BLOGGEN CHALLENGE

Social media en ik

29 september 2016

social media

Als blogger heb je er natuurlijk bijna automatisch mee te maken: social media. Niet eens zozeer voor het delen van je schrijfsels, maar vooral voor het contact met je lezers en het kijkje achter de schermen. Het leek me leuk eens op een rij te zetten op welke social mediakanalen ik nu eigenlijk allemaal actief ben en vooral waarvoor ik ze gebruik.

Facebook

Facebook is toch wel mijn belangrijkste sociale medium. En dat geldt zowel voor mij persoonlijk als voor mijn blog. Ik heb mijn eigen Facebookpagina waarop ik dagelijks mijn nieuwste artikel deel. Verder ben ik lid van een heel aantal (zowel openbare als besloten) Facebookgroepen, waarvan een groot deel met bloggen te maken heeft. Ook privé maak ik dus gebruik van Facebook, al plaats ik wel minder statusupdates dan een tijdje geleden. Wel struin ik regelmatig mijn tijdlijn af om te zien of mijn vrienden nog leuke foto’s en statusupdates hebben gedeeld.

Instagram

Ik ben al tijden enorm groot fan van Instagram. Ik zie het als een uitdaging een mooie (of liever gezegd: ‘de mooiste’) foto te maken, deze te bewerken en vervolgens te delen met mijn volgers. Ik probeer ook echt dagelijks in elk geval één foto te posten. Dat is de ene dag een grotere opgave dan de andere, maar lukt meestal wel. Natuurlijk is het tof als je ziet dat een foto veel likes krijgt, maar ik vind het ook heel leuk om reacties te krijgen op foto’s en daar weer op te reageren. En natuurlijk is het altijd heerlijk om door de foto’s te neuzen die de mensen die ik zelf volg erop hebben gezet. Instagram gebruik ik trouwens ook voor mijn blog, door de foto uit het artikel van die betreffende dag te delen. En sinds kort is er natuurlijk Instagram Stories, waar ik eigenlijk meer mee zou willen en moeten doen. Het zit alleen nog niet zo in mijn systeem.

YouTube

Helaas is YouTube de laatste tijd een beetje een ondergeschoven kindje geworden, maar daar hoop ik snel verandering in te brengen. Voor mijn eigen YouTube-kanaal maak ik video’s over met name onderwerpen die met het moederschap te maken hebben. Ik had zoveel ideeën voor video’s met betrekking tot mijn zwangerschap, maar meer dan een paar zwangerschapsupdates is het helaas (nog) niet geworden. Nu ik een paar weken met ‘verlof’ ga, heb ik wel wat meer tijd. Maar feit blijft dat het filmen, editen en uploaden van een video vele malen meer werk is dan het schrijven van een blogartikel. Met gevolg dat ik toch vaak voor dat laatste kies…

Twitter

Een ondergeschoven kindje zou ik het niet willen noemen, maar dat ik meer zou kunnen doen met Twitter dan ik nu doe staat vast. Ik deel er automatisch mijn Instagramfoto’s op en scroll regelmatig eens door mijn tijdlijn, maar echt gericht tweets posten komt er vaak niet van. Jammer, want ik vind het wel een mooi medium en vind het ook een leuke uitdaging een complete boodschap in 140 tekens te vatten.

Snapchat

Het medium dat ik als laatste aan mijn lijstje heb toegevoegd is Snapchat. Ik ben er zelf (nog) niet heel actief op, maar vind het wel erg leuk snaps van anderen te bekijken. Al is dat wel funest voor de batterijduur van mijn iPhone… Lise vindt vooral de filters hilarisch, dus die worden met regelmaat tevoorschijn getoverd.

Welke social mediakanalen gebruik jij het meest? Spam ze gerust in een reactie!

Dit artikel is geschreven op basis van uitdaging 22 uit de 30 Day Blog Challenge.
Lees ook de eerder verschenen artikelen:
Hoe ziet mijn dag eruit?
Mijn drie beste eigenschappen én mijn drie slechtste
Vijf dingen waar ik niet zonder kan
Mijn 1000e blogartikel! – Vijf bloggers die ik volg

Afbeelding ‘social media‘ via Shutterstock.

7 Comments

 • Reply Nicole 29 september 2016 at 07:12

  Ik gebruik alleen snapchat niet meer. De filters zijn super dus misschien moet ik hem wel weer daarvoor gebruiken.

 • Reply Geertje - Stay At Home Mama 29 september 2016 at 09:06

  Ik heb toevallig afgelopen week mijn prive Facebook leeg gemaakt. Ik gebruikte het niet meer en met de meeste mensen heb ik liever zo contact dan via Facebook.
  Wel gebruik in Facebook zakelijk.
  Twitter gebruik ik zelden meer, dan geef ik liever de voorkeur aan Instagram.
  YouTube en Snapchat gebruik ik meer om te kijken dan om zelf dingen te uploaden.

 • Reply Jodi - liefthuis 29 september 2016 at 10:35

  Ooooo gelukkig ligt het niet aan m’n tel want jeetje wat gaat die accu snel leeg met snapchat

 • Reply Ilse van Kreanimo 29 september 2016 at 13:59

  Snapchat – nee daar kan ik geen vriendschap mee sluiten!

 • Reply Jacqueline 29 september 2016 at 15:23

  Facebook en instagram gebruik ik nog het meest. Op Facebook privé en mijn blogpagina apart, maar op instagram loopt het wat door elkaar heen. Maar dat doet het op mijn blog ook. 😉

 • Reply Jessica 29 september 2016 at 15:30

  Volgens mij volg ik je overal ! Haha, snapchat is echt een draak voor je batterij. Ik heb mezelf aangeleerd om altijd een oplader bij me te hebben, of een powerbank. Youtube heb ik wel, maar ik maak nog geen video’s hopelijk later wel!

 • Reply Vlijtig Liesje 30 september 2016 at 10:22

  Ik gebruik Facebook, Pinterest en Google+. Maar ik ben eigenlijk niet zo dol op social media.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.