BABY LISE'S UPDATES

Lise’s 3 maanden update!

20 februari 2014

Gisteren was Lise precies 3 maanden oud! Het is dus weer tijd voor een nieuwe update. Wat is ze weer enorm veranderd!

Lengte/gewicht

Helaas dateert de laatste afspraak bij het consultatiebureau alweer van 30 januari, dus weet ik niet precies wat ze nu weegt en hoe lang ze is. Ze woog op 30 januari in elk geval 5200 gram. Dit was ook de afspraak waarbij ze haar eerste prikjes zou krijgen. Dat was zo zielig! Ze lag eerst nog vrolijk te lachen naar de verpleegkundige, maar toen de eerste prik werd gezet begon ze (uiteraard) heel hard te huilen. Daarna was ze vrij snel weer rustig, maar toen kreeg ze dus nog een tweede prik 🙁 Gelukkig mocht ik haar daarna snel pakken en knuffelen.

Het was even spannend wat voor uitwerking de prikjes op Lise zouden hebben. We moesten paracetamol zetpillen in huis hebben voor het geval ze koorts zou krijgen. Gelukkig bleek dat niet het geval. Wel sliep ze de hele dag heel erg vast, waardoor we haar voor elke voeding wakker moesten maken. Dat hadden we nog nooit meegemaakt! Gelukkig was alles de dag erna weer normaal.

Qua kledingmaat heeft Lise nu meestal maat 62. Van sommige dingen past ze ook nog in maat 56, maar dat is helaas al niet zo veel meer. Met luiers zit ze nog steeds in luiermaat 2, maar ik heb het idee dat die langzaamaan te klein beginnen te worden. Gelukkig ben ik nu bij de laatste luiers in maat 2 aanbeland en heb ik ook al pakken maat 3 in huis. Ik ben benieuwd of die al goed passen!

Ontwikkeling

Lise begint steeds meer te lachen, nu soms ook al met geluid. Soms kirt ze heel hard, zo schattig! Ze is de afgelopen maand ook heel veel geluidjes gaan maken. Het lijkt dan echt alsof ze hele verhalen ligt te vertellen. Vooral als ze op haar speelmat of in de box ligt vindt ze het leuk om geluidjes te maken.

Dat ze handjes en voetjes heeft, begint Lise nu ook te ontdekken. Ze kan soms helemaal gefocust naar haar handje kijken, of naar mijn hand als ik haar optil. Ze vindt het maar wat apart allemaal 🙂 Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ze echt bewust zelf dingen gaat vastpakken. Ze probeert het nu af en toe al wel, maar het bleef tot nu toe meer bij tegen dingen aan slaan.

Routine

9.00/10.00 Lise wordt wakker in haar wiegje op onze slaapkamer. Ik geef haar in bed de fles of neem haar naar beneden, dat hangt er een beetje vanaf hoeveel honger ze heeft. Zoals je ziet is ze vergeleken met vorige maand wat later wakker, wat mij niet verkeerd uitkomt als ik heel eerlijk ben! Na de fles en luierwissel gaat ze heel even spelen in de box of op de speelmat, maar is ze meestal al snel weer moe en leg ik haar in haar ledikantje op haar eigen kamer.

13.00/14.00 Lise wordt wakker. Ik geef haar de fles, verschoon haar luier en laat haar even spelen tot ze moe is. Soms gaan we hierna met de wagen op pad, anders gaat ze weer naar haar ledikant voor een slaapje.

17.00/18.00 Lise wordt wakker. Soms ligt ze op dit moment nog in de wagen en anders ga ik haar boven uit bed halen. Ze krijgt weer de fles, een schone luier en mag even spelen. Soms zijn wij op dat moment zelf aan het eten, maar ze kan zich prima een half uurtje zelf vermaken. Zodra ze begint te gapen en/of in haar oogjes te wrijven, leggen we haar weer in bed.

20.00/21.00 Het slapen gaat in de avond niet altijd even goed. Merken we dat ze echt niet wil slapen, dan houden we haar beneden. Ze mag dan in de box spelen of op de speelmat, of ze ligt gezellig bij ons op de bank.

23.00 Voor haar laatste fles moeten we haar heel soms uit een diepe slaap wakker maken. Maar het komt ook wel voor dat ze zelf wakker wordt of al wakker is. Het is de bedoeling dat deze fles uiteindelijk nog weg gaat vallen en we dus nog vier flessen per dag geven, maar ik denk dat ze hem voorlopig nog wel nodig heeft om de nacht door te komen. Na deze fles slaapt ze namelijk heerlijk een nacht door tot de volgende morgen 9.00/10.00 uur 🙂

Favorieten

Haar mobiel en speelkleed zijn nog steeds erg populair. Ze kan zich er heel lang mee vermaken. Sinds kort vindt ze het ook heel leuk om naar foto’s aan de muur te kijken of schilderijtjes. Als je haar daar voor houdt dan kijkt ze eerst even heel geconcentreerd en begint vervolgens te lachen. Dat is echt zo lief! Ze lijkt er echt lol in te hebben dingen te bekijken en ontdekken. Zo gaat het trouwens ook met knuffels die je voor haar neus houdt. Een spelletje wat we sinds kort met haar spelen is ‘vliegtuigje’, waarbij we haar boven ons hoofd laten ‘vliegen’. Ook dit vindt ze fantastisch. Ze strekt haar hele lijfje en haar mond staat open van opwinding 🙂

Mijlpalen

  • Op 27 januari wilde ze opeens geen speentje meer. Nu wil ze het alleen nog als ze heel erg overstuur is.
  • Op 30 januari kreeg ze haar eerste prikjes bij het consultatiebureau.
  • Op 18 februari was ze erg hangerig, wilde ze niet slapen en zat ze gewoon niet lekker in haar vel. We vermoeden dat dit het derde sprongetje is geweest.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.