BEAUTY

Review: Palmer’s Cocoa Butter Formula geconcentreerde crème

20 januari 2013

Mijn huid is standaard aan de droge kant, maar in de winter is hij zo droog dat er bijna niet tegen op te smeren is. Me na het douchen direct insmeren met huidolie helpt gelukkig wel, maar met de vrieskou van de afgelopen weken kreeg ik opeens last van enorm droge handen. Zo droog dat ik geen stof meer kon aanraken zonder dat het mega oncomfortabel aanvoelde (het idee dat je huid zo ruw is dat hij aan de stof blijft ‘haken’, als je begrijpt wat ik bedoel).

Gisteren was ik na een heerlijke lunch met vriendin S. toch in de stad. Ik moest voor een basecoat nog naar Etos, dus besloot daar meteen even te kijken of ze een crème hadden die me van mijn droge handen zou verlossen. Ik zag handcrème in alle soorten en maten: speciale hand en nagel crème en ‘rescue’ of ‘S.O.S’ crème voor de echt ernstige gevallen. Maar mijn oog viel vrijwel direct op de ‘Cocoa Butter Formula’ van Palmer’s. Ik had er al eerder over gelezen op blogs en was wel benieuwd naar deze geconcentreerde crème die bovendien zegt littekens te vervagen en de huid te verstevigen.

Wat vind ik ervan?

Allereerst de geur. Ik vind de crème lekker ruiken. Hij heeft een heerlijk zoete, ‘zachte’ geur. Wel is de geur vrij aanwezig en je blijft hem nadat je je handen ermee in hebt gesmeerd nog wel een tijdje ruiken. De crème is vrij dik en lichtgeel van kleur. Hoewel het zeker geen lichte crème is, smeert hij wel heel makkelijk uit en trekt hij snel in de huid. De vettige formule werkt wat mij betreft perfect tegen een extreem droge huid.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een crème voor de droge huid, dan raad ik Palmer’s Cocoa Butter Formula geconcentreerde crème zeker aan. Als je van nature niet zo’n droge huid hebt, dan vind je de crème misschien wat aan de vettige kant. En ik raad je aan in de winkel even te ruiken wat je van de geur vindt. Ik kan me namelijk voorstellen dat niet iedereen deze aangenaam vindt. Houd er bovendien rekening mee dat je de geur nog wel even ruikt nadat je je handen ermee hebt ingesmeerd.

De Palmer’s Cocoa Butter Formula geconcentreerde crème (60 gram) kost ongeveer 3 euro en is onder andere verkrijgbaar bij Etos.

2 Comments

  • Reply Simone 20 januari 2013 at 01:08

    Ik heb ook echt super droge handen! Ik ga deze in mijn achterhoofd houden!

  • Reply Joyce 6 augustus 2022 at 08:26

    Vanuit mijn jeugd had ik al last van striae. Rode strepen die weer wegtrokken. Nu ben ik zwanger en ben ik vanaf de start 2x dgs preventief aan het smeren met palmers cacao boter. Nog geen enkele streep te zien en m’n huid voelt elastisch aan. Ideaal! Hopelijk blijft het zo tot einde zwangerschap. Ben nu 22 weken en al wel een redelijke groei in mn buik

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.