BEAUTY GEZONDHEID

Weight Watchers Update #17 | Lifetime Member!

3 augustus 2017

Hier spreekt, of nou ja ‘schrijft’ een heel trots Lifetime Member! Jawel mensen, het is gewoon gelukt! Vorige week was al officieel mijn laatste stabilisatieweek, maar omdat ik toen niet in de avond naar mijn vaste avondcursus kon, hebben we mijn ‘feestje’ een week uitgesteld.

Ik ben vorige week overigens wel naar de cursus gegaan, maar dan in de ochtend. Zoals ik eerder al eens schreef weeg je dan doorgaans (een stuk) minder dan ’s avonds en dat geeft natuurlijk niet helemaal een betrouwbaar beeld. Nu was ik al een aantal keer eerder in de ochtend geweest en kijkend naar mijn laatste ochtendgewicht, was ik toch opnieuw weer wat afgevallen. 65,1 kilo woog ik vorige week en daarmee was ik 11,1 kilo afgevallen sinds mijn start bij Weight Watchers op 27 maart van dit jaar.

De afgelopen week besloot ik het tellen eens helemaal los te laten. Ik weet dat ik inmiddels best wel weet hoeveel ik ongeveer mag eten om in elk geval niet aan te komen en het leek me goed om, met een contactmomentje met de coach in het vooruitzicht, eens te testen of ik het ook echt zelf kan. En dat vond ik om heel eerlijk te zijn mega eng. Ergens was ik ontzettend bang dat ik de teugels veel teveel zou laten vieren. Bang om de controle te verliezen dus eigenlijk.

Maar ik kan jullie geruststellen. Eigenlijk ging het gewoon heel goed! Ik hield de hoeveelheden aan zoals ik die in de stabilisatiefase voor mezelf had vastgesteld. Ik nam op tijd mijn tussendoortje en gewoon mijn dagelijkse stukje chocolade ’s avonds bij de koffie. En toen ik met mijn moeder twee dagen in Groningen was, besloot ik gewoon eens te genieten. Een biertje bij het eten (de lekkerste saté die ik ooit geproefd heb) én een (mega calorierijk) toetje na.

Om de volgende ochtend bij het ontbijtbuffet wel weer bewust de helft van mijn croissant te laten liggen omdat die toch niet zo lekker was als dat ik me had voorgesteld. Ook nam ik géén sap, maar wél een bakje fruit en koos ik voor halvarine in plaats van roomboter. Door mijn Weight Watchers avontuur heb ik geleerd die keuzes zelf bewust te maken en dat vind ik zo waardevol!

Gisteravond stond ik dus opnieuw op de weegschaal. Ik hield rekening met een kilo extra ten opzichte van dat laatste ochtendgewicht. En wat bleek? Geen kilo, maar 8 ons: 65,9 kilo schoon aan de haak. En daarmee dus een totaal gewichtsverlies van 10,3 kilo. Nog steeds heel netjes en (veel) meer dan waar ik op durfde te hopen!

In de cursus kwam dan hét moment dat mijn coach (want zo voelt het inmiddels toch wel een beetje) Marnita, mij naar voren haalde en publiekelijk in het zonnetje zette. Ze sprak met zoveel lof over mijn afvalproces maar ook over mijn blog en wekelijkse updates, dat ik er verlegen van werd. Ik ben daar gewoon niet zo goed in. Maar het is natuurlijk wel ontzettend lief en andersom ben ik haar ook ontzettend dankbaar. Want Marnita, ik heb het volgens mij niet met zoveel woorden gezegd, maar ook jij bent een belangrijke factor geweest in mijn afvalproces en hebt er mede voor gezorgd dat ik die veranderde mindset heb gevonden en heb weten vast te houden. Je zegt dan wel dat je chaotisch bent en dingen niet altijd uitgebreid genoeg kunt uitleggen (en verwijst mensen dan naar mijn blog :)) maar je bent wel iemand met het talent een ander te motiveren om er zelfs na een dipje toch weer helemaal voor te gaan. Zo, want dat mag ook gezegd worden!

Ik kreeg de gouden ster overhandigd voor aan mijn sleutelbos en natuurlijk moest er even een foto worden gemaakt. Dan weten jullie meteen ook wie toch die coach is over wie ik het elke week heb.

Lifetime Member, en nu?

“Lifetime Members (LTM) zijn cursisten die hun streefgewicht hebben bereikt binnen de gewichtstabel van Weight Watchers (BMI tussen 20-25), een stabilisatieperiode van 6 weegmomenten hebben afgerond én gratis naar de cursus komen op voorwaarde dat ze hun streefgewicht met niet meer dan 2 kg overschrijden.”

Ik ben nu dus ‘gekroond’ tot Lifetime Member en mag de cursus kosteloos blijven bezoeken, mits ik niet 2 kilo boven mijn streefgewicht weeg. Over een week ga ik twee weken op vakantie en ik ben van plan de week na mijn vakantie toch weer terug te gaan naar de cursus. Niet omdat ik in mijn vakantie geen grammetje wil aankomen, maar meer zodat ik mezelf een soort stok achter de deur geef, op dat moment kan controleren hoe de zaken ervoor staan en gemotiveerd weer door kan.

Het lijkt me leuk om als Lifetime Member zo nu en dan eens een update te schrijven over hoe het gaat. Met eten, met mijn gewicht, maar ook hoe ik op het hele afvalproces terugkijk en bijvoorbeeld welke tips ik er vooral uit heb gehaald die voor mij werken. Ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden?

En dan ga ik nu genieten van mijn prestatie. Niet met taart, want ik stond net in de supermarkt en de gebakjes die daar lagen waren het mij niet ‘waard’. Ik denk er nog even over na wat ik precies wil doen om het te vieren. Misschien wordt het toch dat gebakje maar dan een echt lekker exemplaar van de bakker, of misschien wordt het wat anders. Houd Instagram maar in de gaten, daar komt het vast voorbij!

Dankjewel lieve Marnita, voor alle motivatie en steun de afgelopen maanden. Ook een dankjewel aan mijn ‘WW-vriendinnetje’ Stéphanie voor de gezelligheid op de cursus (we spreken snel wat af!), bedankt meiden van Weight Watchers voor de toffe kans en prettige samenwerking en tot slot JULLIE veel dank voor het meelezen, meeleven en de vele complimenten en lieve woorden. Want één ding is zeker: zonder jullie was het niet (zo snel) gelukt!

6 Comments

 • Reply Nicole 3 augustus 2017 at 06:17

  Als eerste ben ik ontzettend trots op je! Zelf ben ik bijna twee weken bezig maar nog niet zoals het moet en dat zal vast te zien zijn op de weegschaal morgen.

  En ten tweede wil ik door jou die cursus eigenlijk wel eens meemaken. Doe nu alleen online..

 • Reply janske 3 augustus 2017 at 11:25

  Zoals ik al vaker heb gezegd…ik ben super trots op je en hoop je voorbeeld op te mogen volgen! Ik neem je stokje bij de WW graag van je over! You did it! Kanjer!

 • Reply zebrazonderstrepen 3 augustus 2017 at 16:19

  super gedaan! ik wou dat ik het ook kon.

 • Reply Stéphanie 3 augustus 2017 at 21:53

  Jaa super goed van je! Ik vond het ook heel gezellig samen en we spreken zeker snel wat af. Nu eerst genieten van een heerlijke verdiende vakantie 🙂 You go girl!

 • Reply betsy eijkholt 13 april 2019 at 11:20

  Ik Ben het helemaal met je eens! ook ik ben deze week lifemember geworden
  Marnita is een geweldige stimulans!
  hoe ze alles onthoudt wat er bij de mensen leeft
  voor mij zit het tussen mijn oren en houden van jezelf wat niets met egowisme heeft te maken!
  als je een emotionele eter bent moet je jezelf terugfluiten en gezellig
  heid zit hem niet in eten en wijntjes drinken!
  gr Betsy eijkholt

  • Reply Monique 13 april 2019 at 11:22

   Wow Betsy, gefeliciteerd! Een hele knappe prestatie. Wat leuk dat Marnita ook jouw coach is. Ze doet het inderdaad geweldig ❤️

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.