BABY DREUMES OPVOEDING OUDERSCHAP VRIJE TIJD

Kids-Tube – Online kinderfilmpjes kijken

23 april 2015

routine6

Door de technologie van tegenwoordig is zo’n beetje alles in het leven een stuk bereikbaarder geworden. Heel fijn natuurlijk, maar als ik eraan denk dat Lise straks ook gaat internetten en daar van alles leest en ziet dat misschien (nog) niet voor haar geschikt is, vind ik het toch ook wel beangstigend.

Toch weet ik dat zij tot de generatie hoort die opgroeit met smartphones en internet en dat zij zich nooit zal kunnen voorstellen hoe het is om dit niet te hebben. Ik onthou haar er dus ook niet van en laat haar af en toe filmpjes kijken van bijvoorbeeld Baby TV. Ook heeft ze een eigen account op Netflix die speciaal is ingesteld op ‘kids’. Met gecontroleerd en met mate televisiekijken heb ik geen problemen.

Wil je je kindje zo nu en dan eens een filmpje laten kijken, dan kun je natuurlijk gaan zoeken op YouTube. Laatst ontdekte ik de Nederlandse website Kids-Tube.nl en dat is eigenlijk nog veel makkelijker. Daar staan namelijk enkel filmpjes op die geschikt zijn voor kinderen. Zo kun je dus niet per ongeluk iets aanklikken dat bij nader inzien toch niet zo geschikt is voor je kindje.

Om het je makkelijk te maken is alles op Kids Tube verdeeld in leeftijdscategorieën. Zo heb je materiaal speciaal geschikt voor baby’s, voor peuters van 1 tot 4 jaar en voor kids vanaf 4 jaar. Klik je zo’n leeftijdscategorie aan, dan zie je diverse categorieën filmpjes verschijnen. In de categorie ‘baby’ kun je bijvoorbeeld doorklikken naar Nijntje en in de categorie peuters vind je onder andere filmpjes van Bumba en Dora.

Ik vind muziek belangrijk en merk aan Lise dat zij het ook leuk vind als ik muziek opzet. Het leuke is dat je ook voor muziekclips op Kids Tube terecht kunt. Je vindt er naast de korte filmpjes en volledige kinderfilms namelijk ook een heleboel kinderliedjes. Zo vind je er de muziek van Disney, K3 en – waar ik persoonlijk dan weer erg blij van word – Kinderen voor Kinderen.

Laat jij je kind weleens filmpjes kijken op internet?

uitleg_artikel

2 Comments

 • Reply iooon 23 april 2015 at 10:47

  Ahhh wat fijn dat je de naam deelt. Ik had over KidsTube gehoord op de radio maar de naam vergeten en ik kon er niet meer op komen.

  Ik ben niet zo van het echt achter televisie of filmpjes zetten maar soms is het even niet anders als je wat moet doen en kind echt vermaakt wil worden. En dan vind ik KidsTube best een goede oplossing.

  Op Netflix was ik een tijdje terug ook op zoek naar een kinderkanaal maar via de televisie kon ik daar niet bij komen. Beetje irritant.

 • Reply Desirée 23 april 2015 at 15:56

  KidsTube klinkt goed voor af en toe, thanks voor de tip!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.