BEAUTY GEZONDHEID

Weight Watchers Update #11 | Ben ik er of ben ik er niet?

13 juni 2017

Met nog minder dan een kilo tot mijn streefgewicht was de afgelopen week toch wel een hele spannende. Ik had natuurlijk gekke toeren kunnen uithalen om dat streefgewicht in één keer te bereiken, maar besloot gewoon op dezelfde manier met het programma door te gaan als ik al deed. Lukt het me daarmee niet binnen een week dan komt het de volgende keer wel, was mijn motto. En toch hè, toch stond ik net een beetje nieuwsgieriger op de weegschaal dan anders.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, ik ben er nog niet. 69,1 kilo gaf de weegschaal op de cursus van Weight Watchers aan en daarmee ben ik nog precies een halve kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Dat betekent dat ik in vergelijking met vorige week toch 4 ons ben afgevallen en zeker gezien het de laatste loodjes zijn ben ik daar ‘dik’ tevreden over!

Deze update verschijnt wat later dan je gewend bent, omdat ik een paar drukke dagen achter de rug heb. Dagen ook waarop ik wat minder op mijn punten heb gelet en ik merk dat ik dat best spannend vind. Natuurlijk weet ik dat de biertjes die ik dronk tijdens het concert van Guus Meeuwis voor die ene keer geen kwaad kunnen, en is het vooral de kunst daarna het programma weer gewoon op te pakken. En dat doe ik nu dus ook. Weer even pas op de plaats en alles wat ik eet netjes tellen en invoeren in de Weight Watchers app. Ik lunchte zojuist met spiegelei op brood en ga vanmiddag nog even langs de supermarkt om wat verse groenten en fruit in te slaan. De aardbeien zijn nu zo heerlijk!

Eén van de leukste bijkomstigheden van afvallen: een goed excuus om te shoppen!

Afgelopen weekend waren we met het hele gezin een middag in de stad. Ik ging schoenen kijken en liep daarna een kledingwinkel binnen. Aangezien mijn bestaande zomergarderobe items bevat die minstens twee jaar oud zijn (vorig jaar zomer was ik zwanger en kocht ik alleen wat positiekleding) mocht ik van mezelf wel weer eens wat nieuws kopen. Ik merk dat nu ik een maatje minder heb, veel meer dingen me goed staan en ik ook andere stijlen en wat meer uitgesproken kleuren (mits binnen mijn kleurtype uiteraard) durf te dragen. Een fijn bijkomend voordeel van mijn nieuwe gezonde levensstijl!

En nu nog wat meer bewegen

Je moet altijd wat te wensen overhouden, toch? Want hoewel het gezonder eten me best goed afgaat (al zeg ik het zelf…) mag ik best wat meer sporten. Eén groepsles op de sportschool in de week vind ik wat aan de weinige kant. Ik denk erover het hardlopen weer op te pakken, maar weet niet of ik dat al aandurf aangezien mijn rug nog wat zwak is sinds de bevalling. Een andere optie is Bodypump, wat ik ook lange tijd met veel plezier heb gedaan. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ga na deze week eens proberen of ik een extra uurtje sport kan inplannen.

Wat denk jij, zal de volgende update er eentje zijn waarin ik vol trots kan melden dat ik mijn streefgewicht heb behaald?

10 Comments

 • Reply Zebrazonderstrepen 13 juni 2017 at 06:59

  Super goed bezig hoor! Ik heb vroeger ook weight watchers gedaan en werkte echt heel erg goed

  • Reply Monique 13 juni 2017 at 21:59

   Wat leuk! Heb je jezelf gezonde gewoontes eigengemaakt die je nu nog altijd toepast?

   • Reply Sabrina 14 juni 2017 at 13:11

    Ik probeer nu eerder alle Pascale Naessens te eten – heel bekend in België. Eigenlijk zonder pasta, aardappel, brood en merk dat dit voor mij heel makkelijk vol te houden is & goed effect heeft. Maar op zich is de basis kiezen voor gezond!!

    • Reply Monique 14 juni 2017 at 14:26

     Wat interessant, ik ken haar niet maar wel het principe van minder/geen koolhydraten tot je nemen. Fijn dat je iets hebt gevonden dat goed vol te houden is en effect heeft! Het belangrijkst is zeker om in de basis voor gezond te kiezen!

 • Reply Rory 13 juni 2017 at 10:56

  Volgens mij ben jij iemand die als ze iets doet, er ook echt voor gaat (en die biertjes tijdens een concert zijn juist prima. Ik geloof erin dat je lichaam aangeeft wat goed voelt). Zonder daar overigens te verkrampt in te zijn. Dus ja, ik geloof erin dat het je gaat lukken. En als het niet meteen nu is dan later wel.

  • Reply Monique 13 juni 2017 at 22:02

   Dat klopt wel ja. Ik kan me ergens echt in vastbijten. Mijn echte uitdaging komt pas als ik het allemaal wat meer los ga laten. Ik vind die controle erg prettig, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ik uiteindelijk uit mezelf leer die gezonde keuzes toe te passen en aan te voelen wanneer het even genoeg is… We zullen zien! Bedankt in ieder geval voor je bemoedigende woorden!

 • Reply Vlijtig Liesje 13 juni 2017 at 11:05

  Wauw, wat knap dat je het bijna hebt gehaald al! Dat laatste stukje lukt dan ook zeker lijkt me!

  • Reply Monique 13 juni 2017 at 22:02

   Ik hoop het ook! Dankjewel 🙂

 • Reply Janske 13 juni 2017 at 15:06

  Ga samen met mij op bodypump op Di avond 💪

  • Reply Monique 13 juni 2017 at 22:03

   Dat lijkt me super gezellig! Alleen is dinsdag mijn vaste XCO-avond… Waar sport jij ergens? Ik geloof dat er bij mij op de sportschool op maandag- en donderdagavond Bodypump wordt gegeven, dus de mogelijkheid is er in elk geval!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.