BLOGGEN

Top 10 best gelezen in 2016!

30 december 2016

Zo nu en dan neem ik een duikje in mijn blogstatistieken. Altijd leuk om te zien hoeveel bezoekers er per dag een kijkje komen nemen en welke schrijfsels het goed doen. Aan het eind van het jaar maak ik dan ook altijd de balans op: wat zijn de best gelezen artikelen in 2016?

1 Mijn Bevallingsverhaal

Met stip op nummer 1 een niet geheel onverwachte. Mijn beschrijving van de supersnelle turbobevalling van Quinn. Ik vind het zelf ook altijd mooi en interessant om bevallingsverhalen van anderen te lezen, dus ik begrijp best waarom deze op de eerste plaats is geëindigd.

2 In je derde trimester naar de Efteling, kan dat wel?

Toen ik hoogzwanger was, kregen we kaartjes voor de Efteling. Hoewel ze nog best een tijdje geldig waren, wilde M toch graag in september nog gaan. Ik voelde me goed en dus gingen we ervoor. Mijn ervaringen en tips deelde ik op mijn blog en daar waren veel mensen nieuwsgierig naar.

3 En toen lag ik met weeën in het ziekenhuis

Tja, die had ik zelf ook niet zien aankomen. Bij precies 36 weken zwangerschap werd ik ’s nachts wakker met weeën. De verloskundige kwam en stuurde ons door naar het ziekenhuis… Erg spannend en dat vonden jullie blijkbaar ook want er werd massaal meegelezen en -geleefd.

4 Eindelijk, daar is hij dan!

Heb je het vorige artikel gelezen dan weet je dat we rond het middaguur onverrichter zake weer naar huis zijn gestuurd. De weken die volgden leken een eeuwigheid te duren, maar aan het lange wachten kwam gelukkig toch een eind… Nog in het ziekenhuis typte ik kort een geboorte-aankondiging met de allereerste foto’s van ons nieuwste gezinslid Quinn.

5 Gender reveal! It’s a…

Net als bij Lise wilden we er dit keer graag opnieuw middels een gender reveal achterkomen of we een zoon of dochter zouden krijgen. De geslachtsecho werd gepland, het geslacht in gesloten envelop met ons meegegeven en doorgegeven aan de taartenbakster. Het aansnijden van de taart liet ik filmen en daar was deze video het resultaat van.

6 Ik heb een nieuwtje!

Spanning en sensatie! In april kon ik dan eindelijk verklappen dat M en ik een tweede kindje verwachtten. Uiteraard gaf ik dat nog niet weg in de titel maar werd er massaal op geklikt. Geweldig nieuws om te mogen delen en het leverde een hoop leuke en ontzettend lieve reacties op.

7 De leukste zand- en watertafels

Hè hè, eindelijk eens een artikel dat niet over zwangerschap of baby’s gaat. Ik selecteerde in het voorjaar de leukste zand- en watertafels, nadat ik er voor Lise eentje had aangeschaft en zij er enorm veel speelplezier van had. Leuk om in de reacties te merken dat de zand- en watertafels ook bij andere kinderen erg in de smaak vielen.

8 Baby update Quinn | 1 week oud

Toen Quinn een week oud was schreef ik een eerste update over hoe het met hem en met ons ging. Zo’n eerste periode is altijd behoorlijk wennen en ik denk dat velen daarom graag wilden weten hoe het voor ons was met twee kindjes.

9 De dag van de test

Toen al bekend was dat ik zwanger was, besloot ik een stukje te schrijven over het moment dat ik de zwangerschapstest deed. Tussen de boodschappen en het avondeten door, met een man die in eerste instantie niet eens doorhad dat hij positief was. Blijft een leuke en gelukkig vonden (vinden) jullie dat ook.

10 Help, mijn man gaat er vandoor!

Ik moet toegeven dat deze titel een beetje clickbait is. Maar ik vond hem grappig en wilde natuurlijk dat zoveel mogelijk van mijn lezers zouden lezen dat ik er maar liefst tweeënhalve dag alleen voor zou staan met twee kinderen, waaronder een baby van amper zes weken. We leven allemaal nog, dus het is goed afgelopen maar ik vond dat toch wel een beetje heul spannend.

Dit waren ze dan. De tien best gelezen artikelen op Moonoloog.nl in 2016! De zwangerschap en geboorte van Quinn lopen er natuurlijk als een rode draad doorheen, maar dat had ik ook wel verwacht.

Wat vind jij het beste/leukste/meest inspirerende artikel uit dit rijtje?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

7 Comments

 • Reply Patricia 30 december 2016 at 06:53

  Leuk rijtje. Als ik met mijn verlof ga, ga ik hier flink bijlezen. Bevallingsverhalen skip ik nog even. Voor mijn gevoel werkt het voor mij het fijnste als ik zo min mogelijk weet. Kan ik me ook nergens druk over maken.

 • Reply Nicole 30 december 2016 at 06:54

  Ja heb ze allemal gelezen! Sowieso altijd leuk om op deze manier een kijkje te nemen in iemands leven..

 • Reply marjonS 30 december 2016 at 07:00

  Ik zie echt bij alle zwangere / bevallen dames in de top 10 dezelfde soort blogjes. Hoezo een mens is nieuwsgierig, haha. Over de aankondiging, bevalling enz.

 • Reply Loes Johanna 30 december 2016 at 07:33

  Ik ben inderdaad ook iemand die momenteel veel bevallingsverhalen leest, dus dat klopt wel met jouw nummer 1!

 • Reply Charlotte 30 december 2016 at 08:46

  Hihi zwangerschap overheerst in je rijtje 😉 Ik heb ze ook allemaal gelezen hoor en vond vooral de gender reveal spannend omdat ik dat geloof ik ook echt nog niet eerder wist.

 • Reply Laura 30 december 2016 at 10:41

  Haha, verrassend om te zien dat eigenlijk alles rondom de zwangerschap en bevalling in je top 10 staat. Zie je toch weer waar mensen nieuwsgierig naar zijn. 😉

 • Reply Jessica 2 januari 2017 at 23:04

  Ja en allemaal zijn ze leuk! Heb ze allemaal gelezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.