GASTBLOG

Onze wensen voor 2017

4 januari 2017

Als eerste wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen! Dat 2017 maar een heel mooi jaar mag worden! Vandaag weer een blog van mij (en Isabel). Ik vertel jullie hoe het verlopen is na mijn blog: baby’s mogen niet ziek zijn. En wat onze wensen voor 2017 zijn.De blog eindige met dat ik hoopte dat we na de kuur klaar zouden zijn. Maar helaas. Er volgende nog een oorontsteking (andere oor), nog een inenting en nog een virus en verkoudheid. En toen het net weer even rustig werd… kreeg ze last van haar mondje. Blijkbaar komt er (ooit) een tandje aan. Ze kan er soms flink last van hebben en dan weer niet. Ik weet wel dat ik genoten heb van 3 goede nachten want de laatste weken is het weer feest. Inmiddels horen de wallen gewoon bij mij ☺.

Gelukkig is het verder een stuk rustiger. Isabel zit duidelijk lekker in haar vel en ontwikkelt zich volop. Ze heeft inmiddels door dat ze van buik naar rug kan rollen en probeert ook weer terug te rollen, en hoe ze vele klanken kan maken en vooral hoe ze mama kan inpalmen met haar lieve zoete stemmetje, haar lieve lachje en lieve oogjes. Echt ze windt me nu al om haar vingertjes.

Ik heb anderhalve week kerstvakantie gehad, waarin ik af en toe tijd voor mezelf nam en zij naar de gastouder ging. Maar het was vooral samen thuis genieten. Veel knuffelen en lachen. Die schaterlach gluurt al om het hoekje en is een kwestie van tijd. Ze weet hoe ze mijn aandacht kan vragen. Ze probeert het eerst met wat kletsen en lachen. Als dat niet werkt dan is er de nep hoest of gewoon een soort UH-kreet. Want hoe kan ik nou het zonnetje in huis negeren?

Qua eten zit ze inmiddels op 4 flessen, met rijstebloem. En zijn we aan het eerste hapje begonnen. We hebben bloemkool en worteltjes geproefd. Het zijn nog echt mini hapjes. Maar ze vindt het geweldig, begint enthousiast maar krijgt nog niet veel op. Hoeft ook niet. En soms slaan we ook weleens over omdat ze bijvoorbeeld slaapt.

Doordat ze nu wat dikkere voeding heeft, wat meer gegroeid is en we in iets rustiger vaarwater zitten zijn we ook de medicatie voor de reflux aan het afbouwen. Ben begonnen met overdag, waar we al op de helft minder zitten. Dat gaat tot nu toe goed. In maart moeten we terug naar de kinderarts en hopelijk kunnen we dan zeggen: reflux? Oh dat was vroeger…

Terwijl ik dit typ is het 29 december, en hoor ik in de verte wat vuurwerk. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Voor mijn gevoel is 2016 voorbij gevlogen. En ik kijk uit naar 2017. Het jaar waarin ik voor het eerst mijn verjaardag met Isabel vier, waarin Isabel verder groeit en ontwikkelt, en haar verjaardag viert. En hopelijk een gezond jaar voor Isabel, maar ook voor mij. Een jaar waarin ik vele kilo’s verlies. Een jaar waarin we financieel gezien ook geen zorgen hebben. En een jaar vol liefde, gezelligheid, geluk en heel veel mooie momenten.

En dat hopen wij voor iedereen! Happy new year!

1 reactie

  • Reply Patricia 4 januari 2017 at 07:13

    Dat het voor jullie maar een prachtig 2017 mag worden. Je doet het super!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.