BLOGGEN

Mijn blog in 2017

2 januari 2017

En toen was het 2017. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Een nieuw jaar voelt voor mij als beginnen in een nieuw, vers boek. Een schone lei. Een leeg doek dat beschilderd mag worden. Vorige week zette ik mijn persoonlijke doelen voor 2017 al op een rij. Vandaag doe ik dat met mijn blogdoelen. Waar sta ik nu, aan het begin van het jaar, en waar wil ik graag naartoe?

Laat ik beginnen te zeggen dat ik het afgelopen jaar ontzettend veel plezier heb beleefd aan het bloggen. Ik vind het zo leuk om ermee bezig te zijn. Nieuwe dingen te bedenken en uitproberen, verbeteringen aanbrengen en de interactie aangaan met jullie, mijn lezerspubliek maar ook met collega-bloggers. Mijn enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk, want mijn schrijfsels zijn het afgelopen jaar door steeds meer mensen gelezen. Over heel 2016 trok mijn blog bijna het dubbele aantal bezoekers ten opzichte van 2015. Best iets om trots op te zijn, toch?

Voordat ik mijn doelen voor dit nieuwe jaar met je deel, blik ik heel even kort terug op mijn blogdoelen voor 2016. Hoewel ik aangaf de focus meer op kwaliteit dan op kwantiteit te willen leggen, ben ik vanaf de zomer toch weer dagelijks gaan publiceren. Zolang als dat lukt blijf ik het doen, maar ik wil er niet krampachtig aan vasthouden. Het moet wel haalbaar zijn. Het werken met een gastblogger is gelukt (dankzij lieve Thea!). Ik ben nog steeds erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Over het aantal leuke samenwerkingen het afgelopen jaar mag ik ook zeker niet klagen. Het streven dat ik had ten aanzien van volgers op Instagram is ruimschoots behaald. Op Twitter en Facebook zit ik gevaarlijk dicht bij mijn streefgetal, maar dus nog net niet. Dat gaat dit jaar zeker weten helemaal goed komen!

Doel: 20.000 bezoekers

In dit nieuwe jaar hoop ik met net zoveel plezier door te bloggen. En om mezelf een beetje uit te dagen wil ik daar een statistisch doel aan koppelen. Mijn ‘record’ staat nu op 11.000 unieke bezoekers in een maand. Eind volgend jaar wil ik dat dat er minstens 20.000 zijn. Dit hoop ik te bereiken door mezelf nog verder te verbeteren. En dat wil ik doen door een betere structuur aan te brengen. Ik heb een druk leven en zonder duidelijke structuur is het al snel een zooitje. Beter (vooruit) plannen waarover ik wil of kan bloggen moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van mijn artikelen verbetert en ik mijn energie kan steken in het schrijven van een goed stuk in plaats van malen waarover ik nu weer eens moet schrijven. Ook wil ik werken aan het verbeteren van mijn social mediakanalen.

Time-management

Het op de juiste manier indelen van mijn tijd wordt heel belangrijk in 2017. De kans is groot dat ik dit jaar mijn studie afrond en dus ga afstuderen en dat kost tijd. Veel tijd. Bovendien wil ik tijd overhouden voor sport, sociale contacten en uiteraard quality time met mijn gezin of alleen met M. Zo af en toe een hele avond bloggend op de bank doorbrengen is leuk, maar het moet niet altijd zo zijn. En dat is het nu (te) vaak wel.

Jij vraagt, wij schrijven

Mijn blog is in de eerste plaats natuurlijk een platform waarop ik de dingen deel die ik zelf meemaak, die me bezighouden of waar ik tegenaan loop. Dat is in principe behoorlijk ‘aanbodgestuurd’, zoals ze dat noemen. En dat wil ik blijven doen, want je leest niet voor niets een persoonlijk blog. Maar ik wil ook meer vanuit jullie schrijven. Dus er achter komen waar jij graag over leest, wat je op een bepaald moment bezighoudt en daar mijn ideeën over op papier zetten. Dat lijkt me leuk! En met jou in contact komen kan weer door social media op de juiste manier in te zetten.

Zo. Mijn blogdoelen zijn helder, dus ik ben helemaal klaar voor blogjaar 2017! Om maar meteen met het vraaggerichte aan de slag te gaan: waar zou jij graag over willen lezen op Moonoloog.nl?

9 Comments

 • Reply Nicole 2 januari 2017 at 07:28

  Tsjah toch gewoon wat jou bezig houd en hoe het allemaal gaat met de kids. Wel wil ik zelf meer met video doen en dat vind ik bij jou ook erg leuk dus misschien daar een leuke samenwerking in ook 😉

 • Reply Charlotte 2 januari 2017 at 09:10

  Mooie doelen meis! Ik vind het leuk om te lezen over de ontwikkeling van Lise, omdat ze natuurlijk even oud is als Aukje.

 • Reply Lilian 2 januari 2017 at 09:18

  Het zijn prima doelen voor 2017 en ik weet zeker dat jij dit gaat halen. Succes!

 • Reply Nicole 2 januari 2017 at 09:40

  Klinkt als mooie doelen! Zet ‘m op!!

 • Reply Thea van Galen 2 januari 2017 at 10:48

  en je gastblogger is er ook nog steeds blij mee 🙂
  mooie doelen 🙂

 • Reply marleen@burgertrutjes 2 januari 2017 at 11:28

  Mooie blogdoelen! 🙂 Dat time management vind ik ook nog wel eens lastig!!

 • Reply Jodi - liefthuis 2 januari 2017 at 11:47

  Mooie getallen hoor en ik ben zo blij te lezen sat je er zo van geniet. Ik vind het ook heerlijk maar lees en hoor zoveel negativiteit soms…niet dat dat niet mag hoor maar hier word ik blij van

 • Reply Bregje 2 januari 2017 at 20:54

  Ook dit zijn mooie doelen! Ik lees je persoonlijke blogs graag, dus keep them coming! ❤

 • Reply Cassandra 2 januari 2017 at 22:33

  Mooie doelen! Qua time-management kan ik je de purpuz planner aanraden. Niet dat ik met zekerheid kan zeggen dat hij werkt, maar ben er zelf razend enthousiast over, op mijn blog vind je een uitgebreide beschrijving, ideaal om ook je rust momenten (alleen, of gezin of specifieke date nights met man) . Succes met je doelen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.