BLOGGEN

Mijn blogdoelen voor 2016

5 januari 2016

werken

Met ingang van het nieuwe jaar is voor mij ook een nieuw blogjaar aangebroken. Een jaar waarin ik hoop net zoveel plezier te blijven houden in het bloggen als dat ik het afgelopen jaar heb gehad. Ik houd ervan doelen te stellen. Mijn persoonlijke doelen voor 2016 heb ik vorige week gedeeld. Vandaag – je raadt het vast al – deel ik mijn doelen met betrekking tot het bloggen!

Frequentie

Dagelijks bloggen is momenteel door mijn werk en studie onmogelijk. Ik ben eind 2015 zelfs van 6 artikelen per week naar 5 artikelen gegaan. Ondanks het minder frequent publiceren, heb ik nauwelijks verschil gemerkt in mijn bezoekersaantallen. Voor 2016 wil ik nog meer de focus leggen op de kwaliteit van de artikelen en niet zozeer op de kwantiteit. Liever drie steengoede artikelen online dan vijf matige omdat ik weinig tijd had en ze snel snel getikt moesten worden.

Aantal bezoekers

Ten opzichte van 2014 heb ik mijn bezoekersaantallen bijna verdrievoudigd! Super om te merken dat ik een steeds groter publiek weet te bereiken. Natuurlijk hoop ik dat mijn blog in 2016 lekker door blijft groeien! Om dat te bewerkstelligen is natuurlijk een goede kwaliteit van de artikelen belangrijk, maar ik wil ook weer proberen wat vaker de tijd de nemen om te reageren bij blogs die ik graag lees. Ik lees nu wel veel, maar vind nauwelijks tijd om te reageren en dat is zo jammer!

Gastbloggers

Medebloggers hebben het misschien al op Facebook voorbij zien komen. Ik ga in 2016 meer werken met gastbloggers. De eerste rubriek gaat later deze week van start en zal gericht zijn op kids fashion. Ik vind het leuk om zo nu en dan ook anderen aan het woord te laten op Moonoloog.nl. Ik ben heel benieuwd of jullie het net zo leuk vinden als ik!

Samenwerkingen

Wat heb ik in 2015 weer leuke bijeenkomsten bijgewoond en mooie producten ontvangen om op mijn blog uit te lichten! Neem de jeans & lingerie fitting, de schoenen voor Lise en de geweldige foto voor buiten die ik mocht reviewen. Ik hoef niet te leven en kan dat op dit moment ook absoluut niet van mijn blog, maar het is natuurlijk leuk als ik zo nu en dan een tegenprestatie mag ontvangen voor de energie die ik erin stop. Wel ga ik in 2016 kritischer zijn met welke bedrijven ik wel en met welke ik niet in zee ga. Wil een bedrijf me bijvoorbeeld een product sturen dat ik niet zo bij de onderwerpen op mijn blog vind passen, dan bedank ik vriendelijk. Dat geldt ook voor uitnodigingen voor persbijeenkomsten waarvoor ik urenlang moet reizen en vooraf mijn twijfels heb of ik er wat aan ga hebben. En dat betekent niet, lieve PR-mensen, dat ik geen uitnodigingen meer wil ontvangen. Maar ik moet momenteel gewoon heel spaarzaam omgaan met mijn vrije tijd, want ik heb er niet zoveel van 🙂

Social media

Het is na Google de belangrijkste verkeersbron van bezoekers naar mijn blog: social media. Buiten dat vind ik het trouwens ook gewoon heel gaaf om de aantallen volgers op Facebook, Twitter en Instagram te zien groeien. Aan het eind van dit jaar zou ik heel graag de 2.500 volgers op Instagram behaald willen hebben. Ik ga voor 1.000 likes op mijn Facebookpagina en eveneens 1.000 Twittervolgers. En wat betreft dat laatste: ik wil het Twitteren weer op gaan pakken! Het is zo leuk en kost, mits je er niet de hele dag mee bezig bent, helemaal niet zoveel tijd.

Als je ook blogt: heb jij jezelf blogdoelen gesteld voor het nieuwe jaar?

16 Comments

 • Reply Josan 5 januari 2016 at 06:15

  Ha ik werd toch nieuwsgierig door de titel. Mooie maar vooral ook realistische doelen. Ik merk ook dat dat tijdgebrek voor mij een issue is. Net zoals jij wil ik ook weer graag wat persoonlijker twitteren. Benieuwd hoe jij het aanpakt en of je het volhoudt.

  • Reply Monique 5 januari 2016 at 12:49

   Haha, dat is ook toevallig! Zo eens kijken wat jouw blogdoelen voor dit jaar zijn 🙂 Ik ben ook benieuwd hoe het Twitteren zal gaan, leuk dat jij dat ook van plan bent.

 • Reply Simone 5 januari 2016 at 09:22

  Ik heb wel wensen in mijn hoofd, maar nog niet daadwerkelijk doelen vastelegd. Maar ik denk dat je gelijk hebt, beter kwalitatief dan kwantitatief. Dan blijft het voor jezelf ook leuk om te doen.

  • Reply Monique 5 januari 2016 at 12:51

   En het straalt dan van je artikelen af, dat je ze met plezier en volle aandacht hebt geschreven 🙂

 • Reply Olga 5 januari 2016 at 09:23

  Ik vind dat als anderen bij mij reageren ik dat ook bij hen moet doen. Dat deed ik dus te weinig en dat is nu een doel voor het bloggen voor de komende tijd geworden 🙂

  • Reply Monique 5 januari 2016 at 12:50

   Vind ik ook, maar is er te weinig van gekomen de afgelopen tijd. Gaan we beiden aan werken dan 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 5 januari 2016 at 11:57

  Nee, ik heb geen concrete doelen eigenlijk. Super dat je bezoekersaantallen verdrievoudigd zijn zeg!

  • Reply Monique 5 januari 2016 at 12:50

   Hoeft natuurlijk ook helemaal niet, maar ik vind het altijd wel leuk om mezelf uit te dagen 😉

 • Reply Noor 5 januari 2016 at 13:26

  Heel veel succes in 2016! Hopelijk kan je je doelen waarmaken, wij moeten de onze nog opstellen 🙂

 • Reply janske 5 januari 2016 at 13:27

  Mooie blogdoelen heb je voor dit jaar! Ik heb niet echt concrete cijfers als doel, maar wel wil ik meer bloggen, de inhoud verbeteren en dicht bij mijzelf blijven. En natuurlijk veel samenwerken met andere bloggers…waaronder jij 😉 Leuk!

 • Reply marjon 5 januari 2016 at 13:30

  Ik heb nog geen blogdoelen opgesteld…. maar heb er wel over nagedacht. Dus wie weet komen ze nog.
  Succes met jouw doelen voor 2016 🙂

 • Reply Anne 5 januari 2016 at 14:34

  Wat een mooie doelen heb je bedacht! Ik hoop dat je ze allemaal gehaald hebt aan het einde van 2016!
  Liefs Anne

 • Reply Jennifer 5 januari 2016 at 21:12

  Mooie blogdoelen! Ik durf ze eigenlijk niet echt online te zetten omdat ik een beetje bang ben dat als ik ze niet haal ik een beetje word uitgelachen, haha. Anderzijds helpt het misschien wel een beetje om uit te spreken wat je graag zou willen, zodat anderen het lezen en daar met een beetje goodwill op in kunnen spelen.

 • Reply Jodi - liefthuis 5 januari 2016 at 23:18

  Mooi hoor, vind dit wel inspirerend als new be. Mijn doel is vooral uitzoeken en bekijken of hrt bloggen voor mij leuk blijft en of ik genoeg inspiratie blijf houden. Ik heb er nu mega veel plezier in en vind alle reacties mega gaaf. In verhouding met jou worden mijn artikelen natuurlijk maar weinig gelezen, maar ik ben al mega blij met de paar honderd lezers. Het zou wel gaf zijn als dit zo langzaamaan doorgroeit. Ook mijn fb en ig natuurlijk.

 • Reply Kim Mama's Mind 6 januari 2016 at 03:17

  Mooie en realistische doelen! Succes!!
  Groetjes Kim

 • Reply Marjolein 6 januari 2016 at 14:24

  Mooie doelen! Ik vraag me af hoe jij dat doet, al die social media kanalen onderhouden. Voor mijn blog zet ik vooral Facebook in, ik heb het gevoel dat Twitteren juist heel veel tijd kost. Ga je bijvoorbeeld de interactie met anderen aan? M.a.w.: hoe doe jij het?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.