BABY OUDERSCHAP ZWANGERSCHAP

Tips en inspiratie voor een babyshower

19 juli 2017

babyshower spelletjes

Tien jaar geleden kwam het nog nauwelijks voor, inmiddels wordt bijna elke mama-to-be verrast met een babyshower. Even de zwangere in het zonnetje zetten en stilstaan bij het feit dat er binnenkort een lief klein baby’tje wordt geboren. Ik ben een bofkont, want voor mij werd er bij beide zwangerschappen een onwijs leuke babyshower georganiseerd door vriendinnen. Mocht jij van plan zijn zelf een babyshower te organiseren, dan geef ik je graag wat tips en inspiratie.

Babyshower spelletjes

Je bepaalt natuurlijk zelf of de babyshower die je organiseert specifieke activiteiten heeft, of dat je het bijvoorbeeld houdt bij kletsen en wat lekkers. Eerder schreef ik al eens een blog waarin ik 5 babyshower spelletjes verzamel waar ik zelf leuke ervaringen mee heb. Afhankelijk van de tijd die je voor de babyshower uittrekt kun je meer of minder spelletjes plannen. En blijkt dat jullie zoveel te kletsen hebben en het eigenlijk gewoon gezellig is zoals het is, dan kun je natuurlijk altijd een activiteit of spelletje weglaten.

Decoratie babyshower

Een feestje is zonder versiering natuurlijk niet compleet. Je kunt je wat betreft de decoratie voor een babyshower volledig uitleven. Shoppen kan uiteraard bij fysieke winkels, maar tegenwoordig klik je je babyshower versiering ook heel eenvoudig online bij elkaar.

Meestal is het geslacht van de nog ongeboren baby bij het organiseren van de babyshower al bekend. Dan kun je je dus lekker uitleven met roze of blauwe accessoires en decoratie. Maar waarom zou je niet voor een ander kleurtje gaan? Zo vind ik bijvoorbeeld de combi mint, wit en goud erg mooi en helemaal unisex. Ook als geboorteversiering zie je steeds vaker dat er andere kleuren gebruikt worden dan het standaard blauw of roze. Of wat dacht je van helemaal zwart-wit, met eventueel naar wens wat roze of blauwe details? Ook erg leuk! Op Pinterest kun je enorm veel inspiratie vinden op het gebied van babyshower decoratie en (kleur)thema’s.

Babyshower hapjes en drankjes

Het is feest, dus taart is altijd een goed idee. Je kunt er eentje speciaal laten maken, bijvoorbeeld in de vorm van een zwangere buik, maar een ‘gewone’ taart (misschien de favoriet van de zwangere?) is natuurlijk ook al enorm leuk en lekker. Is de mama to be vooraf op de hoogte van de babyshower en wil ze tijdens het feestje het geslacht van de baby bekendmaken, dan kun je ook een gender reveal taart of gender reveal cupcakes (laten) maken.

Wat drank betreft doe je er verstandig aan geen alcohol te schenken. Dat is niet zo leuk voor de zwangere. Vind je het toch feestelijk om iedereen een glaasje bubbels te geven, dan zijn er prima alcoholvrije varianten verkrijgbaar. Of maak een mooie grote kan water met vers fruit erin. Dat is niet alleen gezond en lekker, maar ziet er ook nog eens mooi uit!

Babyshower cadeautjes

Meestal is het gebruikelijk dat de gasten allemaal een klein cadeautje meenemen. Maar je kunt met het groepje gasten natuurlijk prima van tevoren afspreken om geld bij elkaar te leggen zodat jullie samen een wat groter cadeau kunnen kopen. Naast cadeautjes voor de baby is het ook leuk om de zwangere dame iets voor zichzelf te geven. Zij kan vast wat leuke en lekkere dingen gebruiken voor tijdens de laatste loodjes van haar zwangerschap en in de kraamtijd. In dit artikel van Nicole doe je vast een leuk ideetje op!

Ik heb hele leuke herinneringen aan mijn beide babyshowers en ben dus heel blij dat mijn vriendinnen zo lief waren om ze voor me te organiseren. Naast de leuke aankleding, het lekkers en de cadeautjes is het natuurlijk vooral het samenzijn en de aandacht voor de zwangere dat telt op zo’n middag.

Wat is jouw nummer één tip voor een babyshower? 

6 Comments

 • Reply Nicole 20 juli 2017 at 04:35

  Ik heb ook twee super leuke babyshowers gehad! En wat cadeaus betreft dat hoeft wat mij betreft niet eens, al is t altijd leuk natuurlijk! Dank je ook voor de link naar mijn artikel 👍🏻

  • Reply Monique 20 juli 2017 at 20:34

   Inderdaad, cadeaus zijn ook geen must! Maar ik vind het altijd toch erg leuk om ze te geven (en ook om te krijgen natuurlijk, haha).

 • Reply Charlotte 20 juli 2017 at 17:27

  Gewoon gezellig samenzijn met vriendinnen en familie is vaak al genoeg. Al is een kleinigheidje natuurlijk wel leuk erbij!

  • Reply Monique 20 juli 2017 at 20:34

   Helemaal mee eens 🙂

 • Reply Jill 24 juli 2017 at 16:22

  Mijn nummer 1 tip is: Geef je zwangere vriendin wat extra aandacht, denk er aan dat dit de meest bijzondere tijd van haar leven is. Tot twee keer aan toe ben ik 9 maanden lang straal genegeerd door mijn ‘vriendinnen’

  • Reply Jill 24 juli 2017 at 16:30

   Oja, voor de duidelijkheid, een babyshower zat er voor mij dus niet in

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.