voor een eenpersoonsbed? Iets wat blijkbaar meer ouders zich afvragen.

Dit was de top 10 van de afgelopen drie maanden. Is het iets als ik vaker zo’n overzichtje deel?

7 Comments

 • Reply Nicole 27 januari 2017 at 06:53

  Grappig om te zien dat de kerstfoto het goed heeft gedaan. Ik heb daar ook een blog over geschreven paar jaar terug maar hij werd niet zoveel gevonden afgelopen kerst. Of misschien wel maar anderen gewoon beter waardoor ik t niet zag 😝

 • Reply Nicole 27 januari 2017 at 10:19

  Altijd leuk om te zien dit soort dingen!! Had je er nog hele rare of opvallende zoektermen bij?

 • Reply Essma 27 januari 2017 at 11:01

  Leuk om te weten. Ik heb jou eigenlijk via YouTube ‘gevonden’ 😄…toen ik in het beginstadium zat van mijn zwangerschap en daar de duur van mijn zwangerschap intikte. Zo viel mijn oog op jouw filmpjes en vond het echt leuk om te kijken. Via YouTube kwam ik op je blog. Succes verder! 👍🏻

 • Reply Laura 27 januari 2017 at 18:58

  Ik vind het leuk om te lezen ja. Erg leuk dat Thea op nummer 5 staat ook. 🙂

 • Reply Thea van Galen 27 januari 2017 at 19:49

  Wauw op nummer 5!!
  Als we in rustiger vaarwater zitten kom ik terug en ga ik voor de tweede plaats 😜
  Xx

 • Reply Patricia 27 januari 2017 at 22:00

  Leuk, als ze bij mij via Google binnenkomen, dan zijn ze vaak aan het Googlen of BN’ers vader, moeder of toevallig zwanger zijn. Schreef er gister een blog over.

 • Reply MamaPlaneet 28 januari 2017 at 09:41

  Leuk dit! Ik had ook een artikel geschreven over activiteiten bij slecht weer maar zo goed werd het niet gelezen. Waar ik wel naar benieuwd ben, zijn de rare en grappige zoekwoorden waarop je werd gevonden. 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.