BLOGGEN CHALLENGE

Mijn 1000e blogartikel! – Vijf bloggers die ik volg

22 september 2016

blog

Stiekem vier ik vandaag een klein feestje. Het artikel dat je op dit moment zit te lezen is namelijk het 1000e dat op Moonoloog.nl is verschenen! Woohoo! Duizend blogartikelen verder ben ik sinds ik mijn allereerste artikel online zette op 16 juni 2009. Ik ga heel even terug in de tijd en daarna weer terug naar het heden, want ik sluit af met vijf bloggers ik zelf graag volg.

Even terug in de tijd

16 juni 2009 dus, toen Moonoloog.nl nog Chocotastic.nl was. (Overigens blogde ik daarvoor ook al, maar nog niet op een eigen domeinnaam.) Ik was 24, had nog geen jaar een relatie met M en ging nog ongetrouwd, kinderloos en fulltime werkend door het leven. Wat een verschil met nu! Overigens publiceerde ik in mijn ‘beginjaren’ bij lange na niet elke dag en zijn er zelfs periodes geweest dat ik een tijdlang helemaal niets online zette.

Eigenlijk ben ik het bloggen pas echt serieus gaan nemen sinds begin 2014. Als kersverse moeder ontdekte ik natuurlijk een compleet nieuwe wereld aan onderwerpen om over te schrijven. Heerlijk vond ik het. En naarmate mijn lezerspubliek groeide, ik andere bloggers leerde kennen en er op een gegeven moment ook nog eens mooie samenwerkingen op mijn pad kwamen, werd het alleen maar leuker. Zo leuk dat ik het nu niet eens meer kan (of wil) wegdenken uit mijn leven.

Ben jij een nieuwe lezer en blijf je graag op de hoogte van mijn artikelen? Dan kun je me volgen via Bloglovin’ of mijn Facebookpagina. Gezellig!

En weer terug naar het heden – Vijf bloggers die ik volg

Vijf bloggers noemen die je volgt is uitdaging 5 van de 30 Day Blog Challenge. Dit vind ik best een lastige, want ik volg vrij veel blogs. Waarvan de meeste niet per se dagelijks, maar vooral doordat ik min of meer toevallig via social media een artikel voorbij zie komen dat mijn aandacht trekt. Toen ik nog werkte had ik nauwelijks tijd om andere blogs te lezen, maar nu ik werkloos en hoogzwanger thuis zit, geniet ik erg van de schrijfsels van mijn ‘collega’s’. Want dat zijn het toch eigenlijk gewoon!

1. Mommyhood.nl

Voorheen Mommytobe, maar nu omgedoopt tot Mommyhood.nl. Dat is de mamablog van Shirley, moeder van Skyler. Dit knappe ventje scheelt maar enkele weken met Lise en daarom is het leuk om te lezen over de zaken die Shirley bezighouden. Vaak is het namelijk erg herkenbaar, of juist niet en ook dan is het ook interessant. Ik vind de schrijfstijl van Shirley erg prettig en kom graag regelmatig bij haar langs.

2. Kellycaresse.nl

Een blog die ook tot mijn vaste lijstje behoort is die van Kelly. Zij is moeder van twee dochters, waarvan de oudste een maandje ouder is dan Lise. Ze schrijft niet alleen over het moederschap, maar ook over andere dingen die haar bezighouden. Heel divers dus. Ook vlogt, plogt en snapchat ze er op los!

3. Fantasticmoms.nl

Hilariteit ten top, dit mama-duo bestaande uit Martine en Jessica (die momenteel ook zwanger is van een jongetje!). Het sarcasme straalt vaak van de schrijfsels van de dames af, maar juist dat vind ik er zo onwijs leuk aan. Ze hebben echt hun eigen stijl en weten onderwerpen altijd van een interessante invalshoek te benaderen. Los daarvan lijken het me hele gezellige meiden. Ik heb ze nog nooit ontmoet, maar dat gaat in de toekomst vast een keer gebeuren.

4. Littlewonderworld.nl

Nóg een duo, namelijk Bibian en Manon. Besties én beide mama van een zoontje (Manon) en een zoon en dochter (Bibian). Nilo, het zoontje van Manon, is exact een jaar jonger dan Lise. 19 november is dus voor ons allebei de dag dat we voor het eerst moeder werden. En Bibian heeft dus zowel een zoon (River) als dochter (Novelle) en ook wij zullen straks zowel een meisje als een jongen hebben. Het leukst vind ik de artikelen waarin je een dagje wordt meegenomen in hun leven. De dames maken trouwens ook hilarische video’s!

5. De Happy Mama Club

En nu zou ik dus nog één blog mogen noemen, maar ik ga lekker vals spelen door in één adem alle blogs te noemen van de meiden die ik ook in het echt regelmatig zie en inmiddels mijn vriendinnen mag noemen. Met een knipoog hebben we ons tot ‘Happy Mama Club‘ omgedoopt.

Allereerst is daar de blog van Nicole, een meid met een grote liefde voor fotografie en een schattig dochtertje die blogt over haar persoonlijke leven. Dan hebben we Charlotte. Ook al zo’n leuke meid en zij heeft een dochter die maar een paar dagen scheelt met Lise. Gaan we verder naar Janske, de lieve mama van Lola en sinds een paar weekjes is daar een klein zusje bij gekomen. Zo leuk! Zij weet me vaak te inspireren op het gebied van kinderkleding en interieur en natuurlijk lees ik ook graag over haar ervaringen als ‘moeder van twee’. En dan hebben we nog Geertje, Laura (die bijna even ver zwanger is als ik, super leuk!), Marij en Bregje. Stuk voor stuk enorm lieve en leuke meiden die alleen daarom al het volgen waard zijn. Vind ik dan 🙂

Hoe lang lees jij al mee op Moonoloog.nl? En welke van de vijf (of stiekem elf) blogs die ik volg, volg jij ook?

Dit artikel is geschreven op basis van uitdaging 25 uit de 30 Day Blog Challenge.
Lees ook de eerder verschenen artikelen:
Hoe ziet mijn dag eruit?
Mijn drie beste eigenschappen én mijn drie slechtste
Vijf dingen waar ik niet zonder kan

Afbeelding blog via Shutterstock.

19 Comments

 • Reply Astrid 22 september 2016 at 06:49

  Hhahah Gefeliciteerd!!
  1000 blogs, jeetje wat een mijlpaal!

  Enne ik volg de top vier van je niet (ken ze natuurlijk wel, maar volg liever kleinere bloggers)
  En je vijfde favoriete blogger (uh zes in totaal :p ) volg ik allemaal wel !

 • Reply Anita 22 september 2016 at 08:29

  Gaaf hoor! En wat leuk dat je zwanger bent van jullie tweede kindje!

  Liefs, Anita, mama van Emma en Sara
  (20-12-2013)

 • Reply Shirley 22 september 2016 at 09:39

  Wat lief, dankjewel! Ik volg jou ook om dezelfde reden; onze kindjes zijn vrijwel even oud en dat is altijd leuk en interessant! Keep up the good work 🙂

 • Reply Nathalie 22 september 2016 at 10:31

  Ik volg ze allemaal, al zijn het niet mijn ultieme favorieten. Ik volg graag ook blogs met leuke musthaves. Maar wil niet zeggen dat ik ze niet graag lees ;))

 • Reply jodi - liedthuis 22 september 2016 at 12:52

  Wauw 1000 ongelofelijk veel. Ik vind je erg leuk om te volgen. Herken echt veel van mezelf in jou verhalen.
  Ik ga even de blogs langs die ik nog niet kende.

 • Reply Manon 22 september 2016 at 13:03

  Wat ontzettend lief dat wij in dit rijtje staan! Ik kijk (lurk…) altijd bij jou en ben me vooral aan het verlekkeren over wat Nilo volgend jaar allemaal kan als ik naar Lise kijk! Zo leuk dat ze ook echt 1 jaar schelen, goed gemikt ;-)!

 • Reply Jessica 22 september 2016 at 16:04

  Gefeliciteerd 1000 artikelen! Super! Hoelang lees ik al mee, denk enkele maanden voordat je zwanger werd? Van de 5 genoemde bloggers volg ik er zelf 3.

 • Reply Nicole 22 september 2016 at 16:05

  Wauw alweer 1000 artikelen.. En je vorige blog wat een geweldige naam haha! Ik volg je denk ik pas vanaf Lise haar geboorte maar weet het niet precies meer. In ieder geval al lekker lang! En heel lief dat je ons als clubje hebt genoemd ook 💋

 • Reply Geertje - Stay At Home Mama 22 september 2016 at 16:14

  1000 artikelen!! Super veel…
  En eh, lief… dank je wel! X

 • Reply Wendy 22 september 2016 at 16:20

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal!! Mag je trots op zijn 😀 Van jouw lijstje volg ik kellycaresse al vanaf het begin, Kelly is een ex-collega en lieve en toffe meid! Haar blog is precies zoala ze is! Verder probeer ik zoveel mogelijk van mijn favo blogs te volgen maar dat is soms een hele opgave, haha.

 • Reply Jeske 22 september 2016 at 16:27

  Dit is, denk ik, het eerste artikel wat ik hier lees. Zag net in een facebookgroep het kopje ‘1000ste’ artikel voorbij komen. Dat triggerde mij! Ik volg Nicole al een tijd en de eerste 4 lees ik zo nu en dan. Maar vind het lastig om alles bij te ‘lezen’, zelf te bloggen, werken en het huishouden te doen. Laat ik ook vooral mijn dochters niet vergeten ;-). Dus ben nergens echt een hele vaste bezoeker. Maar ik probeer het wel….

 • Reply Barbara 22 september 2016 at 17:46

  1000 blogs! Wow! Van harte! Hartstikke goed en leuk! En leuk om te lezen dat je er leuke contacten aan overhoudt, ik ervaar dat ook zo! Ik blijf je volgen..Ik ben wel een stille hoor, maar dit was wel een felicitatie waard😊

 • Reply Linda 22 september 2016 at 18:41

  Woow, 1000! Proficiat zeg, wat gaaf! Ik volg Kelly ook, en daarnaast lees ik meestal 1 of 2 blogs per week op de meeste mamablogs die je onderaan noemt 🙂

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 22 september 2016 at 21:51

  Gefeliciteerd met je 1000e blog! Ik volg nummer 1,2 en een paar van 5 ook regelmatig! 🙂

 • Reply Janske 23 september 2016 at 03:15

  Gefeliciteerd met je 1000 blog artikelen…dat is echt super veel! Ik volg op fantastische moms na iedereen in je lijstje. Lief dat je ons genoemd hebt 😘 ik volg jou ook met veel plezier!

 • Reply Ilse van Kreanimo 23 september 2016 at 09:31

  Oef – dat zijn er al veel zeg!

  Gefeliciteerd! 🙂
  Op naar de volgende 1000!

 • Reply Vlijtig Liesje 23 september 2016 at 10:29

  Gefeliciteerd met deze leuke mijlpaal! En ik ga eens even lekker neuzen tussen je blogtips.

 • Reply MetMirjam 23 september 2016 at 18:09

  Jeetje, 1000 al – wat veel! Ik volg bijna alle blogs die je noemt 🙂

 • Reply Bregje 23 september 2016 at 20:24

  Supergoed, 1000 artikelen!! En lief dat je me noemt, is geheel wederzijds ❤

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.