BEAUTY GEZONDHEID

Hoe overleef ik als Weight Watcher mijn vakantie?

22 augustus 2017

Zoals je weet ben ik eind maart gestart met Weight Watchers. Ik viel in totaal bijna 11 kilo af, mocht gaan stabiliseren en bereikte mijn ultieme doel: het Lifetime Membership! Nog geen week later ging ik twee weken op vakantie. Best spannend! Wat nam ik me van tevoren voor en hoe gaat het in de praktijk?

Vakantie is ontspanning en bij ontspanning hoort ook voor mij zo nu en dan godsgruwelijk lekker eten (en drinken). Een ijsje op het strand, gezellig uit eten gaan, verse broodjes bij het ontbijt en een wijntje of biertje bij het eten. Dat besloot ik dus ook gewoon te doen deze twee weken. We zijn dus een aantal keer uit eten gegaan, haalden zo nu en dan ’s ochtends broodjes bij de winkel op het vakantiepark, ik at een paar ijsjes en met dat biertje en wijntje is het ook helemaal goedgekomen.

Toch waren, of liever gezegd zijn, er wel een aantal dingen anders dan anders als ik op vakantie ben. Zo heb ik mezelf door Weight Watchers een aantal ‘goede gewoonten’ eigengemaakt die ik ook meegenomen heb op vakantie. Dat wil zeggen: met uitzondering van alcoholische dranken drink ik niets wat me ‘punten kost’ (met andere woorden: waar calorieën in zitten). Dus voor mij geen vruchtensappen, frisdranken, zuiveldrankjes, etc. En ik mis het niet eens, dus kost het me geen enkele moeite.

Verder doe ik naast de extraatjes omdat we op vakantie zijn, toch bewust boodschappen. Ik kies bijvoorbeeld ook op vakantie voor 30+-kaas en magere vleeswaren voor op die lekkere broodjes. En misschien wel het belangrijkste puntje: genieten doe ik enigszins met mate. Ik heb mijn digitale weegschaal meegenomen en weeg dingen als pasta, rijst, maar ook chips net als thuis af. En dat ervaar ik niet als een beperking. Ik weet dat ik me er niet fijner door ga voelen als ik een hele zak chips leegeet, dus beperk ik het met alle plezier tot dat ene bakje.

Inmiddels hebben we er een ruime week op zitten en genieten we volop. Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf continu dingen moet ontzeggen, maar denk wel bewust na of ik ergens écht zin in heb als anderen het nemen en maak keuzes. Heb ik ’s middags al een ijsje op, dan neem ik ’s avonds na het eten geen toetje meer. Maar bijvoorbeeld weer wel een biertje met een bakje chips wat later op de avond.

Uiteraard heb ik mijn weegschaal lekker thuis gelaten en zal ik dus pas volgende week zien hoeveel ik ben aangekomen. Want dát het getal op de weegschaal iets omhoog zal zijn gegaan dat verwacht ik wel. Maar ik weet ook dat als we eenmaal weer thuis zijn, ik binnen no time weer mijn gezonde ritme te pakken heb. Als stok achter de deur bezoek ik de week na onze vakantie sowieso de cursus en ga ik de weegschaal op. Maar tot die tijd geniet ik hier nog even lekker verder!

Hoe ga jij om met alle verleidingen op vakantie? Kom jij altijd (veel) aan in die periode?

7 Comments

 • Reply zebrazonderstrepen 22 augustus 2017 at 07:01

  Hier ook aan het ww – niet makkelijk op vakantie vind ik zelf

  • Reply Monique 23 augustus 2017 at 09:06

   Ben je nog aan het afvallen of aan het stabiliseren? Ik denk dat het niet erg is om de teugels op vakantie iets te laten vieren, zolang je het daarna maar weer oppakt. Veel succes In elk geval!

   • Reply zebrazonderstrepen 23 augustus 2017 at 20:47

    afvallen nog 😉 Soms gaan de dagen vlot, soms moeilijk. Helaas 🙂

 • Reply Janske 22 augustus 2017 at 22:33

  ik ben ook zo benieuwd hoe mijn vakantie zal gaan…ik ben nu even extra aan het opletten zodat ik straks iets meer ruimte heb, maar wil het daar echt niet te gek maken…dat zou ik zo zonde vinden. Ik wil ook extra veel gaan bewegen op vakantie.

  • Reply Monique 23 augustus 2017 at 09:13

   Komt helemaal goed! Genieten doe je sowieso en daar hoort af en toe ook gewoon wat lekkers bij (vind ik). Ik ben wel heeel benieuwd wat mijn weegschaal volgende week zal aangeven…

 • Reply Nicole 23 augustus 2017 at 07:45

  Ik ben echt trots op je meis. Ik doe over een poosje hetzelfde al heb ik mijn streef nog niet bereikt.. Maar vind dat zoiets gewoon moet kunnen 😄

  • Reply Monique 23 augustus 2017 at 09:14

   Lief meis, dank je! En wat je zegt is waar hoor! Ook als je nog ‘bezig’ bent moet dat gewoon kunnen. Daarna weer in het gareel en niks aan ’t handje!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.