BABY LISE'S UPDATES VIDEO

Lise’s 7 maanden update!

20 juni 2014

Vandaag is Lise alweer 7 maanden oud! Tijd om jullie te laten weten hoe het met haar gaat en wat ze de afgelopen maand allemaal heeft geleerd.

Lengte/gewicht

We hebben deze maand geen afspraak bij het consultatiebureau, dus helaas weet ik niet hoe lang Lise nu precies is en hoeveel ze weegt. Onze volgende afspraak bij het cb staat pas eind augustus!

Qua kledingmaat zit Lise nu duidelijk tussen maat 68 en 74 in. Ik heb het idee dat ze iets minder hard groeit dan voorheen en dus ook iets langer de kleertjes aan kan die ze nu aanheeft. Dat is fijn, want ik heb zoveel leuke dingen in haar huidige maat!

Nog steeds draagt Lise luiers in maat 4 en ik gok dat dat ook nog wel even zo zal blijven. Op de luiers staat volgens mij dat ze tot 12 kilo gaan en dat is ze nog lang niet. Ik gebruik nu de Bebino luiers van Aldi voor overdag en de Pampers Baby-dry voor ’s nachts en vind dat erg goed werken!

Ontwikkeling

Vorige maand was er zoveel veranderd in Lise’s ontwikkeling dat ze deze maand besloot het iets rustiger aan te doen, haha. Geen mega grote veranderingen te melden dus. Wel merk ik dat ze de dingen die ze heeft geleerd steeds iets beter kan. Dingen vastpakken en -houden en omrollen van rug naar buik is nu echt een fluitje van een cent. Terugrollen van buik naar rug kan ze trouwens nog steeds niet, behalve als ze nog op haar armpje ligt als ze op haar buik gedraaid is.

Ze is de laatste tijd wat humeuriger tijdens het eten en heeft wat luiers met diarree geproduceerd. Steeds denk ik dan dat er tandjes komen, maar ik voel nog steeds niks. We houden het in de gaten! Ik was zelf trouwens ook erg laat met het krijgen van tandjes, dus ze heeft het niet van een vreemde 🙂

Routine

Sinds Lise zes maanden is krijgt ze ’s ochtends pap in een fles. Halverwege de ochtend krijgt ze een fruithap en aan het einde van de middag/begin van de avond krijgt ze een groentehap met aardappel, pasta of rijst er doorheen. Het schema ziet er daarmee ongeveer zo uit:

8.00 – eerste fles van 180 cc + 6 schepjes Nutrilon 2 + 3 schepjes Bambix ontbijtpap fijne granen
11.00 – fruithapje
11.30 – tweede fles van 180 cc + 6 schepjes Nutrilon 2
14.30 – derde fles van 180 cc + 6 schepjes Nutrilon 2
17.30 – groentehapje met pasta/aardappel/rijst
19.00 – vierde fles van 180 cc + 6 schepjes Nutrilon 2

Vorige maand schreef ik dat ik ook een boterham rond 14.00 uur wilde geven, maar hier hebben we op aanraden van het cb nog even mee gewacht. Ik ben nu van plan voor de derde fles een boterham besmeerd met boter te geven en de derde fles daarmee langzaam af te bouwen tot ze die niet meer nodig heeft.

Vlees of vis heb ik haar de afgelopen maand nog nauwelijks gegeven, maar ook dat gaat vanaf nu veranderen. Op de dagen dat ik geen vlees of vis door haar groentehapje meng, doe ik er een theelepeltje olijfolie door.

Favorieten

Rammelende speeltjes zijn nog steeds favoriet en ze rammelt er nu echt zelf al mee. Ze kan ook al met haar handjes op tafel trommelen en doet dat ook met een speeltje in haar hand. Ze vindt het erg leuk dat ze nu zelf geluid kan produceren door dat te doen. De Tiny Love mobiel hebben we nog altijd boven de box hangen. Ze kan er wel bij, maar vindt het toch nog leuk om af en toe naar de diertjes te kijken die rondgaan. Als ik haar met haar hoofd aan de andere kant van de box leg, kan ze niet bij de beestjes maar ze kan er wel rustig naar kijken.

Ook de wipstoel vindt ze nog steeds geweldig, omdat zelf zitten nog niet lukt en ze op die manier wel goed rond kan kijken. Verder leggen we haar nu vaak op een kleed op de grond, zodat ze wat meer bewegingsvrijheid heeft dan in de box. Ze kan dan lekker rollen en zich verplaatsen tijdens het spelen.

Mijlpalen

 • 19 mei: eerste keer een papfles in de ochtend en ’s avonds rijst, pasta of aardappel door de groentehap
 • 19 mei: voor het eerst in de Tripp-Trapp kinderstoel bij fruit- en groentehap!
 • 25 mei: eerste keer babyzwemmen
 • 26 en 27 mei: onrustig en niet vrolijk, mogelijk het zevende sprongetje
 • 13 juni: Kennisgemaakt met de gastouder waar Lise vanaf september 1 dag in de week naartoe gaat

6 Comments

 • Reply Mieke 20 juni 2014 at 15:28

  Zeven maanden alweer. Time flies!
  Zo schattig dat ze af en toe zo nieuwsgierig de camera in kijkt. 🙂

  • Reply Monique 21 juni 2014 at 23:46

   Zeg dat wel ja! Haha, dat vind ik ook ja. Ik heb het tijdens het filmen vaak niet eens door, pas als ik aan het editen bent zie ik dat. Zo lief 🙂

 • Reply Linda 21 juni 2014 at 02:56

  Wat leuk om te lezen, fijn dat het zo goed gaat. Kom er nu pas achter dat Lise maar een dag scheelt met onze zoon. Leuk!

  • Reply Monique 21 juni 2014 at 23:47

   Dankjewel Linda! Wat toevallig dat Lise maar een dag scheelt met jullie zoon. Is ze jonger of ouder? 😉

 • Reply Nicole 25 juni 2014 at 16:37

  Heb al een leuke (vind ik) comment gegeven op youtube hihi.. Maar ook hier: super leuk filmpje en slim dat t er onder ook nog getypt staat deels..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.