BEAUTY LIFESTYLE MODE

Strike a pose!

14 januari 2013

Als werkzoekende is het belangrijk je goed te presenteren. Niet alleen bij een sollicitatiegesprek, maar zeker ook online. Om die reden ben ik al mijn social mediaprofielen eens nagelopen om te kijken waar deze nog beter zouden kunnen. Toen ik mijn LinkedIn bekeek, was ik niet tevreden met de foto die daar op stond. Aangezien mijn man de afgelopen jaren steeds meer into fotograferen is, besloot ik hem te vragen of hij niet eens een ‘professionele’ fotoshoot met me wilde doen zodat ik een aantal geschikte portretfoto’s kreeg om hier en daar te kunnen gebruiken.

Gelukkig wilde hij dat wel en gisteren, toen we eenmaal uitgeslapen waren en ons hardlooprondje erop hadden zitten, besloten we een poging te wagen. Normaal loop ik er op zondag altijd als een slonsje bij (lees: joggingbroek, geen make-up, etc), maar voor de shoot moest ik natuurlijk wel netjes voor de dag komen. Nadat ik had besloten wat de outfit ging worden, ging ik uitgebreid ‘in de make-up’.

En toen was het tijd voor het maken van de foto’s. Ik wilde sowieso een aantal foto’s van mezelf zittend achter mijn laptop. Ik zoek immers een baan in de online communicatie. Ook voor mijn blog en Facebookpagina leek me zo’n soort foto wel geschikt. Het was nog een beetje proberen wat wel en niet werkte. Helaas stond de zon rond drie uur al zo laag, dat we het een beetje hebben moeten afraffelen. De volgende keer gaan we ’s ochtends beginnen. Volgens mij is het licht dan sowieso beter.

Helaas bleek toen we de foto’s bekeken dat de instelling van de camera bij een aantal foto’s niet goed stond, waardoor ze niet helemaal scherp zijn. En dan bedoel ik niet de derde foto, want daar is het expres 😉 Ook over een aantal poses ben ik niet helemaal tevreden. Maar voor een eerste keer vind ik dat het toch een aantal leuke foto’s heeft opgeleverd. Uiteraard zal ik ze jullie niet onthouden, dus hier komen ze!

Ben jij ook van plan portretfoto’s van jezelf of van iemand anders te (laten) maken? Manlief vond op Zoom.nl een aantal handige filmpjes die de moeite waard zijn vooraf even te bekijken. De ene gaat over de juiste pose en de andere over het model. Wie weet heb je er wat aan 🙂

 

 

3 Comments

 • Reply Mieke 14 januari 2013 at 23:09

  Mooie foto’s! En super handig dat je eigen man ze kan maken.

 • Reply Ineke 15 januari 2013 at 16:52

  Wat een leuke tip van die website. En wel zo herkenbaar het slechte licht en de instellingen :D.
  Al moet ik zeggen dat er nu toch wel superleuke resultaten al zijn.

 • Reply Marcella 15 januari 2013 at 22:58

  Leuk resultaat! Slim ook om zo professionele foto’s te maken. Ik vind de onderste wel erg mooi!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.