GASTBLOG

Sinterklaas vieren met een baby?

22 november 2016

sinterklaas vieren met een baby

Door gastblogger Thea.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… Het is zover, de Sinterklaastijd is aangebroken. En voor het eerst maak ik dat mee als moeder. Isabel is nu bijna vier maanden oud. Ga ik het dan vieren? Doe ik er wat mee? Dat was een vraag die ik kreeg. En het antwoord is: ‘een beetje’.Ik ben zelf meer een kerstmens. Dus dat zullen we uitgebreid vieren. Sinterklaas heb ik iets minder mee. Vind het wel leuk, maar vier het nooit uitgebreid. Op mijn werk (gastouder) vieren we het wel altijd met een cadeautje en wat lekkers. En knutsel ik er lekker op los. En daar blijft het dan bij. Althans, daar bleef het bij. Want ik heb nu zelf een kind. De situatie is anders. Dus hoe dan nu?

Ik heb er wel even over nagedacht. Want ergens is het wel leuk om iets te doen. Maar ik zag mezelf nou niet met Isabel pakjesavond vieren. Dus we gaan voor de middenweg. Ze krijgt één keer wat en dat is als ze haar schoen (lees: slofje) zet. Lijkt me gewoon grappig en gezellig om te doen. En ze houdt er wel van als we liedjes zingen. Het wordt ook geen groot cadeau. Gewoon iets kleins.

samen-liedjes-zingen

Ziet ze dan de Sint helemaal niet? Jawel hoor. De gastouder waar ze nu tijdelijk zit viert Sinterklaas en daar komt hij ook langs. En Isabel is uitgenodigd (mama ook). En daarnaast mag ze ook nog een keer haar slofje zetten bij de gastouder. Verder vier ik het dus op mijn werk en Isabel gaat dan mee. Dus zal de Sint ook voor haar een cadeautje meenemen. En daar blijft het bij voor zover ik het nu zie.

sint2

Als ze ouder is en meer begrijpt van het hele gebeuren dan zullen we zeker ook wel een beetje Sinterklaas vieren. Ik denk rond de 2 jaar op zijn vroegst. Kerst blijft denk ik ons feest. Maar we zullen Sinterklaas niet vergeten. Het is een traditie waarmee ik ben opgegroeid. En dat wil ik ook graag met haar vieren. Maar dan doe ik het ook voor haar. Als ik het nu al zou doen, doe ik het voor mijn gevoel voor mezelf. Want ze snapt het allemaal nog niet. Ze kan ook nog niet haar eigen cadeautjes openmaken.Wanneer en hoe vierde jij voor het eerst Sinterklaas met je kind?

8 Comments

 • Reply Nicole 22 november 2016 at 06:54

  Mijn dochter was iets meer dan een half jaar.. geen pakjesavond maar wel schoen zetten inderdaad!

  • Reply Thea van Galen 22 november 2016 at 20:25

   leuk!

 • Reply Jolanda 22 november 2016 at 08:12

  Met 4 kinderen is het bijna onmogelijk om sinterklaas “over te slaan” . De oudste van 10 gelooft niet meer maar de 2 meisjes wel. En juul… ja die doet gewoon mee met het hele feest (nu 5 maanden oud) als hier de schoen gezet wordt dan zit er meestal een snoepje in (kadootjes doen we met pakjesavond) en voor juul zit er dan stuk fruit in wat de andere 3 helemaal prachtig vinden.

  • Reply Thea van Galen 22 november 2016 at 20:26

   Ja dan kan je het moeilijk overslaan ja, dat is met Isabel alleen een stuk makkelijker!

 • Reply Kirsten 22 november 2016 at 09:16

  Lenne was 5 maanden oud toen de Sint voor het eerst kwam en toen heb ik een cadeautje uitgezocht wat eigenlijk meer decoratief bedoeld is: een houten paardencarrousel met muziek. Dat staat nu op haar kamertje.

  • Reply Thea van Galen 22 november 2016 at 20:26

   leuk cadeautje!

 • Reply Tineke 22 november 2016 at 09:43

  Fedde is met sinterklaas bijna 8 maanden oud. Wij vieren het sowieso altijd al met onze familie. Dus dit jaar wordt Fedde ook al flink verwend. Ik vind het stiekem wel leuk om allemaal leuke cadeautjes voor Fedde uit te zoeken.
  Liefs

  • Reply Thea van Galen 22 november 2016 at 20:27

   dat herken ik, dat heb ik ook met kerstcadeautjes voor Isabel. Er is zoveel leuks en moois! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.