BEAUTY GEZONDHEID

Weight Watchers Update #16 | Stabiliseren week 5

25 juli 2017

Bijna is het zover! Bijna is mijn Weight Watchers avontuur ten einde. Voor wat betreft het afvallen althans. Stabiliseren duurt in totaal zes weken en ik heb mijn vijfde week er nu op zitten. Hoe ging het? Is het me gelukt mijn puntenaantal op te krikken en op die manier stabiel te blijven in gewicht? 

Zoals ik in de vorige update al schreef, sprak ik met de coach af mijn dagtotaal aan punten nog iets op te krikken. Zo zouden we er achter kunnen komen waar mijn omslagpunt zit, dus bij welk puntenaantal ik niet meer afval maar gelijk blijf of juist aankom.

Nu had ik een week eerder al wat moeite om mijn punten (met gezonde voeding) op te krijgen, maar dat was deze week een nog grotere uitdaging. Ik merk dat ik gewend ben geraakt aan bepaalde portiegroottes en vind het lastig om dan meer te nemen, hoewel ik weet dat het gewoon moet kunnen. Dat heeft dus nog even wat tijd nodig denk ik. Iedere dag het volledig aantal punten opmaken is niet helemaal gelukt, maar honger heb ik niet gehad en anders dan vorige week had ik ook weer wat inspiratie voor lekkere gerechten en wat afwisseling in mijn lunches.

Het weegmoment

Deze week bezocht ik toch weer in de ochtend de cursus. Erg fijn dat die mogelijkheid er is, want ’s middags ging ik naar mijn vriendin in Nijmegen voor de Vierdaagsefeesten. De ochtend dus. Ik bekeek mijn laatste ‘ochtendgewicht’ en zag dat ik toen 66 kilo woog. Als het rond die koers zou uitvallen, zou het prima zijn.

Ik ging op de weegschaal staan en zag al direct dat er een 5 in het scherm verscheen. 65,7 kilo stond er. Dat is dus 3 ons minder dan dat laatste ochtendgewicht en dat beschouw ik, hoewel het feitelijk een all time low is, voor het gemak toch maar even als gelijk blijven. In totaal ben ik daarmee 10,5 kilo afgevallen.

Op naar de laatste week

Aangezien het me al moeite kostte mijn laatste dagtotaal en weekextra op te krijgen, sprak ik met de coach af dat ik dat gelijk zou houden. Met een aantal feestjes op de planning vond ik het toch wat spannend, maar inmiddels weet ik ook dat ik zelfs in die omstandigheden verstandige keuzes kan maken en met beweging het nodige compenseer. We zullen zien wat de komende week brengt. Mijn laatste officiële stabilisatieweek! Helaas kan ik komende woensdag opnieuw niet in de avond naar de cursus en dus heb ik afgesproken het ‘feestje’ een week uit te stellen. Zodat ik dus wel bij mijn vaste clubje in de avond op de cursus aanwezig ben. Of ik dan komende week wel al de befaamde gele kaart in ontvangst mag nemen weet ik nog niet, maar dat lees je binnenkort!

Mijn doel deze week is trouwens meer water drinken. Ik zal er binnenkort een aparte blog aan wijden, maar hoewel ik weet dat het belangrijk is vind ik het toch lastig om de geadviseerde hoeveelheid water op een dag binnen te krijgen. Maar binnenkort dus meer daarover!

2 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje 25 juli 2017 at 10:49

    Fijn dat de resultaten positief zijn! 10 kilo er af vind ik heel respectabel.

  • Reply Janske 25 juli 2017 at 16:08

    Je bent een kanjer, knap gedaan!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.