GASTBLOG

12 weken oud, even bijpraten!

1 november 2016

img_20161009_112029

Door gastblogger Thea.

Wow! Inmiddels is Isabel 12 weken oud. Tijd om je even bij te praten hoe het met haar gaat. En ook met mij, al is Isabel natuurlijk veel leuker om over te lezen. Eten, drinken, slapen, kinderarts, voorkeurshouding… we gaan alles even langs!Eten en drinken

Isabel doet het super! Ze heeft ongeveer 10,5 week borstvoeding gehad. Toen was het op, bijna letterlijk. Ik kreeg er nog amper wat uit. Ze krijgt nu 5 keer per dag de fles. Hoewel ze moord en brand kan schreeuwen (dramaqueen) drinkt ze hem vaak maar 1 keer per dag echt helemaal leeg. Maar dat geeft natuurlijk niks. Ze krijgt voldoende binnen. Helaas boert ze ook veel. Ze hapt veel lucht naar binnen. Dus is er per fles zeker 3 keer een pauze en soms willen die boeren maar niet komen…Slapen

Wekenlang sliep ze veel en 3 keer per dag. Maar de laatste weken is ze wat onrustig met slapen overdag en wordt ze vaak na 20 minuten al wakker. Ik denk het zoeken naar een nieuw slaapritme en een sprongetje in één. Maar als ze eenmaal slaapt dan is ze in coma. En dan kan er denk ik een bom afgaan en dan slaapt ze nog door! De nachten slaapt ze inmiddels als een voorbeeldig kind, meestal.

img_20161018_225033Spelen en huilen

Isabel heeft het altijd naar haar zin in de wipstoel. Vooral als ook de lampen branden en de televisie flikkert. Want dan verschijnen er naast lichtjes ook schaduwen enzo. De box vindt ze maar kort leuk. Op een kleed op de grond kan ze dan wel weer goed volhouden. En wat ze ook leuk vindt is bij mama op de bank spelen. En dat vindt mama natuurlijk ook heel gezellig!

Huilen doet ze alleen met reden. Dus moe, honger, pijn, of niet kunnen slapen. Ze huilt zich soms ook in slaap. Dat wisselt per dag, soms is het alleen gemopper. En soms hoor je haar niet. Als ze last heeft van een boer heeft ze een specifiek geluid, net als voor: ‘mama ik vind het nu niet meer zo leuk’.

Gezondheid

Vanaf haar geboorte liep Isabel bij de kinderarts. Eerst vanwege de complicaties bij de geboorte en daarna voor verborgen reflux. Inmiddels hebben we afscheid genomen van onze fijne kinderarts. De verborgen reflux is nu zeer handelbaar voor Isabel. Ze heeft er maar zelden last van. Dus ook geen medicatie meer.

img_20161023_135608

Daarnaast hebben we twee keer de kinderfysio over de vloer gehad. Dit vanwege de lichte voorkeurshouding die ze had. Deze afspraken in combinatie met de osteopaat zorgden ervoor dat we binnen twee weken al grote verbetering zagen en we ook dat stukje kunnen afsluiten!
 Bij de osteopaat hebben we nog in ieder geval 1 behandeling. We liepen daar niet alleen voor de voorkeurshouding, maar ook voor de reflux en het boeren. Ik hoop dat we dat ook snel kunnen afsluiten!

Kinderopvang

Tja, ik moet weer aan het werk. En dat betekent ook veranderingen voor Isabel. Elke maandag zal ze meegaan. Ik werk dan zelf als gastouder bij een gezin thuis en ben heel benieuwd hoe dat zal gaan!

Daarnaast werk ik nog 2,5-3 dagen per week als bemiddelingsmedewerker vanuit huis. Op die dagen zal ze naar Joyce gaan. Maar die geniet nog lekker van haar zwangerschapsverlof, dus Isabel gaat tot januari naar een andere lieve gastouder. Ze werd daar met open armen ontvangen door de gastouder en een paar peutermeisjes die zo’n klein baby’tje helemaal geweldig vinden.En ik ben er ook nog!

Isabel steelt overal de show en aandacht met haar lach en bos haar. Gelukkig zijn er ook nog mensen die af en toe interesse tonen in mij, haha. Met mij gaat het goed! Ik kan me nog amper een leven zonder lief meisje naast me voorstellen. Ik heb een dubbel gevoel over weer aan het werk gaan. Het betekent weer opnieuw wennen aan een situatie, minder bij Isabel zijn en soms ook lange dagen.

Aan de andere kant kijk ik uit naar het ritme die dan terugkomt. Het werk en de mensen heb ik ook wel gemist. Dus kom maar op!

Ik loop wel bij de fysio om te zorgen dat ik en vooral mijn bekkenbodem goed herstelt. Daarnaast probeer ik af te vallen, wat hard nodig is. Maar ook nog erg moeilijk is. Maar dat komt goed! 
En ik geniet vooral van mijn lieve, mooie, schattige en vrolijke Isabel!

Kortom: met ons gaat het goed! We kunnen niet meer zonder elkaar en kijken al uit naar de kerstvakantie: weer veel tijd samen. Want dat werken dat zal wel even wennen zijn voor ons beide na het vele knuffelen door de dag heen.

6 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 1 november 2016 at 09:05

  Fijn dat jij je ook goed voelt! Dat is zeker ook belangrijk!

 • Reply Jessica 1 november 2016 at 16:12

  Wat fijn om in dit artikel alles te lezen. Ik volg je wel op instagram, maar dit is ook een fijn blogje! 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt als BAM. Is het hoe je je het had voorgesteld, heb je al lastige momenten voor jezelf mee gemaakt? veel succes weer met werken straks.

  • Reply Thea van Galen 2 november 2016 at 22:19

   die blog komt er ook nog aan 🙂
   hoop hem binnenkort te schrijven…

 • Reply Rory 2 november 2016 at 20:02

  Wat een prachtige foto van jullie samen. Wat een mooi en lief meisje. Succes met werken straks.

  • Reply Thea van Galen 2 november 2016 at 22:20

   dank je wel!

 • Reply Ineke 3 november 2016 at 21:46

  osteopaten, ik vind ze echt wonderdokters :). Super dat je het ziet zitten om te gaan werken. En ooh die foto’s 😍

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.