BEAUTY GEZONDHEID

Rechte tanden op een discrete manier *

16 september 2023

De meeste mensen die scheve tanden hebben, zijn kinderen. De meeste kinderen zijn tussen de 11 en 12 jaar als ze voor het eerst een beugel krijgen. Ook volwassenen kunnen last krijgen van scheve tanden. In zo’n geval zal de orthodontist aanraden om met een beugel de tanden weer recht te zetten. Er zijn verschillende beugels op de markt. Uiteraard is er de klassieke slotjesbeugel, maar dan ziet iedereen dat je een beugel draagt. Gelukkig is er ook een discretere manier voor rechte tanden, namelijk: de onzichtbare beugel.

De onzichtbare beugel

Je kunt je tanden rechtzetten door een beugel te dragen. Daarbij heb je de keuze uit een metalen slotjesbeugel of een slotjesbeugel van keramiek. In beide gevallen wordt er een draad over je tanden gespannen. Bij een keramiekbeugel zijn de slotjes niet goed te zien, omdat deze meekleuren met de kleur van je tanden. Maar er is ook een derde optie; kiezen voor een onzichtbare beugel. Doordat deze doorzichtig is, zie je de beugel niet zitten. Het is de meest discrete manier om je tanden weer recht te zetten.

Zo gaat een onzichtbare beugel in zijn werk

Wil je voorkomen dat anderen kunnen zien dat je een beugel draagt? Kies dan voor de discrete, doorzichtige beugel van DR Smile. De eerste stap is het in kaart brengen van je gebit. Daarvoor maak je een afspraak voor een 3D-scan. Er wordt daarmee een volledige scan gemaakt van je gebit, waardoor de tandarts ziet hoe je tanden en kiezen staan. Het maken van zo’n scan is gratis en vrijblijvend.

Daarna wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt. Daarbij krijg je ook meteen te zien hoe de behandeling in zijn werk gaat en hoe de resultaten ongeveer zullen zijn. Daarna wordt de beugel op maat gemaakt in Duitsland. De aligners worden naar je eigen adres verzonden. Het is dus niet nodig om zelf naar een kliniek te gaan om de beugel te laten plaatsen.

Begeleiding van de orthodontist

Als je de onzichtbare beugel van DR Smile hebt ontvangen en geplaatst doorloop je verschillende onderdelen van de behandeling. Per onderdeel krijg je begeleiding van een ervaren orthodontist van DR Smile. Zo krijg je persoonlijk advies en worden er online controles uitgevoerd. Je kunt aan de hand van de mobiele app ook zelf je voortgang bijhouden.

Over het algemeen hoef je de doorzichtige beugel maar vier tot tien maanden te dragen. Daarna heb je zichtbaar resultaat. Hoe lang je de beugel precies moet dragen, is afhankelijk van hoe scheef je tanden aan het begin van de behandeling staan.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.