BLOGGEN

Affiliate links, wat zijn dat en waarom plaats ik ze? *

2 juni 2018

Wanneer ik een product review waar ik enthousiast over ben of in een artikel een opsomming maak van handige producten in een bepaalde categorie, plaats ik daar weleens een zogenaamde affiliate link op. Maar wat betekent zo’n link nu precies voor jou als lezer en wat is er de reden van dat ik ze plaats? Ik hoop met dit artikel wat duidelijkheid te scheppen. Ben je zelf ook blogger dan heb ik ook nog een aantal handige tips hoe jij optimaal gebruik kunt maken van affiliate links op jouw blog!

Wat is affiliate marketing?

Het plaatsen van een affiliate link is een vorm van affiliate marketing. Simpel gezegd is dat een vorm van marketing waarbij adverteerders worden gepromoot door publishers, in dit geval dus een blogger. Ik stuur relevante bezoekers door naar de adverteerder en deze betaalt mij een vergoeding wanneer een van die bezoekers overgaat tot een transactie. Met andere woorden: als ik lyrisch ben over dat geweldige shirtje van merk A en jij klikt op de link, je vindt het ook geweldig en besluit het meteen te bestellen, dan ontvang ik van merk A een vergoeding. Meestal bestaat deze uit enkele procenten van het totale aankoopbedrag. Dit wordt ook wel ‘commissie’ genoemd. Voor de duidelijkheid: die commissie wordt betaald door het merk of bedrijf en dus niet door jou als klant. Voor jou maakt het dus in principe niet uit of iets een affiliate link is of niet.

De reden dat ik affiliate links plaats is dat ik inkomsten genereer met mijn blog. Enerzijds om te kunnen blijven investeren, ontwikkelen en verder bouwen, anderzijds omdat ik er vele uren van mijn tijd instop en vind dat daar wel wat tegenover mag staan. Voor niets gaat de zon op, toch? Ik vind affiliate marketing een makkelijke, eerlijke en bovendien snelle manier om inkomsten te genereren. Ik schreef nog niet zo lang geleden al eens een artikel over geld verdienen met je blog met daarin ook een stukje over affiliate marketing.

Affiliate netwerk

‘Maar hoe kom je dan aan zo’n affiliate link?’, zul je misschien denken. Dat is eigenlijk vrij simpel. Dat kan namelijk onder andere door je in te schrijven bij een affiliate netwerk. Je kunt dan zoeken op adverteerder en ziet direct of deze een affiliate campagne beschikbaar heeft waar jij naar kunt linken. Een voorbeeld van zo’n affiliate netwerk is Daisycon. Al sinds het jaar 2000 is Daisycon marktleider op het gebied van affiliate marketing in Nederland.

Iedereen met een website, blog, e-mailbestand of social media-account kan zich gratis en vrijblijvend bij Daisycon aanmelden als publisher. Er staan altijd zo’n 1.600 campagnes online van adverteerders uit alle branches. Waar je blog of website ook over gaat, je vindt dus altijd wel een passende campagne voor jouw doelgroep.

Tot slot nóg 5 voordelen van Daisycon:

1 Real-time statistieken bekijken in een overzichtelijk online dashboard
2 Publishers worden proactief ondersteund door onze publishermanagers en ons team van online marketingbranchespecialisten
3 Regelmatige updates en blogs over de laatste trends en ontwikkelingen
4 Voor startende publishers is een beginnersgids beschikbaar met praktische tips: https://www.daisycon.com/nl/blog/am101/
5 Handige tools zoals kant-en-klare, gratis te gebruiken prijsvergelijkers

Aan de bloggers: maak jij gebruik van affiliate marketing en zo ja, sta je ingeschreven bij Daisycon?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Daisycon.

Afbeelding online marketing afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply MarjonS 3 juni 2018 at 09:57

    Bedankt voor de tip.
    Ik werk alleen soms via linkpizza maar ga me hier ook eens inschrijven.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.