BASISSCHOOL

5 oktober is Dag van de Leraar

4 oktober 2019
kind dat naar de basisschool gaat

Dag in dag uit staan ze voor de klas. Ze nemen voor een belangrijk deel de zorg en opvoeding van onze kinderen op zich. En iedereen weet dat ze, zeker de laatste jaren, met een hoge werkdruk te maken hebben. Leraren hebben een mooi en ontzettend belangrijk beroep. Niet meer dan logisch dat er een dag in het leven is geroepen waarop deze beroepsgroep in het zonnetje wordt gezet. Morgen is het zover. Op 5 oktober is het Internationale Dag van de Leraar.

Nationale Onderwijsweek

Om het onderwijs de positieve aandacht te geven die het verdient, wordt elk jaar in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek georganiseerd. De Dag van de Leraar valt daar dus middenin. Tijdens de Nationale Onderwijsweek krijgen diverse krachtige initiatieven binnen het onderwijs een podium. Zo wordt bijvoorbeeld onder talentvolle leraren-in-de-dop het Nationale Onderwijstalent gekozen.

Dag van de Leraar – een bedankje knutselen

De Dag van de Leraar is natuurlijk het uitgelezen moment om alle juffen en meesters ‘op de werkvloer’ even in het zonnetje te zetten. Vaak krijgen zij van de directie een bloemetje of ander kleinigheidje. Maar het is natuurlijk ook ontzettend leuk als je kind een bedankje knutselt. In een eerdere blog deelde ik al 10 knutselideeën voor een bedankje voor de juf of meester. Ben je op zoek naar inspiratie voor een eenvoudig maar persoonlijk cadeautje, dan weet ik zeker dat daar leuke suggesties tussen staan.

De Dag van de Leraar is altijd op 5 oktober en die datum valt dit jaar toevallig op zaterdag. Voor de meeste leerkrachten is dat natuurlijk een vrije dag. Ik heb even gespiekt en bij Lise’s school staat het maandag 7 oktober op de kalender. Ik denk dat geen enkele leerkracht er problemen mee heeft als hij of zij twee dagen later in het zonnetje wordt gezet 😉

Vind jij het belangrijk dat er op een dag als deze wordt stilgestaan bij het belang van onderwijs en dat leerkrachten extra in het zonnetje worden gezet?

1 reactie

  • Reply Jacqueline 4 oktober 2019 at 20:05

    Ik vind het zeker belangrijk, ben namelijk zelf docent, haha! Vandaag nog niets van de baas gehoord, waarschijnlijk komt dat bij ons ook maandag pas.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.