BLOGGEN CHALLENGE

Hoe ziet mijn dag eruit? | 30 Day Blog Challenge

27 augustus 2016

30 Day Blog Challenge

Het is tijd voor het eerste artikel binnen de 30 Day Blog Challenge! Vandaag beschrijf ik hoe mijn dag er op het moment over het algemeen uitziet. Natuurlijk zien mijn dagen er niet allemaal hetzelfde uit (gelukkig maar!). Voor dit artikel neem ik voor het gemak een ‘standaard’ doordeweekse dag als ik thuis ben met Lise.

Hoe ziet mijn dag eruit?

8.00 – 8.30 uur – de wekker van M gaat en we worden langzaam wakker. Ik meestal met mijn telefoon in de aanslag. Ik check dan snel of mijn blogartikel die ochtend goed online is gekomen en ga mijn favoriete blogs langs. Ook check ik mijn mail, het nieuws en het weerbericht. Omdat M dichtbij zijn werk woont, hoeft hij nooit extreem vroeg op dus dat is erg fijn! Lise wordt meestal ook rond deze tijd pas wakker en vaak van het geluid dat wij maken als we opstaan. Op basis van het weerbericht kies ik wat ik die dag aantrek en leg ik ook voor Lise een setje klaar. Omdat ik vaak wat meer tijd nodig heb in de ochtend, kleedt M Lise meestal aan en brengt haar alvast naar beneden.

8.30 – 9.00 uur – M vertrekt naar zijn werk en Lise en ik ontbijten. Zij eet meestal pap en die wil ze het liefst voor een groot deel zelf maken. Dat komt erop neer dat ik de melk opwarm en zij de pap toevoegt en roert tot het dik genoeg is. Ik eet ’s ochtends wat Griekse yoghurt met granola, of een boterham.

9.00 – 12.00 uur – Na het ontbijt gaan we altijd wat doen. Dat kan thuis zijn, maar regelmatig gaan Lise en ik er op uit. We gaan dan bijvoorbeeld naar de dierentuin, eventjes de stad in, boodschappen doen, of naar de bibliotheek. Net waar we zin in hebben en natuurlijk wat past bij het weer van die dag. Omdat Lise ’s middags nog slaapt, probeer ik rond of net na lunchtijd altijd weer thuis te zijn.

12.00 -14.00 uur – We lunchen ofwel op locatie of thuis. Ik vind dat altijd een heel gezellig moment. Lise is dan rustig aan het eten en ik voer leukste gesprekjes met haar. Maar het komt ook wel voor dat we samen vlogs op YouTube zitten te kijken hoor…

14.00 – 16.00 – Ik breng Lise naar bed en probeer allereerst wat nuttigs te doen dat ik met haar om me heen minder makkelijk voor elkaar krijg. Meestal betekent dat dat ik een uurtje aan de studie ga, wat in het huishouden doe, of wat dingetjes voor mijn blog voorbereid. Daarna moet ik van mezelf ook verplicht even de bank op. Dat heb ik, nu ik ruim 30 weken zwanger ben, ook echt wel nodig. Ik ben begonnen met de serie Gossip Girl op Netflix en meestal kijk ik wel een afleveringetje (of twee), voordat het tijd is om Lise weer uit bed te halen.

16.00 – 17.30 – Lise is wakker en krijgt wat te drinken en een tussendoortje. Soms redelijk dicht op het avondeten, maar dat is dan maar zo. Vaak wil ze dan graag ‘iets leuks kijken’ en aangezien ik dan meestal toch moet gaan koken, mag dat van mij. Maar ook weer niet anderhalf uur, dus op een gegeven moment moet ze dan even zelf gaan spelen en dat gaat de ene keer wat beter dan de andere.

17.30 – 19.00 uur – M komt rond half zes thuis uit zijn werk en meestal gaan we dan meteen eten. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat we de avond beide verder geen plannen buiten de deur hebben. M spendeert na het eten altijd graag nog wat tijd met Lise, die hij natuurlijk de hele dag niet gezien heeft. Ik ruim wat op of neem even wat tijd voor mezelf. Rond 19.00 uur proberen we langzaamaan met Lise naar boven te gaan.

19.00 – 20.00 uur – Om de dag (natuurlijk vaker als het nodig is) gaat Lise in bad of onder de douche. Daarna poetsen we haar tanden, krijgt ze een verhaaltje en gaat ze lekker slapen. Om haar alvast te laten wennen aan de komst van de baby over twee maanden, brengt nu meestal óf M haar naar bed, óf ik doe het zelf. Maar andere keren doen we het gewoon gezellig samen nu het nog kan!

20.00 – 23.30 uur – En daarna hebben wij de avond voor onszelf. Is het er overdag niet (voldoende) van gekomen dan ga ik nog even aan de studie, maar meestal duiken we de bank op. We kijken meestal een serie of film en tegelijkertijd ga ik bloggen. Eigenlijk schrijf ik het liefst zonder achtergrondgeluiden om me heen, maar ik moet toegeven dat dat (te) weinig voorkomt.

23.30 – 00.00 uur – Ik doe mijn best om uiterlijk half twaalf naar boven te gaan. Vaak spring ik dan nog even onder de douche, lees wat en ga vervolgens slapen. Meestal is het dan wel rond of zelfs na middernacht. Het gekke is dat ik vaak rond negen uur in de avond een dipje heb, maar daarna juist weer een opleving waardoor het me vaak niet lukt netjes op tijd te gaan slapen.

Dit is globaal hoe een doordeweekse dag er voor mij uitziet. Ik ben erg benieuwd of het een beetje overeenkomt met jouw dagindeling. Laat je het me weten in een reactie?

2 Comments

 • Reply Cindy 27 augustus 2016 at 18:19

  Ik deed tijdens het middagslaapje van mijn dochtertje toen ik net met zwangerschapsverlof was een timer van een half uur zetten waarin ik echt even in bed of op de bank moest liggen van mezelf.
  Nu de baby er is en mijn dochtertje niet echt meer slaapt tussen de middag moet ze toch even op bed rusten van mij. Niet alleen voor haar zelf maar ook voor mezelf omdat ik ook nog nachtvoedingen geef en het meestal een poosje duurt voordat ik weer in slaap val. Omdat ze in een peuterbed slaapt, wil ik zelf geen dutje doen voor het geval ze uit bed komt en ik dr niet hoor. Ik zorg wel dat ik in ieder geval een half uur wat voor mezelf doe, borduren, tv kijken, lezen.
  ’s Avonds als mijn man mijn dochtertje in bad en bed doet en de baby slaapt dan doe ik dingen in huis.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 29 augustus 2016 at 23:08

  Heel herkenbaar, wij hebben ook redelijk hetzelfde ritme. Alleen hier is het middagslaapje (helaas) al verdwenen. Wel goed om dat moment inderdaad te gebruiken om even verplicht wat te rusten.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.