BABY LISE'S UPDATES VIDEO

Lise’s 17 maanden update!

21 april 2015

17maanden2

Gisteren was Lise alweer 17 maanden oud! Zoals elke maand heb ik ook dit keer weer een mooi overzicht gemaakt van haar ontwikkeling, in tekst én in beeld. De video die ik heb opgenomen naar aanleiding van dit artikel, kun je helemaal onderaan bekijken.

Lengte/gewicht

Helaas weet ik niet exact hoe groot Lise is en wat ze weegt. Wel vermoed ik dat ze de laatste weken een kleine groeispurt heeft gehad. De gastouder dacht het te zien en ook aan haar kleding merk ik dat ze in de lengte gegroeid is. Ze zit qua kledingmaat nu zo’n beetje precies tussen maat 80 en 86 in. Nog steeds heeft ze luiermaat 4+, zowel van de Bebino luiers (Aldi) voor overdag, als voor de Pampers Baby-Dry voor ’s nachts.

Ontwikkeling

Vorige maand kon ik met trots melden dat Lise los kan lopen. De afgelopen maand heeft ze flink geoefend en ze heeft het echt al goed onder de knie! Soms probeert ze zelfs al te rennen. Het gaat nog wel vaak gepaard met valpartijen, dus als ze buiten loopt zorg ik dat ze een broekje aanheeft van stevige stof en laat ik haar dus niet in haar allernieuwste kleding ronddartelen. Lopen is echt haar favoriete activiteit momenteel en ze doet het dan ook de hele tijd. Het kruipen is echt nog maar zelden te zien. Ik vind dat best emotioneel, maar aan de andere kant wordt het leven nu zoveel makkelijker! Ik kan haar neerzetten als ik haar uit de fiets til, ze kan zelf ergens naar binnen lopen als ik zware tassen draag en zo kan ik nog wel even doorgaan…

Lise kan zich opeens ook een stuk beter zelf vermaken. Heerlijk! Ik geniet er echt van om haar bezig te zien met haar speelgoed. Praten doet ze trouwens ook echt veel, maar nog steeds wel enkel losse woordjes. Het ‘allo’ in de morgen dat ze zegt zodra iemand haar deur openmaakt, maakt me meteen vrolijk. Het is zo’n lekker ding!

Hoewel ze zelf nog geen volzinnen spreekt, begint ze wel steeds beter te begrijpen wat anderen zeggen. Als ik bijvoorbeeld zeg dat ze even binnen moet blijven, heeft ze dondersgoed door wat dat betekent. Ook als M en ik tegen elkaar praten, hoort ze precies waar we het over hebben. Dat wordt nog wat!

Routine

Lise zit nu in de overbruggingsfase van twee slaapjes naar één slaapje overdag. Ik zeg bewust ‘overbruggingsfase’ omdat ze er af en toe nog twee nodig heeft, maar op andere dagen prima toe kan met een enkel slaapje. Het ligt er gewoon aan hoe laat ze naar bed gaat en hoe lang ze slaapt of ze het tot het eind van de dag kan volhouden. Merk ik dat ze moe wordt, dan leg ik haar rond vier uur nog even in bed. Soms gaat ze dan meteen slapen en andere keren hoor ik kletsen, maar laat ik haar toch even rustig in haar kamertje. Dat laat ze eigenlijk altijd prima toe.

Favorieten

We zijn de afgelopen week voor het eerst naar een speeltuintje geweest en dat vond ze fantastisch. Ook heeft Lise sinds kort een eigen zandbak in de achtertuin waar ze graag mee speelt. Binnen zijn het vooral de boekjes met plaatjes en woordjes waar ze fan van is. Ik heb er een paar van de HEMA die ze steeds weer pakt en waarvan ze nu dan ook bijna alle plaatjes kan benoemen. Ik vermoed dat ze het gevoel voor taal van haar mama heeft 🙂

Mijlpalen

Geen grote mijlpalen deze maand. Wel heel veel kleine, zoals het beter leren lopen en de vele nieuwe woordjes die ze heeft geleerd.

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

 

5 Comments

 • Reply Tamara 21 april 2015 at 09:27

  Ahh dat leren lopen en rennen is zo leuk! Al die wiebelstapjes haha! Hier was ik ook erg blij toen ze zich even zelf konden vermaken!

  • Reply Monique 21 april 2015 at 22:39

   Ja ik moet echt eens filmen hoe dat gaat, anders ben ik het straks vergeten!

 • Reply Vlijtig Liesje 21 april 2015 at 11:40

  Leuk om te lezen hoe ze zich ontwikkelt!

 • Reply Odile 23 april 2015 at 03:11

  Leuke video weer! Blij te zien dat Lise af en toe ook het brood erin stouwt haha!

  • Reply Monique 23 april 2015 at 10:00

   Thanks! Haha! Ja dat doet ze hoor. Ze begint vaak heel rustig, maar naarmate ze de smaak te pakken krijgt…

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.