BEAUTY TAGS

Mama & Beauty Tag

28 augustus 2015

beauty

Een tijdje geleden kwam ik op de blog van Twinkelbella de Mama & Beauty Tag tegen. Omdat beauty, naast heel veel andere dingen, toch ook wel mijn ding is én ik dit soort vragenlijstjes altijd leuk vind om in te vullen, neem ik de tag graag van haar over. Hierbij dus mijn antwoorden op de vragen die zij bedacht heeft.

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ja zeker wel! Al betekent het niet dat ik er urenlang mee bezig ben hoor. Maar ik vind het leuk om mezelf op te maken en soms, heel soms, neem ik er wat uitgebreider de tijd voor. Dan ga ik bijvoorbeeld lekker in bad liggen en smeer ik een maskertje op mijn gezicht. Dat zou ik eigenlijk best wat vaker willen doen! Als er iets speciaals is wil ik ook nog weleens uitpakken met make-up. Niet per se qua hoeveelheid, maar dan neem ik er echt de tijd voor en denk ik goed na over een bepaalde ooglook bijvoorbeeld.

Heb je elke dag een vaste beautyroutine?

Min of meer wel. Op dagelijkse basis gebruik ik alleen wat concealer (want: donkere kringen), oogpotlood en mascara en als ik zin heb teken ik mijn wenkbrauwen een beetje bij en doe ik wat oogschaduw op. Als ik een feestje heb of een avondje uit ga, breng ik meestal ook nog BB cream of foundation, poeder en blush aan en vind ik het leuk om lipstick te dragen.

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorging en het opmaken?

Als ik alleen ben met Lise en ze is al wakker en uit bed als ik me opmaak, zet ik haar meestal op ons bed met wat speelgoed. Ze kijkt dan meestal heel aandachtig hoe ik mijn make-up op doe. Dat vind ik wel leuk om te zien. Gelukkig heeft ze nog niet de leeftijd bereikt dat ze zelf ook make-up op wil!

Zijn er met betrekking tot beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Ja, ik besteed er minder tijd aan. Vooral omdat ik geleerd heb de handelingen sneller uit te voeren. En als de ochtend hectisch is en ik hoef de deur nog niet meteen uit, dan laat ik het ook weleens zitten. Al voel ik me met make-up op wel een stuk zelfverzekerder en ‘wakkerder’ dan zonder.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Niet echt nee. Behalve dan misschien het feit dat het dragen van lipstick niet erg handig is als je je kind door de dag heen kusjes wilt geven. En dat nagellak aanbrengen ook echt iets is voor de avonduren of momenten dat je niet alleen thuis bent met je dreumes. Die twee laat ik dan ook meestal voor ze zijn als ik met Lise alleen ben.

Doe je snel je verzorging en/of make-up, of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?

Toen Lise nog een ochtendslaapje deed, was dat altijd het moment dat ik me opmaakte. Ideaal! Nu gaat ze pas na de lunch naar bed en meestal gaan we in de ochtend al een keer de deur uit. Dus probeer ik mijn make-up ’s ochtends snel te doen voordat we haar uit bed halen. Gelukkig is ze daarin vrij geduldig en staat ze meestal gewoon lief in bed te wachten tot we haar eruit halen.

Lukt het ’s ochtends niet, dan doe ik het ook weleens als ze ’s middags naar bed gaat. Maar eigenlijk alleen als ik weet dat ik de deur nog uit moet die dag.

Mag je kind spelen met je make-up?

Dat heeft ze eigenlijk nog nooit gedaan en ik zie er het nut ook niet echt van in. Wel zie ik horrorscenario’s van lipsticks op de muren en nagellak over het tapijt. Nee, ik vind make-up geen speelgoed en het lijkt me dan ook het beste om het niet op die manier te gaan aanbieden. Als ze groter is (denk: 8, 9 of 10 jaar) dan mag ze er onder mijn toezicht best mee ‘spelen’, maar dan zorg ik er wel voor dat ze er voorzichtig mee doet.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?

Geen probleem. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Lise’s teennagels al eens gelakt heb toen ze ruim anderhalf was, haha. Ik zou trouwens wel altijd de voorwaarde stellen dat ik degene ben die de nagellak aanbrengt. De reden daarvoor is dezelfde als die bij de vraag hierboven.

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Daar zou ik ook geen problemen mee hebben. Alleen al omdat ik niet houd van uitspraken als ‘nee, dat is voor meisjes’, of ‘nee, dat is voor jongens’. Als hij dat graag wil, waarom niet? Ja, hij loopt de kans ermee geplaagd te worden. Maar bedenkt dan misschien zelf dat hij de volgende keer beter kan overslaan.

Als je dochter make-up wil dragen, vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?

Poeh, nog nooit goed over nagedacht eigenlijk. Ik zou zeggen vanaf het moment dat ze naar de middelbare school gaat. Volgens mij was dat bij mij ook zo’n beetje de leeftijd dat ik voor het eerst make-up op deed. Dus ja, vanaf een jaar of 12 en dan liefst alleen wat oogschaduw en mascara. Jonge meiden vind ik veel mooier zonder make-up.

Zijn jouw beauty- en verzorgingsgewoonten veranderd sinds je moeder bent?

2 Comments

  • Reply Tamara 28 augustus 2015 at 06:46

    Hahaha ohjaaaa lippenstift kusjes! Ik vergeet het altijd als ik lippenstift ofzo draag, dusss dan hebben ze weer een vlek

  • Reply Vlijtig Liesje 28 augustus 2015 at 14:10

    Wat goed dat je ’s ochtends echt een opmaak routine hebt! Ik vind het soms al te veel werk om mijn lenzen in te doen.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.