BEAUTY REVIEW

Drs. Leenarts Suncare SPF 30

27 mei 2017

Was de lente een paar weken geleden nog ver te zoeken, lijkt het nu ineens volop zomer! Dit weekend zullen de temperaturen zelfs de 30 graden overstijgen. Heerlijk natuurlijk en een betere reden om lekker naar buiten gaan is er wat mij betreft niet. Wat je dan vooral niet moet vergeten is jezelf insmeren met een zonnecrème. Drs. Leenarts stuurde mij haar Suncare met SPF 30 op om te testen. Is het een aanrader?

Ik sprak Marjolein Leenarts op de Negenmaandenbeurs, afgelopen februari. Zij werkt als dermatoloog en omdat ze regelmatig om advies wordt gevraagd over huidverzorging en -problemen, motiveerde dat haar een eigen website met informatie en productlijn te starten. Ik ontving naast de Suncare trouwens ook de bergzalf voor Quinn, die ik binnenkort ga testen en waar dus een aparte blog over verschijnt.

De Suncare dus. Voor de kinderen koop ik altijd minimaal een SPF 30 en zelf gebruik ik ook het liefst een hoge factor (ondanks dat mijn huid een tintje heeft van zichzelf en niet snel verbrandt). Misschien vraag je je af waarom Marjolein een zonnecrème heeft ontwikkeld met SPF 30 en niet met SPF 50. Zelf zegt zij daarover:

“Ik heb bij de ontwikkeling van mijn zonnebrand bewust voor factor (SPF) 30 gekozen, omdat het verschil met factor (SPF) 50 in bescherming maar 1% is. Factor 30 beschermt 97%  en factor 50 98%. Tevens laat onderzoek zien dat men langer in de zon blijft zitten met een factor 50 omdat men ten onrechte denkt niet meer te kunnen verbranden.”

Wat deze zonnecrème onderscheidt van andere zonnecrèmes is dat hij als eerste in Nederland het Huid Allergie Keurmerk (een initiatief van het Huidfonds) heeft. Ik heb zelf een vrij gevoelige huid en merk dat Lise’s huid ook snel droog is en gevoelig kan reageren op producten. Deze crème is zo ontwikkeld dat de kans op een allergische reactie bijzonder klein is. Wie geïnteresseerd is in de ingrediëntenlijst vindt hem op de foto hieronder.

De organische filters trekken in het bovenste laagje van je huid waar UVA en UVB licht geabsorbeerd wordt. De zonnecrème bevat géén Oxybenzon, een ingrediënt dat onder vuur ligt omdat het mogelijk hormoonverstorend zou kunnen werken. Ook bevat de crème geen nanodeeltjes, parabenen of parfum.

Drs. Leenarts Suncare SPF 30 – Wat vind ik ervan?

Ik heb de zonnecrème nu enkele weken in gebruik en vind hem erg fijn! Hij brengt gemakkelijk aan, smeert goed uit en na het insmeren blijft er geen witte waas of vettig laagje achter. Dat gemakkelijke uitsmeren is trouwens helemaal handig bij het insmeren van de kinderen, want iedereen weet dat kleine kinderen niet graag stil zitten. De crème is trouwens voor zowel kinderen als volwassenen ontwikkeld en ik gebruik hem zelf ook met plezier! De tube van 30 ml vind ik ideaal om altijd in je tas te hebben. Zo kun je je altijd snel even insmeren voor je de zon in gaat.

Tot slot deel ik graag de volgende 5 ‘smeerregels’ van Drs. Leenarts met jullie:

 • Gebruik een factor 30 of hoger
 • Smeer een half uur voordat je in de zon gaat
 • Vergeet de volgende plekjes niet: op en achter de oren, voeten en het randje onder de zwembroek of het badpak
 • Zoek tussen 12.00 en 15.00 uur de schaduw op
 • Bedek de hoofdhuid met een hoedje of een pet

De Drs. Leenarts Suncare SPF 30 is verkrijgbaar in een tube van 15, 30 en 150 ml en kost, afhankelijk van de grootte, €2,25, €5,25 of €14,95. Je koopt het bij Etos of via de website van Drs. Leenarts.

Met welke factor smeer jij jezelf (en je kinderen) het liefst in voordat je de zon in gaat?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

3 Comments

 • Reply Nicole 27 mei 2017 at 06:33

  Leuke tip misschien.. Vandaag kun je ze nog 1+1 gratis bij de etos halen!
  Ik ben ook fan…

  • Reply Monique 27 mei 2017 at 08:57

   Hele fijne tip Nicole, dankjewel!

 • Reply Ik 27 mei 2017 at 09:34

  Mijn dochtertje reageert zelfs op de Louis widmer zonnebrand. Toevallig kwam ik deze tegen bij de Etos. Ik gebruik voor haar ook de vette crème van dr leenarts waar ze goed op reageert. Zonnebrand ook meteen meegenomen en haar huid doet het er prima mee!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.