GASTBLOG

Even voorstellen… Gastblogger Thea!

15 april 2016

Thea800

Een kinderwens groot en sterk. Maar geen partner om die mee te delen en waar te maken. Een keuze maken: wachten, opgeven of alleen doen. Ik stond voor die keuze. Had ik kunnen wachten? Ja, maar ik deed het niet. Ik besloot er alleen voor te gaan; ik word een Bewust Alleenstaande Moeder. En daarover kom ik bloggen op Moonoloog. Ik ben vanaf vandaag gastblogger en zal elke maand vertellen hoe het is om een Bewust Alleenstaande Moeder (een BAM) te zijn. De ups en de downs. Ik zal alles delen. Vandaag stel ik me even voor, zodat jullie een beetje weten wie je voor je hebt.

Ik ben Thea, 33 jaar en woon ik het midden van het land. Rond mijn dertigste wist ik het zeker: ik wilde moeder worden. En wilde niet langer wachten. Na wat wikken en wegen besloot ik me bij het UMC in Utrecht in te schrijven. Ik kwam, na wat gesprekken en onderzoeken, op de wachtlijst voor KID: Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad. Dit betekent dus dat ik een gewone cyclus zou hebben, zonder hormonen o.i.d. en geïnsemineerd zou worden met donorzaad. Een donor die ik niet ken. (Mijn kind kan straks (16 jaar) donorgegevens opvragen.)

Na anderhalf jaar wachten was ik aan de beurt. In ongeveer een jaar tijd had ik 8 inseminaties. En de laatste… Die was raak! Begin december 2015 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Naar verwachting komt half augustus mijn droom uit. Inmiddels ben ik dus al ruim over de helft. En weet ik ook al wat ik krijg: een meisje!

939154_963955060317971_213510296_o

Over mijn zwangerschap mag ik tot nu toe niet klagen. Vanwege mijn overgewicht had men verwacht dat het zwaar zou zijn, en ik wel wat klachten zou hebben. Misschien zelfs dat het mis zou gaan. Maar tot nu toe gaat het goed. Ik ben vrijwel niet misselijk geweest, mijn bloeddruk is goed, en mijn meisje groeit goed. Moe ben ik wel geweest (welke zwangere niet?) maar ook dat is nu (dit trimester) een stuk minder. Wel kreeg ik rond week 16 wat bekkenklachten. Ik merkte dat vooral in mijn werk. Na wat begeleiding en oefeningen van de fysio, zijn die nu ook zeer goed onder controle. En heb ik nog amper last. Voor nu dan in ieder geval. Ik geniet dus volop!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verder kan ik nog wel wat andere dingen over mezelf vertellen. Ik werk als gastouder bij een gezin thuis, en daarnaast ben ik bemiddelingsmedewerker voor een gastouderbureau. Dit maakt mij een zzp’er, maar wel een met heel leuk en afwisselend werk. Daarnaast ben ik bestuurslid voor Vereniging Bam-mam.nl, lees ik graag, vind je me regelmatig in de sportschool, heb ik creatieve uitspattingen en ga ik graag op pad met vriendinnen.

Ik heb lang een eigen blog gehad (Bampraat) maar ik besloot onlangs daarmee te stoppen. Hoewel een eigen site heel leuk is, kost het ook heel veel tijd. En ik wil graag die tijd aan mezelf en straks mijn dochter besteden. Maar bloggen blijft ontzettend leuk. Dus ik blijf hier bloggen, en op een andere site (Mamakletst). Ik zal 1x per maand iets aanleveren, vaker als het lukt.

Heb je een vraag of wil je lezen over een specifiek onderwerp, geef dat dan aan! Ik hou van interactie met de lezers, en schrijven is nog leuker als ik weet wat jullie willen lezen.

2 Comments

 • Reply Marieke 15 april 2016 at 07:01

  Hoi Thea, ik vind het knap van je dat je bewust een alleenstaande mama gaat zijn. Ik wens je nog een hele fijne zwangerschap toe. Ik ben benieuwd naar je blogs. Ik zelfben getrouwd en heb een meisje van 9 maanden, dus ik kan mijzelf ook niet in jou situatie verplaatsen. Ik eigenlijk wel benieuwd naar hoe jou omgeving heeft gereageerd op jou beslissing om een bam-mama te worden.

  • Reply Thea van Galen 20 april 2016 at 14:17

   Eigenlijk heel positief! Voor sommige was het wel erg wennen aan het idee, of er waren wat zorgen. Maar niemand reageerde negatief. Bedankt voor je reactie!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.