BABY LISE'S UPDATES

Lise’s 2 maanden update!

20 januari 2014

Gisteren was Lise alweer twee maanden oud! Hoog tijd dus voor een nieuwe update. Er is vergeleken met vorige maand zoveel veranderd!

Lengte/gewicht

Lise weegt nu 5090 gram en is daarmee 1090 gram aangekomen vergeleken met vorige maand. Ze is 57,5 cm lang en dat is maar liefst 4,5 cm langer dan vorige maand. Groeien doet ze dus heel goed! 🙂

Paste ze vorige maand nog met gemak in kleertjes van maat 50, ze is nu definitief doorgeschoven naar maat 56. Ik vond het erg jammer dat ik al die leuke maat 50 kleertjes niet meer bij haar aan kon trekken. Maar gelukkig heeft ze nog heel veel leuks in haar kast hangen wat ze nu wel past! Bij sommige kleertjes van maat 62 twijfel ik zelfs of ze ze al past. Daarom heb ik die ook alvast in haar kast gehangen. Het zou jammer zijn als ze daar, zonder dat ze ze ooit heeft aangehad, opeens uit is gegroeid!

Op 1 januari zijn we overgegaan op een grotere luiermaat. Ze is van maat 1 naar maat 2 gegaan. Maat 1 heeft ze dus zo’n 6 weken gedragen. Ik ben heel benieuwd hoe lang ze maat 2 zal gebruiken. Ik heb nog bijna 3 volle pakken luiers in maat 2 liggen, maar heb gezien dat er deze week bij Etos een hele goede actie is voor twee megapakken luiers. Nu twijfel ik alleen of ik twee pakken maat 2, een pak maat 2 en een pak maat 3, of toch twee pakken maat 3 zal nemen 😉

Ontwikkeling

We merken dat Lise steeds meer geïnteresseerd is in haar omgeving. Ze probeert met haar handjes tegen dingen aan te slaan en maakt geluidjes als ze zich amuseert. Ook is ze erg beweeglijk als ze in de box ligt of op de speelmat. Haar beentjes buigt en strekt ze dan heel fanatiek. Dat ziet er zo schattig uit! Ook begint ze ons echt te herkennen. Als M of ik tegen haar praat, kijkt ze ons aan en vaak volgt er dan een brede glimlach 🙂

Routine

Lise slaapt nog steeds veel. Maar toch is er al een soort van routine in gekomen, waar ik erg blij mee ben! Die ziet er ongeveer als volgt uit:

6.00/7.00 Lise wordt wakker en krijgt een fles. Daarna slaapt ze nog even in haar wieg zodat wij ook nog even verder kunnen slapen 🙂

10.00/11.00 Lise wordt wakker. M is al naar zijn werk en ik neem haar mee naar beneden voor een fles. Daarna verschoon ik haar boven en trek ik haar kleren aan. Daarna gaan we even naar beneden om te spelen. Na ongeveer een half uur merk ik dat ze moe wordt omdat ze begint te gapen. Dan leg ik haar boven in haar ledikantje.

14.00/15.00 Lise wordt wakker. Ik neem haar mee naar benden en geef haar een fles. Daarna gaat ze spelen in de box of op haar speelkleed. Meestal gaan we hierna wandelen of wat boodschapjes doen. Ik leg haar dan in de wagen en daar valt ze vrij snel weer in slaap.

18.00/19.00 Lise wordt wakker. Als we zijn gaan wandelen en ze is in haar wagen in slaap gevallen, laat ik haar meestal in de wagen verder slapen. Als ik haar naar haar bedje verplaats, wordt ze meestal wakker. Ze krijgt nu opnieuw een fles. Daarna speelt ze even in de box of op het speelkleed, of ik zet haar in haar wipstoeltje. Meestal eten wij ondertussen ons avondeten. Als ik merk dat ze moe wordt, breng ik haar naar boven en leg haar in haar ledikantje.

Dit tijdstip is altijd een beetje lastig. De ene keer gaat Lise wel slapen, de andere keer niet of maar heel kort. Als ze wakker wordt en huilt gaan we haar meestal halen en mag ze beneden blijven tot de volgende fles.

22.00/23.00 Lise krijgt de laatste fles van de dag. Om de dag gaat ze hiervoor met een van ons onder de douche. We trekken haar haar pyjama aan en leggen haar in de wieg op onze slaapkamer. Meestal is ze dan nog even wakker, waarna ze vrij snel in slaap valt en tot de volgende ochtend doorslaapt!

Favorieten

De Tiny Love ‘Island of sweet dreams’ mobile boven de box en het Lamaze speelkleed zijn haar favoriete speelgoed. Verder is ze helemaal weg van haar Nijntje muziekdoosje, dat we vaak spelen als we haar aan het verschonen zijn op de commode.

Ze vindt het geweldig als beneden de tv aanstaat en ze op de muur het gekleurde licht van de tv ziet schijnen. Ook de fotolijst boven de bank vindt ze erg interessant!

Rondgereden worden in de kinderwagen vindt ze heerlijk, maar ze vindt het ook fijn om in de Bondolino draagzak te zitten als we buiten gaan wandelen.

Mijlpalen

 • Op 1 januari ging ze van kledingmaat 50 naar maat 56.
 • Op 1 januari ging ze van luiermaat 1 naar luiermaat 2.
 • Op 6 januari lachte ze voor het eerst bewust naar ons 😀
 • Op 9 januari sliep ze voor het eerst de hele nacht door! We wisten niet wat ons overkwam, haha. Ze slaapt nu bijna elke nacht zeker 6 uur achter elkaar. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

4 Comments

 • Reply Renske (o0ster0o) 9 januari 2015 at 17:23

  Hallo Monique,
  ik heb een vraagje wat betreft kleding.
  Hoeveel setjes kleding heb je ongeveer nodig in maat 50/56? Ik weet dat ieder kindje anders is maar zo heb ik een idee van hoeveel ik ongeveer moet aanschaffen. De maten 62+ krijg je ook veel en heb je ook zo gelocht. maar echt voor die eerste paar weekjes heb ik geen idee hoeveel.
  Alvast bedankt!

  • Reply Monique 10 januari 2015 at 11:14

   Goede vraag Renske! En lastig te beantwoorden 😉 Het is namelijk nogal afhankelijk van de grootte van je kindje hoeveel je van de kleinste maatjes in huis moet hebben. Lise bijvoorbeeld heeft 6 weken in maat 50 gepast, maar de meeste baby’s zitten daar veel korter in of slaan die maat zelfs over! Als ik jou was zou ik een stuk of 3 setjes in maat 50 kopen en een stuk of 4 a 5 in 56. Dan heb je genoeg om de eerste weken door te komen en voorkom je dat je heel veel kleertjes hebt die je baby niet of nauwelijks gedragen heeft. Indien nodig kun jij (of je man) altijd nog wat bij kopen na die eerste weken. Veel succes met alle voorbereidingen! Wanneer ben je uitgerekend?

   • Reply Renske (o0ster0o) 11 januari 2015 at 21:06

    Heel erg bedankt voor je reactie!
    Nu heb ik een idee waar ik aan moet denken. Op dit moment heb ik dan voldoende kleertjes in maat 50/56. Het is zo verleidelijk om te blijven kopen. Alles is zo leuk haha!
    Ik ben 18 mei uitgerekend dus nu volop in de voorbereiding.

    • Reply Monique 13 januari 2015 at 17:24

     Fijn. Graag gedaan! Het is inderdaad super verleidelijk. Ik weet er alles van. Gelukkig groeit je kindje straks als kool en kun je steeds weer nieuwe kleertjes in een grotere maat kopen, haha! Heerlijk die voorbereidingen, geniet nog van je zwangerschap 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.