BLOGGEN

Moonoloog heeft een nieuwe look!

13 januari 2020

Nieuw jaar, nieuwe look. Eigenlijk ben ik al een hele tijd bezig met het ontwikkelen van een nieuwe branding en logo voor mijn blog. Dat het in de tweede week van 2020 opeens live staat is dus eigenlijk puur toeval, maar wel een mooi toeval. Vind ik!

Ik denk dat het ongeveer een jaar geleden is dat ik voor het eerst na ging denken over een nieuw logoen eigenlijk een heel nieuwe branding. Mijn blog is ooit begonnen als hobby-dagboekje, werd vervolgens een echte mamablog en is nu steeds meer aan het verschuiven naar persoonlijke lifestyle- en inspiratieblog, waarin ouderschap nog steeds wel een grote rol speelt maar zeker niet meer het enige is waarover ik schrijf. Met daarbij een aantal nog uit te werken nieuwe thema’s vond ik ‘de look’ niet meer helemaal passen bij waar ik met mijn blog naartoe wil.

Maar ja, wat wil ik dan? Dat was fase twee en die was heel wat lastiger dan de eerste fase, kan ik je vertellen. De naam ‘Moonoloog’ moest duidelijk in mijn logo aanwezig blijven. Daarbij wilde ik graag een herkenbaar ‘icoon’ ontwerpen. Liefst iets met de letter ‘M’, dat bij mij past en liefst ook nog iets van een dubbele betekenis in zich heeft. Ik begon zelf wat te schetsen en al snel kwam ik uit op een sierlijke letter ‘M’ met twee krullen, in een cirkel. Ik liet het een aantal mensen zien en zij reageerden enthousiast. M zei dat hij het wel wat weg vond hebben van het gloeidraadje van een lamp. Een leuke knipoog naar Eindhoven als je hometown, zei hij eigenlijk grappend. Maar toen ik dat hoorde, wist ik helemaal zeker dat dat het moest worden.

Ik kan schrijven en ik ben inmiddels ook best handig met het technische gedeelte van mijn website, maar van ontwerpen heb ik heel weinig verstand. Bovendien heb ik er niet de juiste software voor. Ik vroeg Odile of ze me wilde helpen met het uitwerken van mijn idee. Ik liet haar het schetsje zien en zei dat ik de kleuren goud en zwart er graag in wilde verwerken. Ze wilde me graag helpen en na wat kleine aanpassingen op de eerste conceptversie was ik 100% tevreden. Het is eigenlijk nog mooier geworden dan ik voor ogen had. Met de introductie van het nieuwe logo heb ik ook de kleuren van mijn website aangepast. Donkergroen vind ik heel mooi met het goud en zwart combineren, dus ik wist vrij snel dat dat het moest worden.

En nu staat het allemaal live en ben ik er enorm blij mee en trots op!

Wat vind jij van de nieuwe look van mijn blog? En van het nieuwe logo?

2 Comments

 • Reply Saskia 16 januari 2020 at 11:49

  Leuk je nieuwe look, veel blog plezier!

  • Reply Monique 16 januari 2020 at 13:25

   Dank je Saskia! Dat gaat wel lukken!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.