BEAUTY GEZONDHEID

Weight Watchers Update #3 | Wat eet ik op een dag?

14 april 2017

Deze week ging ik alweer voor de derde keer naar de cursus van Weight Watchers. Na het mooie resultaat van vorige week ging ik vol goede moed door met het programma. Naarmate de week vorderde leefde ik erg toe naar het volgende weegmoment, maar ik bereidde me er wel op voor dat de kans bestond dat er dit keer minder af zou zijn dan de vorige keer.

Allereerst even over hoe het ging de afgelopen week. Ik heb elke dag netjes mijn punten geteld. Van de zeven dagen ben ik er vijf binnen mijn ‘budget’ gebleven. Doordat we zaterdag naar de Efteling gingen waar ik genoot van een ijsje en we die avond ook nog uit eten gingen was ik wel door mijn complete aantal extra weekpunten heen. Ik merk dat ik het toch een fijner idee vind de laatste dagen van de week wat weekpunten ‘achter de hand’ te hebben, maar gelukkig ging het die laatste dagen toch best prima.

Het weegmoment

Ik was wat vroeger op de cursus dan vorige week en moest even wachten tot ik aan de beurt was om op de weegschaal te gaan. Met de instelling dat alles wat eraf zou zijn mooi meegenomen was, stapte ik erop. En wat bleek? -1,2 kilo! Met de -1,3 van vorige week ben ik dus in twee weken tijd 2,5 kilo afgevallen. Zo fijn! En stiekem kom ik ook al een beetje in de buurt van mijn eerste doel: -5%.

Na het wegen was het tijd voor de themabespreking en nam de coach het woord. Het ging deze week over valkuilen. Ze wilde graag van ons weten welke valkuilen wij tegenkomen en al snel bleek dat ieder zo z’n eigen uitdagingen heeft. Zo grijpt de een sneller naar snacks als ze moe is, heeft de ander om drie uur ’s middags vaak enorme trek en vind weer een ander het lastig dat ze er in haar drukke sociale leven vaak tegenaan loopt dat eten en alcohol bij gezelligheid lijken te horen.

Eigenlijk herken ik al die valkuilen wel. Ik denk dat moeheid en verveling , vooral ’s avonds, mijn grootste valkuil zijn als ik thuis ben. Dingen als een lunch buiten de deur, een etentje of borrelavondje vind ik ook weleens lastig. Ik hou heel erg van de gezelligheid, maar merk dat ik het toch nog lastig vind om dingen af te slaan of de gezondste keuze te maken.

Weight Watchers dagmenu

Toegegeven, ik heb de afgelopen week op momenten toch wel wat honger gehad. Nu leek het me wel interessant voor jullie om eens te zien wat ik op een dag zo’n beetje mag eten. Ik mag geen SmartPoints of recepten delen, maar kan natuurlijk wel laten zien wat ik dan zoal op een gemiddelde dag eet en drink.

Ontbijt – 8:00

Optimel kwark appel-kaneel met 30 gram All Bran flakes met een glas water en een kopje koffie.

Tussendoor – 10:00

Een stuk fruit naar keuze.

Lunch – 12:00

3 kleine sneetjes speltbrood met rookvlees, zuivelspread light en (jawel) extra pure hagelslag met een kop thee.

Tussendoor – 15:00

1 sneetje speltbrood met pindakaas en banaan en een kopje koffie.

Diner – 18:00

Kipkerrie stoofpotje (naar een recept van Weight Watchers) met een glas water.

Tussendoor – 20:00

Koffie of thee met een stukje chocolade (netjes afgewogen zodat ik de punten kan invoeren in de app).

Dit is natuurlijk niet wat ik elke dag eet, maar geeft een beetje weer wat ik zoal mag eten om binnen mijn punten te blijven en waarmee ik een redelijk verzadigd gevoel houd gedurende de dag. In dit voorbeeld had ik ’s middags enorme trek en koos daarom voor dat broodje pindakaas met banaan, dat lekker verzadigend is.

Toevallig vroeg de coach me gisteravond of ik er wel aan denk zo’n 2 liter water per dag te drinken. Ja, was mijn antwoord, maar dat valt nog niet mee. Aangezien het zeker in verband met de borstvoeding belangrijk is om voldoende te drinken, wordt dat mijn uitdaging voor deze komende week.

Wat is jouw grootste valkuil wat eten en drinken betreft?

Spring Diet Season: Start nu voor €3,82 per week!

3 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 14 april 2017 at 11:46

  Mijn valkuil is ’s avonds als ik op de bank ga zitten. Dan krijg ik een snack attack. Vooral chocola.

 • Reply Essma 15 april 2017 at 08:17

  Ja ’s avonds is meestal een moment dat ik er iets lekkers bij wil op de bank. Voordat ik kinderen had, kon ik het doordeweeks altijd zonder problemen volhouden. Ik snoepte alleen in het weekend wat. Tegenwoordig gaat dat veel moeilijker…?!

 • Reply Maike 15 april 2017 at 20:56

  Water drinken gaat mij altijd goed af, maar na het avondeten grijp ik toch te vaak naar de snacks. Een stukje chocola gaat helaas niet, ik eet zo een hele reep op.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.