BEAUTY LIFESTYLE

Voor het eerst naar de kapper

9 augustus 2016

voor het eerst naar de kapper

Er komt een dag dat je voor het eerst met je kindje naar de kapper gaat. Velen brengen zo rond de eerste verjaardag voor de eerste keer een bezoekje. In ons geval was het pas bij 2 jaar en 8 maanden zover. We hebben onze dochter er zo goed mogelijk op proberen voor te bereiden, maar desondanks was het voor haar maar zeker ook voor mama een spannend moment. Hoe hebben we het aangepakt? En hoe ging het? 

In de auto had ze nog de grootste verhalen, maar toen we de kapsalon binnenliepen, aarzelde Lise toch een beetje. Gelukkig zag ze al snel een tafeltje met ‘leuk speelgoed, mama!’. Het ijs was gebroken. We waren op dat moment de enigen, dus het was lekker rustig en voor Lise was dat zeker een voordeel.

De kapster haalde een speciale stoel voor kleine kinderen, mét stuurtje, maar Lise vond het geen strak plan om daar in te gaan zitten. Gelukkig was op schoot bij mama ook een optie en daar ging ze, hetzij nog altijd aarzelend, mee akkoord.

kapper2

Ik vertelde de kapster dat Lise’s haar best snel in de knoop gaat en het uitborstelen om die reden vaak niet van een leien dakje gaat. Gelukkig had zij ‘wonderspray’ en met een soort tangle teezer borstel had ze haar haartjes binnen no time helemaal uitgeborsteld. Fijn!

kapper3

Daarna kon het knippen beginnen. Mij werd de vraag gesteld hoe ik het graag geknipt wilde hebben. Gek genoeg had ik niet echt iets in m’n hoofd behalve dat ik wilde dat de wat dunnere punten eraf zouden gaan en alles mooi op één lengte geknipt zou worden. Zoals je zult begrijpen wilde ik absoluut niet dat de mooie krullen zouden verdwijnen.

Je kon de spanning aan Lise’s gezicht aflezen, maar ze deed het ontzettend goed. Ze zat mooi stil. Alleen wanneer ze haar hoofd gedurende langere tijd in een bepaalde positie moest houden (bijvoorbeeld door naar beneden te kijken) was dat nog lastig. Maar hé, het is de eerste keer en het is een peuter!

kapper4

De klemmetjes waarmee het overige haar werd vastgezet op haar hoofd vond Lise best grappig. En naarmate de kapster langer bezig was, leek ze steeds meer te ontspannen. Wat was ik trots!

kapper5

Na een minuut of tien knippen was het klaar. Op de grond zag ik allemaal goudkleurige krulletjes liggen. Best een beetje emotioneel, haha! We kregen een plukje mee naar huis om in Lise’s opgroeiboek te plakken en Lise zelf kreeg een dik verdiend spekje. Dit was haar voor het knippen al beloofd en was ze zeker niet vergeten! De kapster had aan de voorkant ook nog een mooi vlechtje in haar haar gemaakt. Zo lief!

kapper6

Die avond zat Lise thuis even bij me op schoot en bewonderde ik haar nieuwe coupe. De onderkant is nu mooi vol doordat alles netjes op dezelfde lengte is geknipt. En de krullen? Die zijn gelukkig nog volop aanwezig!

Wanneer ging jij voor het eerst met je kindje naar de kapper en hoe ging dat?

10 Comments

 • Reply Linda 9 augustus 2016 at 08:58

  Bij Elaiza is het alweer een paar maanden geleden. Toen echt alleen de puntjes geknipt. Ze bleef ook niet zitten, koekjes op tafel waren veel interessanter. Vanmiddag gaan we een 2e poging doen.
  Kapster is haar tante, dus niet in een kapsalon, maar bij oma thuis

 • Reply Miranda 9 augustus 2016 at 09:28

  Wat heeft Lise het goed gedaan! En wat heeft ze toch mooie krullen!

  Bij Mila gingen we geloof ik met 13 maanden. Maar dat was alleen om wat rare plukjes bij haar oren te laten weg knippen. En bij Raf moesten we al met 9 maanden want het was niet meer in model te krijgen. De kapper heeft er toen een stoere coupe van gemaakt en laatst met 11,5 maand zijn we weer geweest.

 • Reply Jessica 9 augustus 2016 at 12:10

  Wat fijn dat dit uiteindelijk zo goed is gegaan! Altijd spannend zo een eerste keer!

 • Reply MetMirjam 9 augustus 2016 at 12:30

  Fijn dat het zo goed ging! Fiene is 1 keer naar de kapper geweest – toevallig precies deze week een jaar geleden haha. Ik denk dat ik deze week ook weer even een afspraak maak om alles weer netjes op 1 lengte te laten knippen, want je merkt wel dat er nu een beetje ‘piekt’.

 • Reply Maud 9 augustus 2016 at 12:58

  Wat knap van Lise!
  Maartje was 6 maanden oud toen ze voor het eerst werd geknipt. Ze had dan ook al een flinke haarbos met haar geboorte die bijna niet is uitgevallen.

  En nu, alweer 4x geknipt of zo? Toevallig gisteren nog – ook zoals Lise alles op een mooie lengte en de krullen behouden. Ideaal voor op vakantie een staart te kunnen maken met het warme weer

 • Reply Kleine Prinses 9 augustus 2016 at 22:02

  ooh leuk hoor! Bij mijn dochter is dat een hele uitdaging hoor..

 • Reply Vlijtig Liesje 10 augustus 2016 at 09:23

  Het is mooi geworden zeg! Fijn dat het zo goed verliep.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 10 augustus 2016 at 20:59

  Wat knap dat ze het zo goed deed! Wij lieten het onze kapster doen die aan huis komt, toen was ze denk ik 1 jaar ongeveer. Met de nodige afleiding van filmpjes op de tablet lukte het ook redelijk goed.

 • Reply Esmeralda 13 augustus 2016 at 09:49

  Oeh wat kijkt ze lekker boos op die ene foto hihi

 • Reply Fleur 13 augustus 2016 at 09:50

  Wat een geweldige krullen heeft jouw dochter! Wij gaan de haren van Kate volgende week voor het eerst laten knippen (ze is bijna 2). Het is nog niet zo lang, maar er beginnen pieken in haar ogen te hangen..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.