GASTBLOG

Vakantie in eigen land

9 juli 2020

Door gastblogger Anneke – Hoi, daar zijn we weer! Ik ben er even een maandje tussenuit geweest voor een heerlijke vakantie en om leuke nieuwe bloginspiratie op te doen! Hoe is het nu met jullie? Zijn jullie blij dat er zoveel versoepelingen zijn geweest betreft de hele Corona-situatie? Met mij gaat het goed! Ik ben blij dat er versoepelingen zijn, het leven weer een klein beetje ‘normaal’ wordt en ik mijn werk weer grotendeels als vanouds kan uitvoeren. Maar ik ben eerst met mijn gezin gaan genieten van die welverdiende vakantie in eigen land.

Die vakantie in eigen land dus. Iets waar ik maar ook manlief toch wel tegenop zag. Want kan je wel helemaal tot rust komen als je het grootste deel van je vakantie thuis doorbrengt, zoals we eigenlijk al maanden doen? Iets waar wij tot op het laatste moment twijfels over hebben gehad. Kunnen we toch niet beter kijken voor toch die vakantie in het buitenland? Alles gaat immers 15 juni weer open (onze eerste vakantie week). We besluiten het niet te doen, we vinden het lastig maar gezondheid staat voorop en hoe gaat het zijn wanneer we ergens een leuk plekje in Italië, Spanje of Griekenland vinden? Hoe gaan ze daar om met alle Corona-regels en -beperkingen? Kunnen we wel ergens lekker wat eten? Hoe zit het met de zwembaden en/of stranden? En onze grootste vraag: kunnen we überhaupt wel in een vakantieflow komen met alle beperkingen en regels? Kortom: al deze vragen hebben ons doen besluiten toch maar gewoon thuis te blijven en er daar het beste van te maken met elkaar. Maar wat wordt dan het plan? Want drie weken thuis op elkaars lip zagen we geen van beiden zitten.

Gelukkig hadden we nog een weekje Landal tegoed omdat dit  afgelopen maart niet door kon gaan. Ik heb toen netjes een voucher gekregen welke ik binnen dit jaar nog moest verzilveren. Mijn idee was dus om deze voucher ieder geval in een van onze drie vakantieweken te verzilveren. We hadden dus een weekje thuis, een weekje Landal en ik had nog een weekje vakantie thuis. In het weekje thuis zijn we met elkaar dagjes weg geweest. Zo gingen we naar Avonturenboerderij Molenwaard en ben ik samen met een vriendin en haar dochtertje een dagje naar het Plaswijck park geweest in Rotterdam. Twee leuke uitjes en zeker een aanrader met jonge kinderen!

Dagjes uit

Van de Jumbo dagjes uit munten bestelde ik kaartjes voor Avonturenboerderij Molenwaard. Ik had hier al veel leuke verhalen over gehoord en Maan is gek op dieren en keek al regelmatig via Videoland naar de filmpjes van Fien en Teun, de hoofdkarakters van de avonturenboerderij.

Doordat je  nu dus overal van tevoren al moet reserveren heb je weinig invloed op de weergoden en hadden wij dus precies een dag dat het af en toe met bakken naar beneden kwam. Maar dat mocht de pret niet drukken! Al bij binnenkomst bevind je je in een super leuke omgeving voor de kinderen. We kregen bij de kassa een plattegrond en konden meedoen met de speurtocht. Maan vond dit echt fantastisch en ging enthousiast op zoek naar de dieren en kon veel vragen al helemaal zelf beantwoorden. Na afloop kreeg ze een echt boerderij-diploma. Verder hebben ze een aantal leuke speeltuinen waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen, kun je ponyrijden en je eigen groentes planten in de kas. Super veel leuke en interactieve activiteiten dus.

Wat Maan ook helemaal fantastisch vond was de show van Fien en Teun: lekker dansen en zingen! Zo leuk om te zien hoe kinderen hiervan kunnen genieten. Iets wat we totaal niet hadden verwacht, aangezien Maan tot een aantal maanden geleden nog als de dood was van mascottes, wilde ze nu toch echt met Fien en Teun op de foto. Dus ondanks de regen een super leuke en leerzame dag en zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan!

Die dag erna ging ik samen met een vriendin naar Plaswijck Park in Rotterdam. Een leuk en interactief park voor jong en oud! Ik was hier al vaker geweest, maar mijn vriendin met haar dochtertje van 8 maanden nog niet. Plaswijck is een grote binnen- en buitenspeeltuin en daarbij hebben ze ook een hele toffe kinderboerderij en wat andere dieren. Helaas waren er nog veel dingen gesloten. Zo konden we de kinderboerderij niet bezoeken en was ook een aantal attracties gesloten. Gelukkig hadden we deze dag wel heerlijk weer en kon Maan dus heerlijk spelen in de waterspeeltuin. Zeker een tip wanneer je met lekker weer gaat; neem badkleding mee! Ook dit was weer een heerlijke dag en heb ik genoten van Maan die alles steeds meer bewust meemaakt en zelf ook initiatieven neemt.

Landal greenparks het Vennenbos

Zo vloog de week voorbij en voor we het wisten zaten we in Landal voor ons weekje weg. Vooraf had ik telefonisch contact gezocht met wat de mogelijkheden maar ook zeker de beperkingen waren op het park. Toen wij aankwamen was een aantal van deze dingen weer wat versoepeld en konden we dus echt genieten! We hadden zoveel geluk met het weer, waar wij een aantal keren op de meest zonnige en warme vakantie bestemmingen regen hebben gehad(lees bijvoorbeeld; Deathvally USA met regen en HAGEL!!) hadden we deze week elke dag + 30 graden en zon! Eerste conclusie: met dit weer hoef je echt niet naar een warm Zuid-Europees land, want dit is zelfs in Nederland genieten met een grote G! 

Op het park zelf was het druk, maar niet zo druk dat je er last van had. Alles hadden ze goed geregeld. Zo zat ons huisje in een cluster van vier woningen aan elkaar en waren er bijvoorbeeld maar twee huisjes van verhuurd, zodat er een leeg huisje tussen zat. Qua activiteiten was er genoeg te doen voor de kinderen, alleen moest je veel dingen wel van tevoren reserveren. Zo kon je bijvoorbeeld niet even spontaan naar de binnenspeeltuin maar moest je je hier van tevoren aanmelden in een tijdslot, omdat er maar 30 personen tegelijk in mochten. Gelukkig was het buiten 30 graden en had Maan dus weinig behoefte om te spelen in de binnenspeeltuin. Ze wilde er een keer spelen en toen konden we nadat ze de hele speeltuin grondig hadden ontsmet direct doorlopen en waren wij de enigen in de hele speeltuin.

Ik kreeg veel vragen over hoe het nu was rondom het zwemmen. Ook dit hadden ze naar mijn mening goed geregeld. Je kon per dag voor een tijdsslot kaartjes krijgen. Het tijdsslot was er een van 2,5 uur waarin je dan gebruik mocht maken van het hele zwembad. Voor ons was dit prima, aangezien Maan het na twee uurtjes zwemmen wel heeft gezien. Ik kan begrijpen wanneer je wat oudere kinderen hebt, dit misschien wat kort is. Je kon echter nog wel proberen op de dag zelf te kijken of er nog ruimte was in een ander tijdsslot. Het zwembad van het Vennebos is trouwens wel een echte aanrader! Echt een heel leuk zwembad voor jonge kinderen, maar zeker ook voor oudere kinderen en volwassenen!

De enige maatregel de wij een beetje omslachtig vonden, was het feit dat je op het terras niet met elkaar aan een tafel mocht zitten wanneer je uit meerdere huishoudens bestaat. Ook niet wanneer je bijvoorbeeld met twee huishoudens in een accommodatie verblijft. We merkten dat dit bij veel gasten en dus ook bij horecapersoneel voor de nodige frustratie zorgde. Hierdoor was het geïmproviseerde terras snel vol en moest je soms even wachten tot er weer een tafeltje vrij was.

We hebben genoten van deze heerlijke week en het heeft ons gezinnetje echt even goed gedaan om vakantie te houden op een andere plek dan thuis! We zijn zeker van plan nog een keer terug te gaan naar het Vennenbos omdat het echt een heerlijk park was in een mooie bosrijke omgeving.

De Efteling

Tijdens onze week in het Vennenbos, zijn we ook een dagje naar de Efteling geweest. Ik wist niet zo goed wat ik hier van kon verwachten en had van tevoren ook niet echt info ingewonnen om te kijken welke maatregelen er hier waren genomen. Het enige wat ik kan zeggen is dat het er DRUK was, maar dan ook echt heel DRUK!

We hebben over de hele dag uiteindelijk maar vier attracties kunnen doen en dit vonden wij heel jammer. Nu zijn wij ook wel een beetje verwend, omdat we de afgelopen twee jaar steeds een weekend zijn geweest in combinatie met een verblijf in Bosrijk, het vakantie park dat naast de Efteling ligt. Maar dit vonden we oprecht heel jammer en ook een beetje zonde van het geld! Ik weet niet of het daadwerkelijk kwam door de Coronamaatregelen. Maar ik denk zeker dat dit er mee te maken had, gezien het feit dat je soms langer in de rij stond voor het toilet dan voor een attractie.

Maar ik denk ook dat wij hadden verwacht dat het een stuk rustiger zou zijn, omdat er minder mensen mochten worden toegelaten wat in onze ogen dus niet echt het geval was. Maar, al met al het was leuk om er weer een keer geweest te zijn. Toch zou ik op dit moment niet aanraden om er naartoe te gaan. Mits je natuurlijk ook verblijft in bijvoorbeeld Bosrijk en je dus meerdere dagen kunt gaan en alles in alle rust kunt zien en ontdekken.

Voor nu is onze vakantie weer voorbij en moeten we beiden weer aan de slag! We hebben nog geen volgende vakantie gepland staan, maar ik hoop dat we misschien in het najaar nog een uitstapje kunnen maken naar een warme en zonnige bestemming.

Wat zijn jullie vakantieplannen? Gaan jullie de gok nemen om toch je welverdiende vakantie in het buitenland te vieren? Of kiezen jullie net als wij voor ons veilige kikkerlandje?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.