BEAUTY GEZONDHEID

Weight Watchers Update #15 | Stabiliseren week 4

13 juli 2017

De vijftiende Weight Watchers update alweer! Ik ben inmiddels vier weken aan het stabiliseren. De eerste drie weken bleef ik afvallen, dus het was spannend of het me deze week zou lukken op gewicht te blijven. Dat ik dit nog eens zou schrijven… Bizar! 

Nu moet ik eerlijk toegeven dat het de afgelopen week niet zo heel goed gegaan is. Ik had weinig inspiratie voor het koken en zat nogal in de stress voor mijn afstudeeronderzoek, waardoor ik tussen de maaltijden door geen zin of geen tijd had om wat te eten. Terwijl het juist zo belangrijk is om je suikerspiegel in evenwicht te houden als je veel (denk)werk moet verzetten. Toch heb ik mijn best gedaan elke dag netjes de punten te tellen en alles in te voeren in de app zodat ik het afgesproken aantal zou bereiken.

Dat lukte meestal wel, maar mijn weekextra had ik nog nauwelijks aangeraakt. Tot afgelopen dinsdagavond, toen we tapas gingen eten. Met sangria. Man, wat was dat lekker! Ik heb (zonder te tellen, maar met een klein beetje opletten) genoten van al het lekkers en ben gestopt voordat ik onaangenaam vol zat. Ook heb ik maar één stukje brood genomen en heb ik de friet helemaal gelaten voor wat ‘ie was. En niet eens uit punten-overwegingen, maar gewoon omdat het me niet zoveel deed. Of in elk geval minder dan de andere hapjes. Dat is toch echt een verandering van eet-/leefstijl die er al goed in zit. Super fijn!

Zomersale – maatje S??

Het is natuurlijk volop zomersale in de kledingwinkels en daarom ben ik nog maar eens de stad in gegaan voor wat nieuwe zomerkleding. Het bizarre is dus dat ik in het dagelijks leven meestal niet merk dat ik 10 kilo ben afgevallen, maar als ik kleding in mijn oude maat aantrek des te meer. Ik moet voor bovenkleding tegenwoordig echt een maatje S uit het rek halen en dat is toch wel even wennen. De meeste shirts uit mijn bestaande garderobe hangen nu een beetje vormloos om mijn lijf. Gelukkig heb ik de meeste spijkerbroeken nog niet de deur uit hoeven doen, maar ik merk wel dat ze losser zitten. Ik zal binnenkort eens een blog schrijven over de zomerkleding die ik tot nu toe voor dit seizoen heb gekocht. Over twee weken ga ik met mijn moeder een weekendje naar Groningen, dus ik hoop dat er dan nog wat sale over is zodat ik de laatste dingetjes kan scoren voor onze vakantie.

Het weegmoment

Ik bezocht de cursus deze week weer zoals vanouds in de avond. Ik hield rekening met een stijging in gewicht, omdat je in de avond nu eenmaal meer weegt dan in de ochtend. En mijn verwachting kwam uit. 67,2 kilo en dat is 1,2 kilo meer dan mijn ochtendgewicht van een week eerder. Een blik in de stabilisatietabel in mijn boekje leerde me dat dit gewicht exact gelijk is aan dat van de eerste stabilisatieweek en de laatste week dat ik me in de avond liet wegen. Maar… ik nam toen 5 Smart Points per dag minder dan nu. Ik eet nu dus meer, maar blijf op gewicht. Yes!

Voor komende week adviseerde de coach me, als ik wilde, mijn puntentotaal toch nog wat te verhogen. Aankomen is namelijk niet erg, dan weet je waar je omslagpunt zit en kun je dat de week erop weer corrigeren. Ik heb er dus nog eens 3 punten bovenop gedaan voor komende week. Eens zien of ik dat allemaal op kan krijgen aan (zoveel mogelijk) gezonde voeding.

Iets anders leuks deze cursus was dat vriendinnetje Janske er voor het eerst was. Zij hoopt met Weight Watchers haar (zwangerschaps)kilo’s kwijt te raken. Aan haar motivatie om ervoor te gaan zal het zeker niet liggen! Omdat ik Janske min of meer heb geïntroduceerd bij ‘mijn’ coach, ontving ik een hilarisch schort, waarvan ik je de prachtige foto natuurlijk niet wil onthouden.

Met deze update zijn de laatste twee weken van het stabiliseren ingegaan! Met de gouden ster en het life time membership binnen handbereik ga ik hopelijk op ongeveer dezelfde voet verder. Volgende week een nieuwe update, met hopelijk iets minder (studie)stress 🙂

3 Comments

 • Reply Nicole 13 juli 2017 at 06:28

  Oh wat super om te lezen! Zelf nooit de cursus gedaan dus lifetime member ligt bij mij sowieso niet binnen handbereik maar lijkt me zo gaaf om te halen!

 • Reply Janske 13 juli 2017 at 15:16

  Hij staat je geweldig meid! 🙂 Fijn dat het zo goed gaat! Ik ben er helemaal klaar voor!

 • Reply Margot 13 juli 2017 at 22:18

  Topper!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.