BABY LISE'S FAVORIETEN SHOPPEN SPEELGOED

Lise’s Favorieten #2: Boeken van Nijntje

27 september 2014

favorieteboeken

Het is inmiddels een hele tijd geleden dat ik deel 1 in de serie van Lise’s Favorieten schreef. Hoog tijd voor een follow-up artikel dus! Vandaag in de spotlight: de twee boeken waaruit Lise het allerliefst wordt voorgelezen voordat ze gaat slapen, beide van Dick Bruna.

Het eerste boek heet Nijntje op de boerderij en kochten we tijdens onze vakantie in Zeeland, bij een boekhandel in het plaatsje Zierikzee. Ze hadden er enorm veel leuke kinderboeken, maar toen we dit boek zagen waren we meteen verkocht. Lise wordt erg enthousiast van dieren en we zijn al bezig met het oefenen van de geluiden die de verschillende dieren maken. Dit boek is daar een hele leuke en fijne aanvulling op!

boerderij2

Nijntje maakt een rondje over de boerderij en komt verschillende dieren tegen. Op elke bladzijde zit een flap, waarachter het dier verstopt zit. Als de flap dicht zit, zie je al een klein stukje van het dier, wat erg leuk is. Het is tegelijk ook een voelboekje, want elk dier heeft een vacht die weer anders aanvoelt. Het is een boek met dikke kartonnen bladzijden. De flappen zijn iets minder dik dan de bladzijden, maar kunnen alsnog heel goed tegen een stootje (of iets te enthousiast kinderhandje).

seizoenen1

Het tweede boek dat Lise heel erg leuk vindt heet ‘Nijntje en de seizoenen’. Ik vond het een paar maanden geleden voor een prikkie (€0,75!) bij de kringloop, maar zie dat het nog steeds verkocht wordt. Het boek leert op de meest eenvoudige wijze over de vier seizoenen en welke veranderingen in de natuur daarbij horen. Nijntje is elk seizoen ook bezig met een activiteit die typisch is voor dat seizoen (bijvoorbeeld zwemmen in de zomer en sleeën in de winter). Het boek heeft mooie plaatjes, zoals elk boek van Nijntje, maar is bovendien lekker groot van formaat waardoor de illustraties er nog meer uit springen.

Dit waren ze. Lise’s favoriete boeken. Gelukkig vind ik ze zelf ook erg leuk om voor te lezen. Het fijne is ook nog eens dat ze slechts uit een paar bladzijden bestaan waardoor je niet te lang bezig bent. Lise verliest anders toch haar aandacht. Het imiteren van de verschillende dierengeluiden moet ik alleen nog een beetje oefenen…

Is jouw kindje ook zo gek op de boeken van Nijntje, of heeft hij/zij een andere favoriet?

4 Comments

 • Reply Odile 27 september 2014 at 09:11

  Maxim vind Nijntje ook erg leuk. Al vanaf een maand of 2/3 las ik hieruit voor. Op de opvang is het thema nu Nijntje en ze zeiden ze merken dat hij het herkent en aandachtig luistert of bij het liedje juist lacht, erg leuk!

  • Reply Monique 28 september 2014 at 08:37

   Die herkenning is zo leuk he! Wij zijn ook met een maand of drie echt begonnen met voorlezen 🙂

 • Reply Saskia 27 september 2014 at 09:49

  Nijntje op de boerderij leest mijn zoontje ook graag, erg leuk boekje!

  • Reply Monique 28 september 2014 at 08:38

   Leuk! Precies goed qua lengte ook vind ik.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.