BABY

Samen aan tafel met de Stokke Newborn Set

25 januari 2017

Al voordat Quinn was geboren had ik een plaatje in mijn hoofd hoe we later gezellig met zijn viertjes aan tafel zouden zitten. Toen ik een Newborn Set voor de Stokke Tripp Trapp ontving om te testen, werd die droom nog eerder werkelijkheid dan ik had verwacht! We hebben de set nu bijna drie maanden in gebruik, dus het is tijd om mijn bevindingen te delen.

De Newborn Set van Stokke is eigenlijk een soort ‘kuipje’ waar je baby in kan liggen dat je eenvoudig op de Tripp Trapp stoel klikt. Hij stond al op mijn baby-uitzet wishlist en hoewel ik er nog geen ervaring mee had, leek het me ideaal voor wanneer de baby er zou zijn en hij gewoon bij ons aan tafel zou kunnen zitten.

Ik denk dat Quinn ongeveer een week oud was toen we de stoel voor het eerst testten. Hij hield het toen nog niet zo heel lang vol, maar dat lijkt me voor zo’n klein baby’tje niet meer dan logisch. In de weken die volgden zat Quinn steeds vaker bij ons aan tafel tijdens het eten en ging hij het al snel steeds leuker vinden. Inmiddels is hij bijna drie maanden oud en vindt het heerlijk om erbij te zijn. Om te kunnen zien wat er allemaal om zich heen gebeurt.

En zelf vind ik het ook ideaal. Toen Lise zo klein was, lag ze meestal in de box als wij aan het eten waren. De box staat best een eindje van de eettafel af, waardoor het niet alleen voor ons maar ook voor haar eigenlijk best ongezellig was.

Grote zus Lise vindt het helemaal leuk dat haar kleine broertje een eigen stoel heeft. ‘Quinn moet naast mij zitten!’, zegt ze vaak. En dat doen we dan natuurlijk. Het komt geregeld voor dat M en ik in gesprek zijn en we plotseling ontdekken dat Lise Quinn’s handje heeft gepakt en hele verhalen tegen hem zit te vertellen.

Newborn Set en de eerste hapjes

We hebben er nu dus al veel plezier van, maar ik denk dat wanneer Quinn toe is aan zijn eerste hapjes de stoel helemaal een uitkomst is. Destijds bij Lise zetten we de wipstoel op tafel, of hield een van ons haar vast, terwijl de ander haar hapjes gaf. Met de Newborn Set zit Quinn op de ideale hoogte om hem hapjes te kunnen geven. En we kunnen dat gewoon doen als we zelf ook zitten te eten.

Stokke Tripp Trapp Newborn Set

De Stokke Tripp Trapp is een van de populairste kinderstoelen. Het is een echte meegroeistoel, want de stoel is te gebruiken van geboorte tot volwassenheid. Met de juiste accessoires pas je de stoel eenvoudig aan de leeftijd van je kindje aan. Met de Newborn Set heb je al vanaf dag één plezier van je Tripp Trapp stoel.

De Stokke Newborn Set heeft een adviesprijs van €89,00.

Wat vind jij van de Stokke Newborn Set? Stond of staat hij ook op jouw wishlist?

9 Comments

 • Reply Nicole 25 januari 2017 at 07:04

  Ja die staat zeker op de wishlist!!

 • Reply Patricia 25 januari 2017 at 07:13

  Hier ook op wishlist. Al zag ik dat er ook veel soortgelijke producten op de markt zijn. Even de prijs vergelijken dus. Want in totaal vind ik de Stokke een flinke investering.

 • Reply Charlotte 25 januari 2017 at 08:23

  Wij hebben hem ook en nu zit Aukjes pop er dagelijks in haha. Lijkt me super gezellig om straks met z’n allen aan tafel te kunnen!

 • Reply Essma 25 januari 2017 at 10:54

  Nee, die hebben wij niet gehad. Wel een fijne uitvinding, maar onze zoon wil momenteel in geen enkele stoel. De grond is veel interessanter, omdat hij begint te tijgeren. Als hij los kan zitten, krijgt hij net als z’n zus een eigen stoel.

 • Reply Wilmaaa 25 januari 2017 at 15:45

  Prachtig, hij lijkt me echt ideaal 🙂

 • Reply Nicole 25 januari 2017 at 16:22

  Wij hebben ‘m ook, een van de weinige dingen die ik per se wilde hebben. Het ligt een beetje aan de bui van onze dochter of ze erin wil of niet, maar zo ja, is het echt genieten!

 • Reply Bertine 25 januari 2017 at 17:34

  ja dit lijkt mij dus ook geweldig! hij is alleen zo duur:(

 • Reply Wendy 26 januari 2017 at 15:42

  Jaaa, hij is fijn he!? Wij kregen ‘m van mijn schoonmoeder toen ik zwanger was van de eerste en zijn ‘m nu met Lot ook weer meteen gaan gebruiken. Ideaal, dat kuipje zodat zelfs een newborn mee aan tafel kan zitten 😊

 • Reply Jessica 27 januari 2017 at 16:56

  Mooi he zo een newborn set. Deze staat hoog op mijn lijstje!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.