BABY LIFESTYLE MODE SHOPPEN

‘Oude’ babyspullen, wat doe je ermee?

17 september 2014

Lekker cliché, maar iedereen met kinderen zal het beamen: ze groeien als kool. Al na een paar weken heb je kleertjes die je baby niet meer past. Met andere babyspullen is het net zo. Dingen die bij een newborn echt onmisbaar zijn, heb je een paar maanden later al niet meer nodig. Maar wat doe je met die spullen? Berg je ze op, bewaar je ze voor een eventueel volgend kindje, geef je ze weg, of verkoop je ze?

Ik besloot alles wat we niet meer nodig hebben voor Lise – in elk geval voorlopig – op zolder te bewaren. Dat er enkele weken na Lise’s geboorte al spulletjes naar zolder verdwenen had ik niet verwacht, maar was toch echt zo. Ik heb daar van die grote plastic opbergboxen staan, waar ik de spulletjes gesorteerd op maat en leeftijd in opberg. Dat doe ik nog steeds en er zitten er nu al bijna drie(!) propvol.

Ik bewaar de spulletjes, omdat we over een tijdje graag een tweede kindje willen. Mocht ons dat gegeven zijn, dan zijn er echt veel dingen die we niet meer hoeven aan te schaffen. Fijn! Maar is ons tweede kindje een jongen, dan zal toch lang niet alles kunnen worden hergebruikt. En ik weet ook al zeker dat ik sta te popelen om nieuwe kleertjes en lakentjes te shoppen als we toch een meisje krijgen… ‘Is het dan niet slim om toch wat te verkopen?’, vraag ik me soms af. Maar wat dan? En hoe? Ik vind het lastig.

En daarom ben ik zo benieuwd wat jij met oude babyspullen doet. Bewaar je ze net als ik voor een eventueel volgend kindje, geef je ze weg, of zet jij alles steevast op Marktplaats zodra je kleine eruit gegroeid is? 

17 Comments

 • Reply Odile 17 september 2014 at 09:27

  Ik vind het ook lastig hoor! Echt bizar als je dan ziet wat voor spullen je niet meer gebruikt en alle kleding die je tot nu toe hebt moeten kopen! Ik zit super te twijfelen. Bewaar ik het voor mezelf voor een volgend kindje (wat sowieso nog een paar jaar gaat duren en is het dan een jongetje?) of voor mn zus voor over een paar jaar (maar die is best kieskeurig en wil misschien geen tweedehands spullen) of verkoop ik het? Kan het geld goed gebruiken maar het levert nooit zoveel op natuurlijk. Dillema’s!

  • Reply Monique 18 september 2014 at 19:39

   Inderdaad heel lastig! Gewoon maar even bewaren tot je meer weet is dan misschien nog de beste optie 🙂

 • Reply Linda 17 september 2014 at 14:30

  Hier is oude kleding echt een klus. Heb nu een berg staan van twee maatjes die al te klein zijn en weer uitgezocht moeten worden. Maar dat kost tijd, dus stel ik uit, en ligt het nog op een berg. Ik maak twee stapeltjes; een grote doos is met kleding die niet weg kan / mag. Kleding met een herinnering en een stapel kleding met een tekst die ik ‘ooit’ wil gebruiken om er een sprei van te naaien. Dromen mag toch? De rest gaat in een doos op maat en jongens- of meisjeskleding. Ik heb pogingen gedaan om het op marktplaats te zetten maar werd daar niet vrolijk van. Daarom stapelt het zich op op zolder. Wie weet voor over een paar jaar voor op een koningsdagmarkt of naar een kledingmagazijn voor andere pleegkinderen of verkopen via zo’n speciale winkel die dat dan voor je doet.

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:33

   Je hebt het in elk geval al goed uitgedacht! 🙂

 • Reply Marianne 17 september 2014 at 16:14

  Wij bewaren het ook allemaal! Ik ga er vanuit dat kindje 2/3/4/5/6/7/8/9/10/11 wederom een jongen wordt. Er is in de familie namelijkeen soort jongens-vloek haha

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:34

   Haha echt waar? Wat grappig 🙂 Wel handig, dat je dus al bijna zeker bent dat je de kleertjes 2/3/4/5/6/7/8/9/10/11 keer kunt hergebruiken 😉

 • Reply Rory 17 september 2014 at 17:01

  Poeh. Heikel onderwerp hier. Ik heb alles (bijna alles) vanaf maat 50 nog. Mijn moeder stimuleert mij om alles te bewaren voor Mila. Maar ja, als zij ook op latere leeftijd moeder wordt. En tegen die tijd (ze is nu 2,5 jaar) is alles waarschijnlijk zó anders.

  Mijn moeder had heel veel voor mij bewaard. Maar toen ik een te schattig vintage jurkje (want circa 40 jaar oud) wilde aantrekken bij Mila, dacht ik: wat is dat toch voor zand? Je voelt ‘m al. Het lieve blauwe jurkje met edelweiss-embroderie was aan het vergaan…

  Aldus! Ben ik begonnen met opruimen. Grappig genoeg heb ik de dingen uitgezocht. In tassen gedaan. En een deel direct weggegeven aan Zending over Grenzen. Omdat kinderen in landen als Roemenië echt helemaal niets hebben. Maat 50 en 56 heb ik bewaard voor een toekomstige pop voor ons dochtertje. Ik heb een stapeltje bewaren die almaar groeit. Want in ons geval is het zeker dat er geen tweede komt.

  Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ook ben ik bezig kleding op maat te sorteren en ze per pakket op Marktplaats te zetten. Maar ja, nu heb ik de foto’s gemaakt. De pakketjes al in zakjes gedaan. Nu ik ze op Marktplaats moet zetten weet ik niet meer welke foto’s bij welk pakketje horen. Zie ik niet meer precies wat erin zit. Zucht…voel je ‘m al?
  Ik word er lichtelijk wanhopig van.

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:36

   Haha ja ik voel ‘m! Maar je hebt er wel goed over nagedacht en bent er al mee aan de slag gegaan. Wel balen dat je niet meer goed weet wat er in de pakketjes zit.. Slim trouwens om wat van de kleinste maatjes te bewaren voor een pop. Dat ga ik ook doen!

 • Reply Gwen 17 september 2014 at 17:07

  Hier heb ik na Olivia hetzelfde gedaan, maar alle ‘onhandige’ en lelijke dingen toen al niet bewaard. Nu (zodra we wisten dat het weer een meisje is) heb ik alles nogmaals uitgezocht en zeker de helft van het bewaarde weer weggedaan. ‘Gewoon’ in de kledingcontainer, want op MP zetten en alles fotograferen vond ik veel te veel werk. Je bent idd weer kritisch bij een 2e kindje, een klein vlekje dat 2jr terug een shirtje niet leek te verpesten kan nu echt niet meer. Net als verwassen hydrofiele doeken zonder felroze print er meer op. Althans, in mijn geval 😉 Desalniettemin veel hergebruik hoor, hydrodoeken (de witte even lekker in baksoda weer wit gewassen), badcapes, wikkeldoeken, (spuugdoekjes dan weer nieuw gekocht) en toch wel een stel kleertjes 🙂

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:38

   Ja precies, een aantal dingen kan en wil je best weer hergebruiken maar veel zal toch niet door de herkeuring komen. Ik denk dat ik maar eens start met alle lelijke en onhandige dingen wegdoen 🙂

 • Reply Joyce 17 september 2014 at 21:20

  Ik weet ook niet goed wat ik er mee moet. Heb inmiddels ook al 1,5 plastic bak propvol zitten met te kleine kleding.. Moet het maar eens uit gaan zoeken en dan kijken wat ik ermee ga doen…

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:42

   Lastig he? Veel succes alvast!

 • Reply Mama van Vesper 17 september 2014 at 22:01

  ik bewaar ook de spulletjes omdat er waarschijnlijk nog baby’tje zal komen… 🙂

 • Reply Geertje 18 september 2014 at 08:09

  Bij Guusje heb ik, als ze “versleten” of verwassen waren, ze weg gegooid. De rest heb ik bewaard. Laura heeft de kleren van Guusje weer aan gehad. Als er nu iets niet meer past gooi ik alles weg!

 • Reply Marjolijn 18 september 2014 at 17:13

  Hebben jullie nog niet van Stichting Babyspullen gehoord?Geef de overgebleven spullen maaan stichting babyspullen! Zij zorgen voor een goed bestemming bij gezinnen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

  • Reply Monique 18 september 2014 at 20:43

   Nu je het zegt Marjolijn! Goeie. Ik heb daar laatst een persbericht van langs zien komen. Ik zal het artikel even aanvullen 🙂

 • Reply Deirdre 24 september 2014 at 21:20

  Kleding verkoop is niet, te veel mensen die het opkopen om zelf te verkopen en het is veel te veel werk om dat op foto te zetten en te verkopen. Kleding geef ik weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken of naar de kringloop.
  Echte spullen probeer ik te verkopen zoals box, autostoeltjes, buggy’s enz enz. Die leveren nog goed geld op! Meeste spullen hebben 2 kids gebruik van gemaakt. De wandelwagen was roze/donkerrood, die heb ik zelf omgetoverd voor een jongen! In de bak een stuk stof om de roze delen en in de wandel wagen heb ik de roze kussen vervangen voor een taupe die ik bij prenatal heb besteld (20 euro!)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.