BABY REVIEW

In de test: Bambo Nature luiers (+ winactie!)

21 maart 2017

Toen Quinn een paar weken oud was, kreeg ik de vraag of ik interesse had in het uittesten van luiers van het merk Bambo Nature. Ik kende het nog niet, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Daar komt bij dat je met een newborn nooit genoeg luiers in huis kunt hebben. Kom maar door dus!

Quinn zat destijds nog in luiermaat 2, maar voor de zekerheid ging ik voor maat 3. Die waren aanvankelijk nog wat te groot, maar zaten al snel als gegoten. Wat groeien die kleine baby’s toch als kool!

Bambo Nature

Wegwerpluiers zijn niet erg goed voor het milieu. Dat komt met name doordat er een grote hoeveelheid superabsorberende kunststofkorrels in zit. Bovendien is het volume afval dat ermee geproduceerd wordt enorm. Wist je dat jaarlijks ongeveer 550.000 baby’s luiers dragen en samen zorgen voor 144 miljoen kilo luierafval? Per kindje is dat zo’n 260 kilo per jaar!

De milieuvriendelijke wegwerpluier

Als je kiest voor de luiers van Bambo Nature, kun je ervan op aan dat de impact op het milieu zo klein mogelijk is. Voor de productie van de luiers wordt namelijk maximaal gebruik gemaakt van herbruikbare grondstoffen. De luiers zijn vrij van PVC, optische witmakers en hydraterende lotions. Ook worden er geen oliën, geur neuralisators en parfum gebruikt. De luiers zijn verder vrij van Ftalaten, Formaldehyde (HCHO), Chlorine (CI) of andere stoffen waarvan bekend is dat deze ongezond, schadelijk voor het milieu of allergeen zijn. En in plaats van de kunststofkorrels bevat deze luier een absorberende kern met een hoog percentage zetmeel, dat van nature super absorberend en biologisch afbreekbaar is.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar jij vraagt je natuurlijk vooral af of ze het ook een beetje goed doen, die milieuvriendelijke luiers. Quinn en ik hebben de luiers aan een strenge testprocedure onderworpen. Daarbij keken we, of nou ja vooral ik, naar de volgende zaken: mate van absorptie, geur, pasvorm en natuurlijk de prijs.

Mate van absorptie

Wij gebruikten de luiers uitsluitend voor overdag. Voor de nachten zweer ik bij Pampers Baby Dry, omdat die toch net wat meer vocht opnemen dan de gemiddelde luier. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we weleens de ‘vergissing’ hebben gemaakt Quinn ’s avonds een Bambo luier om te doen. En die paar keer dat dat gebeurde hield die hem prima droog gedurende de nacht. Een enkele keer ging het toch mis, maar tegen spuitluiers van die omvang was waarschijnlijk geen enkele luier opgewassen geweest. Wat mij betreft is er over het algemeen dus niets mis met de mate van absorptie!

Geur

Je kent het wel. Je kindje heeft zijn of haar luier helemaal volgeplast en aan jou de eervolle taak een schone om te doen. De geur die vrijkomt als je de volle luier uittrekt verschilt per merk luier (waarschijnlijk door de soort absorberende korrels die er gebruikt is) en vind ik zeker niet altijd even aangenaam. Maar ik moet zeggen dat het bij de Bambo Nature luiers meevalt met de vieze lucht. Pluspuntje dus!

Pasvorm en uiterlijk

De luier sluit mooi om de beentjes van Quinn door het soepele elastiek en de plakkertjes blijven goed zitten. Qua uiterlijk heeft elke luier dezelfde opdruk, namelijk die van een beertje. Quinn zal het op dit moment nog een worst wezen wat er op zijn luier gedrukt staat, maar grote zus Lise vond het beertje meteen leuk. Nu vind ik uiterlijk zelf helemaal niet zo belangrijk, maar als een luier er schattig uitziet en je kind er blij van wordt is het toch mooi meegenomen.

Prijs

Zeker niet onbelangrijk is natuurlijk de prijs van de luiers. Want wat betaal je er nu voor om je kindje een beetje milieubewust te laten poepen en plassen? Ik zal als voorbeeld de luiers nemen die wij getest hebben: ‘Midi’ ofwel maat 3. De luiers zitten verpakt per 33 stuks. Een pak kost €8,45. In de webshop koop je ze per doos waar 6 pakken, ofwel 198 luiers in zitten. Hiervoor betaal je 6 x €8,45 = €50,70. Omgerekend is dat 25,6 eurocent per luier. Zeker niet goedkoop, aangezien ik Pampers altijd in een maandbox voor rond de 22 eurocent aanschaf. Maar gezien de voordelen voor het milieu is het denk ik geen onredelijk hoge prijs.

Winactie – Bambo Nature luiers

Ben je benieuwd geworden naar de Bambo Nature luiers? Dan heb ik iets leuks. Ik mag namelijk VIJF van jullie blij maken met een pak luiers in een maat naar keuze!

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Volg Moonoloog op Facebook, hier maak ik tevens de gelukkige winnaars bekend zodra de winactie is afgelopen.
 • Laat in een reactie op dit artikel weten voor wie jij de luiers wilt winnen en waarom.
 • Deze winactie delen en/of iemand taggen in de reacties op Facebook geeft extra winkans!

De winactie loopt tot en met vrijdag 31 maart. De winnaars ontvangen bericht via Facebook (en anders via e-mail, dus vul hoe dan ook een geldig e-mailadres in bij je reactie). Veel succes!

Ben jij merkvast als het gaat om luiers, of probeer je ook weleens nieuwe merken uit?

22 Comments

 • Reply Nicole 21 maart 2017 at 06:12

  Oh ik wil wel testen hoor! Maat 2 dan maar want 1 ben je volgens mij zo uit.. Vooral als hij zo blijft groeien als nu.. 🙈

  • Reply moonoloog 21 maart 2017 at 06:59

   Ja en ik heb sowieso nog een ander pak maat 1 voor jou klaarstaan, hihi.

   • Reply Nicole 21 maart 2017 at 07:01

    Oh jaaaa… en een broekje. En ik een colsjaal voor jouw dametje haha. Snel maar eens afspreken 😉

 • Reply Patricia 21 maart 2017 at 06:25

  Met nog max. twee weekjes te gaan voor de baby er is en wij in de luierwereld terechtkomen, ben ik erg benieuwd naar dit merk. (Hij staat nog niet op FB trouwens ;))

  • Reply moonoloog 21 maart 2017 at 06:58

   Goed punt Patricia. Nu wel 😊

 • Reply Anna 21 maart 2017 at 07:04

  Ik doe mee voor onszelf, althans voor mijn dochter 🙂🙂 ik zou ze graag eens willen uitproberen..

  Facebook: An Na

 • Reply Nicole 21 maart 2017 at 08:28

  Luiers zijn nooit weg! Ik doe graag mee voor onze dochter Jasmijn. Maat 2 🙂

 • Reply Nicole 21 maart 2017 at 09:29

  Luiers kun je nooit genoeg hebben! Ik doe graag mee voor mijn dametje van 13 weken! En maat 3 kan wel! mt 2 gaat nu al krap aan zitten! Waarom gaat dat toch zo hard hé!!

 • Reply Vlijtig Liesje 21 maart 2017 at 10:55

  Alleen het merk Bamboo klinkt al heel natuurlijk. Bij mij speelde de prijs van de luiers altijd de belangrijkste rol.

 • Reply Christin@ 21 maart 2017 at 12:16

  Heb geen Facebook maar waag wel mijn kans , voor maat 2 .

 • Reply Annemieke 21 maart 2017 at 14:12

  Lijkt me fantastisch om uit te mogen proberen bij ons kleintje dat elk moment geboren kan worden. Klinkt als een super goede luier, en milieubewust, dus wat wil je nog meer 😉

 • Reply Joke 21 maart 2017 at 14:29

  Oh die wil ik dolgraag testen!! Onze wasbare luiers zijn de eerste weken nog te groot dus ik zoek nog een milieu- en huidvriendelijke oplossing! Ik ben uitgerekend voor mei, dus begin me stilaan voor te bereiden 😉

 • Reply Iris 21 maart 2017 at 15:14

  Jaaaaaaa, ik doe graag mee! Hier huppelt ook nog een peuter in huis die weigert op de wc te plassen en onze baby kan er ook wat van 🙂 dus we zijn met recht een grootverbruiker (en die grijze bak is te klein!!!!)
  Ik doe graag mee voor maat 3, maar heb geen Facebook

 • Reply Joia Helfenrath-van Berkel 21 maart 2017 at 18:30

  Graag voor mijn zoontje! Welke luiers ik ook probeer, iedere ochtend is hij nat 🙁 maat 4+ of 5

 • Reply Iris olivier 21 maart 2017 at 18:58

  Ja ik zou de luiers graag willen winnen. Voor mijn baby die nog rustig in mijn buik zit. Ik ben 30 maart uitgerekend! Fingers crossed

 • Reply Marian B 21 maart 2017 at 19:06

  Een milieuvriendelijke luier dat klinkt goed! Zou ze graag in maat 3 eens uittesten bij mijn dochtertje.

 • Reply Zoé k 24 maart 2017 at 19:13

  Klinkt goed die luier’s. Hier in mei uitgerekend van de 2e en de wasbare luiers die ik nu heb zijn dan vermoedelijk nog veel te groot. Ik vermoed ook dat deze luiers fijner zijn voor baby billetjes omdat er niet veel spul inzit.

 • Reply Lianne 24 maart 2017 at 20:45

  Ik wil deze ook graag testen bij mijn dochter van 11 weken. Ik vind inderdaad een aantal merken snel stinken en de pasvorm is niet altijd even fijn.. qua maat denk ik 3 of 4? (Ze is ruim 5 kilo)
  Ben benieuwd! Fingers crossed!

 • Reply Tamara 25 maart 2017 at 15:04

  Ik zou deze luiers graag willen uitproberen bij mijn zoon in maat 5. Wij gebruiken zelf wasbare luiers, maar naar de gastouder krijgt hij wegwerp mee. Het zou fijn zijn als die luiers ook wat milieuvriendelijker zijn.

 • Reply lutske 25 maart 2017 at 17:52

  Ik zou de luiers graag winnen voor mijn pasgeboren dochtertje. Onze oudste van ruim 2.5 draagt nog luiers met het slapen, voor haar hebben we altijd gewone wegwerpluiers gebruikt. Nu bij de jongste vind ik het heel interessant om te zien of de milieuvriendelijke versie bevalt. Maat 2 zou dan ideaal zijn.

 • Reply Marit 27 maart 2017 at 11:38

  IK doe graag mee voor mijzelf en Liv. Door mijn zwangerschap lukt het haar niet echt om zindelijk te worden. Luiers zijn hartstikke welkom en ik ben heel benieuwd naar deze!

 • Reply Lynn 28 maart 2017 at 19:19

  Ik test heel graag de nieuwe luiers in het kleinste maatje!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.