BEAUTY GELDZAKEN LIFESTYLE TECHNOLOGIE

MacBookdilemma

30 januari 2013
Bron foto’s: Weheartit.com

Jarenlang deed het me weinig. Die computers en laptop met dat appeltje erop. Maar toen de iPhone geïntroduceerd werd, moest ik hem hebben. Internetten op je telefoon. Hallo, hoe handig is dat? Het is nu zo’n drie jaar geleden dat ik voor het eerst kennis maakte met de iPhone. En ik kan er lang en kort over zijn, maar ik was verkocht. Wat een geniaal apparaat! Destijds liep nog lang niet iedereen met een iPhone rond en was ook lang niet iedereen van plan ‘zo’n dure telefoon’ aan te schaffen. Bij de introductie van de latere iPhones werd duidelijk hoe immens populair het hele concept inmiddels is.

Ruim een jaar geleden besloot ik, na een half jaar twijfelen, ook een iPad te kopen. De werking van het apparaat lijkt natuurlijk erg op die van de iPhone, maar surfen, tekstverwerken, mailen en filmpjes kijken gaat op zo’n tablet toch vele malen makkelijker dan op je telefoon. En weer heb ik geen moment spijt gehad van de aanschaf.

Hoewel ik dus al redelijk bekend ben in de Apple-wereld, werk ik nog altijd op mijn oude vertrouwde HP-laptop. Een PC met het oude vertrouwde Windows-besturingssysteem en alle functionaliteiten en programma’s die ik gewend ben. Maar, mijn laptop is met zijn vijf jaar de jongste niet meer en wordt steeds trager. Ik begin er serieus over te fantaseren hoe het zou zijn als mijn volgende laptop er eentje van Apple zou zijn. Na wat research ben ik er inmiddels achter dat mijn keuze dan zou vallen op de 13 inch MacBook Air. Een stuk kleiner dan mijn 17 inch ‘rots in de branding’ van HP, maar ultra licht en overal mee naartoe te nemen.

Het lijkt zo klaar als een klontje (en eerlijk is eerlijk, stiekem zie ik me al achter mijn nieuwe MacBook zitten, wat een beauty!), maar er is één belangrijke reden waarom ik toch twijfel. Het besturingssysteem. Ik gebruik Windows al sinds wij thuis onze eerste computer hadden en ben heel bang dat het werken op een Apple me daarom gaat tegenvallen. Bovendien is zo’n MacBook nogal aan de prijs. Aan de andere kant lijkt het me wel weer enorm handig dat MacBook, iPad en iPhone met elkaar kunnen integreren omdat ik dan alles vanaf dezelfde Apple Account kan bedienen.

Ik ben er dus nog niet uit. Misschien dat ik binnenkort eens een kijkje ga nemen in de winkel. Heb jij een goed argument om wel of juist niet voor een Apple te gaan? Ik ben benieuwd naar jouw mening!

4 Comments

 • Reply Mieke 30 januari 2013 at 12:48

  Wij hebben nu een jaar een MacBook en hij is super. Het was inderdaad wel erg wennen aan het besturingssysteem en dat is het nu soms nog. Het opslaan van bestanden en vooral foto’s gaat in Windows gewoon veel makkelijker. Toch hebben we geen spijt van de aanschaf!

  • Reply Monique 31 januari 2013 at 12:33

   Thanks Mieke! Hmm.. kan me voorstellen dat dat wennen is ja. Vraag me sowieso af hoe het werkt met bestanden die ik nu op mijn laptop heb staan. Zijn die wel gewoon over te zetten en werken ze dan nog? Ik heb besloten zaterdag even in de winkel te gaan kijken. Kan ik meteen wat meer informatie inwinnen 🙂

 • Reply Marcella 31 januari 2013 at 17:17

  Ik had nooit wat met Appel, en was sowieso iemand die niet altijd ‘het duurste’ kocht. Maar na een Samsung en HTC heb ik nu ook een iPhone. En jeetje, wat werkt die enorm veel stabieler en dus beter! De Macbook is van mijn lief en dat was voor mij Windows-meisje ook wel wennen. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt gaat dat vanzelf erg goed. Fijn apparaat en ja, geweldig dat alles zo met elkaar verbonden is! Wij hebben ook Apple tv, dus dat gaat nóg een stapje verder 😉

 • Reply Willemvk 3 februari 2013 at 12:51

  Ik ben zelf niet zo van de apple. Mijn iPod ligt alweer maanden stof te happen in de kast. Die verplichte iTunes om de liedjes er op te zetten vind ik zwaar irritant.

  Vooral de prijs van een Macbook vind ik het niet waard. Voor het geld van een 13″ macbook heb je een 17″ windows laptop en heb je nog geld over ook.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.