BABY

Lise’s Babyalbum – Project Life?

28 juli 2014

projectlife

Foto’s zijn niet alleen nu leuk, maar ook een mooie herinnering voor later. Als ik de foto’s bekijk van net na Lise’s geboorte kan ik al bijna niet meer geloven dat ze zo klein is geweest. Natuurlijk is het de bedoeling dat die foto’s later ook voor haar een mooi overzicht zullen geven van haar eerste jaar. Ik ben daarom al maanden van plan een mooi babyalbum voor Lise in elkaar te knutselen. Wat en hoe wist ik nog niet precies en dat is dan ook de reden dat ik het tot vandaag heb uitgesteld.

Zoals zo vaak wist ik al wel wat ik in ieder geval niet wil: online een album in elkaar zetten, bestellen en klaar. Ik snap best dat mensen het doen en, begrijp me niet verkeerd, het kan er super leuk uitzien maar ik kies toch voor een persoonlijkere aanpak. Iets waaraan je kunt zien dat er met mensenhanden aan gewerkt is. Het lijkt me bijvoorbeeld fantastisch om lekker creabea bezig te gaan met scrapbooken, maar ik weet nu al dat ik daar te weinig tijd voor heb/maak (en waarschijnlijk ook niet creatief genoeg voor ben).

Ik ben de afgelopen weken wat research gaan doen en kwam op diverse blogs, onder andere die van Nicole en Petra, het zogenaamde Project Life tegen. Ik wist eerst niet zo goed wat het was, maar al snel ontdekte ik dat het een soort vereenvoudigde manier van scrapbooken is. Zou dat dan misschien wat voor me zijn? Ik dook er nog wat verder in en verbaasde me over de mooie albums die je op deze manier op redelijk eenvoudige manier kunt maken. In dit korte filmpje wordt uitgelegd wat Project Life ongeveer inhoudt.

Vandaag heb ik de knoop doorgehak en besloten dat ik Project Life een kans wil geven. Nu is alleen nog de vraag: waar en hoe begin ik? Ga ik een pagina per maand maken of zal ik toch veel meer foto’s willen gebruiken? Wat is realistisch? En waar kan ik het benodigde materiaal het beste kopen? Ik zou het heel fijn vinden als mede-Project-Lifers me daarin kunnen adviseren. Ook andere tips zijn meer dan welkom! Ik heb me trouwens ook maar meteen aangemeld op de Project Life-Facebookgroep.

Ik heb online al wat mooie roze albums gespot en heb heel veel zin om aan de slag te gaan! Zodra ik de eerste spulletjes in huis heb en de eerste foto’s heb laten afdrukken, schrijf ik een update.

Hoe leg jij de herinneringen van je kindje(s) vast?

9 Comments

 • Reply Nicole 28 juli 2014 at 07:24

  De eerste maand heb ik per week gedaan.. Die is ook echt veel pagina’s. Nu doe ik het per maand en dan per gebeurtenis denk ik.. weet nog niet ben nog niet zo ver! Houd er rekening mee dat t meerdere albums worden. Ik denk dat ik misschien per half jaar red maar weet t niet! Als je wilt kunnen we t keer samen doen..

 • Reply Joyce 28 juli 2014 at 09:38

  Leuk! Ik heb het ooit ook eens geprobeerd, nu maak ik elk jaar gewoon een foto album + een fotoalbum met school hoogte punten en knutsel werkjes 🙂

 • Reply Mieke 28 juli 2014 at 11:56

  Leuk om het zo te gaan doen!
  Zelf maak ik elk jaar een digitaal fotoboek voor de meisjes.

 • Reply Tamara 28 juli 2014 at 13:22

  Heel veel creabea plezier. Ik doe al 3 jaar albums maken via project life. Erg gaaf om te doen. Als je nog vragen hebt stel ze gerust 🙂 en inderdaad vaak lukt een half jaar wel per album dus bestel er voor de zekerheid 2 als je dezelfde albums wil..

 • Reply Marieke 28 juli 2014 at 14:50

  Ik maak de albums voor Thomas ook met project life! Voor zijn eerste jaar heb ik het in twee grote albums kunnen krijgen en nu ben ik hard aan het verzinnen hoe ik dat naar een album per jaar kan krijgen..om te voorkomen dat hij met 100 albums het huis uit moet als hij 18 is haha

  Ik ben benieuwd naar je project!

 • Reply Silke 28 juli 2014 at 21:46

  Ik maak voor Jules een fotoalbum van elke maand voor het eerste jaar. En je zou ervan schrikken hoeveel bladzijden elk boek telt. Ben nu aan het derde boek bezig.

  Ik kijk alvast uit naar je project!

 • Reply Mahwish 29 juli 2014 at 14:02

  Wat leuk!! Ik kende het nog niet, maak ook altijd een digitale album. Wilde eigenlijk net gaan beginnen voor het eerste jaar van mijn dochtertje. Maar ga dit nu eerst even uitvoerig bekijken.

 • Reply Mandy 22 februari 2015 at 11:34

  Hi, wat een leuke site. Ik heb project life gisteren ontdekt en ga je even volgen…. Kan ook wel wat tips gebruiken want weet ook nog niet precies hoe en wat! Succes!

  Groetjes,

  Mandy

  • Reply Monique 23 februari 2015 at 13:25

   Dankjewel Mandy! Wat leuk dat je project life hebt ontdekt! Het is echt heel leuk om te doen, maar ik maak er te weinig tijd voor, waardoor het helaas niet echt opschiet. Door jouw reactie krijg ik wel meteen zin om er weer mee verder te gaan, dus dat ga ik snel doen! Jij ook veel succes en plezier 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.