BLOGGEN

Mag ik jou eens wat vragen?

15 september 2016

bloggen

Even voor de duidelijkheid: het is niet dat ik om inspiratie voor mijn blog verlegen zit. Integendeel! Soms kom ik zelfs dagen in de week tekort om alle onderwerpen die ik bedacht heb online te zetten. Maar aangezien ik voor een publiek schrijf waar JIJ onderdeel van bent, leek het me goed ook jou eens aan het woord te laten. Met de vraag of er onderwerpen zijn waar je graag meer over zou willen lezen op mijn blog. 

Zoals je vast weet komt mijn uitgerekende datum steeds dichterbij. En daarmee ook het moment dat ik de volle aandacht wil hebben voor mijn pasgeboren baby en de rest van mijn gezin. Uiteraard blijf ik bloggen. Hallo… Er is in die periode immers juist enorm veel gaande waar ik je graag van op de hoogte hou! Maar ik wil ook graag alvast wat vooruit schrijven, zodat er op sommige dagen hoe dan ook iets online komt zonder dat ik de druk voel last minute achter mijn laptop te kruipen.

In de tweede plaats schrijf ik natuurlijk voor een publiek. Een publiek met een bepaalde informatiebehoefte. Ik heb het gevoel dat ik die meestal wel goed aanvoel, maar je leest misschien graag over dingen die niet direct in mijn hoofd opkomen als onderwerp voor een blogartikel. Door dat met mij te delen kan ik het oppakken en hebben we een mooie win-win-situatie te pakken. Handig toch?

Mijn vraag aan jou is dus als volgt: Waarover zie je graag een of meerdere artikelen verschijnen? Het mogen onderwerpen zijn die met het moederschap te maken hebben, maar dat hoeft uiteraard niet per se. Ik vind het namelijk ook erg leuk om over compleet andere dingen te schrijven als daar vraag naar is.

Alvast bedankt voor het meedenken. Ik hoop dat ik de komende weken nog heb om lekker wat vooruit te schrijven! Oh en hou je vooral niet in hè? Geen onderwerp is te gek. Vooruit, een paar onderwerpen daargelaten 😉

Laat je het me weten in een reactie?

11 Comments

 • Reply Wendy 15 september 2016 at 13:07

  ik zou wel eens willen weten waarom veel bloggers, waaronder jij , vaak alles veel mooier voordoen als het is. Zgn perfecte leventje. Zoals om maar een voorbeeld te noemen, je bent ontslagen dus werkloos maar laat de lezers boven je blog doen geloven dat je er ook nog een interessante baan bij hebt.

  • Reply Nicole 15 september 2016 at 14:30

   Wellicht is het net hoe je dingen zelf oppakt? Ik heb helemaal niet het idee als ik naar haar header kijk dat ze pretendeert een interessante baan te hebben. De laptop staat in mijn ogen juist voor deze blog en dat in combinatie met het moederschap.

  • Reply Monique 15 september 2016 at 16:39

   Interessant! Ik zal binnenkort eens een artikel schrijven over mijn visie daarop. Dankjewel voor je suggestie.

 • Reply Annika 15 september 2016 at 13:10

  Ik zou graag wel eens wat meer willen lezen over jouw studie. Ik wil zelf ook graag de studie toegepaste psychologie gaan doen bij de NTI en ik zou graag willen weten hoe jij het studeren ervaart (los van het moederschap). Wat wil je er mee gaan doen? Hoe heb jij je stage gevonden? Welke specialisatie heb jij gekozen? Dat soort dingen.

  • Reply Monique 15 september 2016 at 16:41

   Wat leuk dat je erover denkt ook TP te gaan studeren bij NTI. Ik zal er binnenkort een artikel aan wijden. Bedankt voor je suggestie!

 • Reply Essma 15 september 2016 at 18:08

  Hallo Monique,
  Ik lees al een tijdje trouw je blogs…sterker nog, ik vind het gewoon heerlijk zo bij het ontbijt en te lezen wat iemand bezighoudt die ik helemaal niet ken! Ik woon sinds 2 jaar in Frankfurt en mis af en toe de ‘gewone Nederlander die van gewone dingen kan genieten’. Jouw blog representeert de Hollandse nuchterheid op een prettige manier! 😉 Ik zou graag een keertje een artikel van jou willen lezen over ‘Wanneer schakel je over op kunstvoeding?’ Er van uitgaande dat je met borstvoeding start uiteraard. Hoe weet je gevoelsmatig dat je kind al ‘genoeg’ afweerstoffen heeft? Ik vind dit namelijk erg lastig en ben benieuwd wat jij en je lezers ervan vinden. Ik ben benieuwd!
  Groetjes, Essma uit Frankfurt

  • Reply Monique 15 september 2016 at 22:45

   Essma, wat ontzettend leuk om te horen! En ook nog eens een mooi compliment 🙂 Dank ook voor je onderwerpsuggestie. Ik hou het zeker in mijn achterhoofd, maar zal er vanuit mijn eigen perspectief pas wat zinnigs over kunnen schrijven als ik ook daadwerkelijk van borstvoeding ga overschakelen op kunstvoeding. Bij Lise kwam de borstvoeding namelijk niet op gang en ben ik vrijwel gelijk met kunstvoeding gestart. Hopelijk heb je er tegen die tijd nog iets aan…

 • Reply cindy 16 september 2016 at 00:35

  Misschien dat je voor de bevalling een brief aan je ongeboren zoontje kan schrijven met hoe je denk dat hij eruit ziet en wat voor persoon jij denkt hij in de toekomst zal worden. Leuk om dat dan later terug te lezen en kijken of het zo uitkomt.
  Ik ga nog even verder denken over andere onderwerpen

 • Reply Vlijtig Liesje 16 september 2016 at 09:06

  Goed idee om het gewoon te vragen. Dat kan echt hele fijne ideeën voor je blog opleveren.

 • Reply Jessica 16 september 2016 at 18:34

  Met vragen krijg je vaak zulke leuke reacties! Ik ben wel eens benieuwd hoe dingen van vroeger voor jou waren, vakanties, kinderfeestjes, verjaardagen. Zakgeld/kleedgeld? En hoe zijn de banden in jou familie en schoonfamilie. Succes met vooruit werken, en volgende week met je examen toch?!

 • Reply Susanne 6 oktober 2016 at 10:56

  Hoi, een hele tijd terug heb je geschreven over de Project Life fotoboeken voor Lise. Ik ben wel benieuwd hoe het daarmee is. Of dat je foto’s van haar op een andere manier verwerkt. Ik maak zelf zoveel foto’s dat ik het allemaal amper bijgewerkt krijg dus kan wel wat inspiratie gebruiken 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.