BEAUTY PERSOONLIJK

Mijn beautyroutine in de ochtend *

6 maart 2021

Extreem ijdel ben ik niet. Sterker nog, sinds kort ga ik zonder moeite zonder make-up de deur uit. Iets wat ik een paar jaar geleden echt niet zo makkelijk zou doen. Dat neemt trouwens niet weg dat ik me lekkerder voel als ik wel (extra) aandacht besteed aan mijn uiterlijk. Mijn vaste beautyroutine is niet zo spannend en misschien zelfs vrij basic en eenvoudig. Hoe dan ook leek het me leuk hem eens uit te schrijven.

Met een blotebillengezicht naar school

Eerlijk is eerlijk. Sinds mijn bestaan als ‘single mom’ lukt het me doordeweeks bijna nooit om direct als ik opsta mijn complete routine af te werken. De kinderen en het op tijd op school komen hebben dan prioriteit. Als ik op tijd uit bed ben, spring ik even onder de douche, als mijn bed te lekker ligt en ik stiekem een keer snooze dan was ik me snel aan de wastafel. Vervolgens kleed ik me aan, doe ik mijn lenzen in, poets mijn tanden, borstel mijn haar en doe het eventueel in een staart of knot. Ik doe tenslotte deodorant op en ben klaar om naar beneden te gaan en mijn kroost te motiveren boterhammen op te eten, zich aan te kleden en tanden te poetsen voor we op de fiets springen.

De basis

Op dagen dat de kinderen niet thuis zijn of wanneer ze niet naar school hoeven, heb ik wat meer tijd voor mijn beautyroutine. Op dagen dat ze wel naar school moeten, maak ik de routine ook vaak even af als ik na het wegbrengen weer thuis kom. Ik begin dan, uiteraard, bij de basis. Voor mij is dat een goede dagcrème, ik gebruik momenteel die van Drs. Leenarts, eventueel gevolgd door een crème met SPF. Dit doe ik eigenlijk standaard in het voorjaar en de zomer, omdat ik weet hoe slecht zonlicht is voor je huid.

Make-up en parfum

Als de dagcrème voldoende is ingetrokken doe ik 9 van de 10 keer make-up op. De laatste tijd ga ik iets vaker zonder problemen make-up-loos de deur uit, maar eigenlijk vind ik het altijd wel fijn om wat make-up te dragen. Vaak begin ik met wat concealer onder mijn ogen (hallo, donkere kringen!), daarna beslis ik of ik zin heb om die dag foundation op te doen. Dit doe ik eigenlijk alleen als ik weet dat ik bijvoorbeeld foto’s ga maken, of als ik een keer zin heb om me extra mooi op te maken. Maar ik draag het zeker niet dagelijks. De foundation die ik gebruik is trouwens van Catrice, een echte budgettopper waar ik heel tevreden over ben.

Of ik nu wel of geen foundation op heb gedaan, ik poeder mijn gezicht altijd af met de Mineralize Skinfinish van MAC. Ik heb daarvan een zomer- en een wintertint en gebruik ze al jaren met veel plezier. Het gaat glimmen tegen en geeft toch een subtiele dekking. Ik heb best wat roodheid in mijn gezicht en vind het dus altijd wel prettig om dat op die manier wat te camoufleren. Vaak breng ik wel een klein beetje blusher aan op de appeltjes van mijn wangen. Niet zozeer voor de kleur (die heb ik genoeg, haha), maar wel voor de mooie glow die het geeft.

Voor mijn ogen gebruik ik vrijwel altijd oogschaduw uit het Naked palette. Meestal een natuurlijke bruintint. Ik heb ook enkele losse oogschaduws van MAC, maar gek genoeg vergeet ik vaak dat ik ze heb en gebruik ik ze daarom weinig. Met een kohlpotlood zet ik een zacht lijntje over mijn onderste wimperrand en datzelfde doe ik aan de bovenkant. Soms, als ik zin heb om uit te pakken, ga ik met eyeliner aan de gang, maar meestal heb ik daar het geduld (en de tijd) niet voor. Als laatste nog een flinke laag mascara op mijn wimpers en dan ben ik klaar! Volgens mij heb ik er nu eentje van Maybelline, maar ik ben wat mascara betreft niet heel merkvast.

Parfum

Een luchtje spuit ik eigenlijk nooit op als ik alleen maar thuis aan het werk ben en toch geen mensen zie. Maar als ik op bezoek ga bij iemand, een zakelijke afspraak of een feestje heb, dan vind ik het wel heel fijn om wat parfum op te doen. Mijn all time favorite is Coco Mademoiselle van Chanel, maar binnenkort komt daar misschien een tweede favoriet bij… Op hele zomerse dagen gebruik ik altijd Sun van Jill Sander. Die geur heb ik nu zoveel gedragen tijdens de zomer dat ik hem alleen maar hoef te ruiken of ik krijg meteen een zomergevoel!

Haar

Mijn haar is eigenlijk een beetje een ondergeschoven kindje als het op mijn beautyroutine aankomt. Ik verzorg mijn haar wel goed door het regelmatig te wassen en zo nu en dan eens te verwennen met een maskertje, maar eigenlijk doe ik er verder niet zo heel veel mee. Ik föhn het na het wassen meestal droog zodat het wat mooier in model valt. Als ik er zin in heb maak ik met een krultang wat golven, dat staat dan meteen wel heel leuk en feestelijk vind ik. De meeste dagen draag ik mijn haar gewoon los. Soms maak ik een halve hoge knot en als het vettig begint te worden omdat het toe is aan een wasbeurt zet ik het vast in een knot of een staart.

Hoe ziet jouw beautyroutine in de ochtend eruit? Lijkt hij op die van mij of doe je veel meer of juist minder?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.