BABY DIY FEESTDAGEN LIFESTYLE

Kerstfoto’s maken met baby of dreumes

8 december 2017

Voor we kinderen hadden stuurde ik niet elk jaar kerstkaarten. Het lag er maar net aan of ik er zin in had of niet. Maar sinds de kindjes vind ik het leuk elk jaar een speciale kerstfoto te maken en daarmee een kerstkaart te ontwerpen. Ik probeer vooraf op Pinterest altijd inspiratie op te doen. In dit artikel verzamel ik een drietal, in mijn ogen, leuke ideeën voor een kerstfoto met je baby of dreumes. Ideeën waar jij misschien ook wat mee kan! 

Optie 1: Lichtjes

Veel mensen denken bij kerst meteen aan licht en warmte. Met lichtjes die je normaal in de kerstboom hangt, kun je een heel mooi kerstig effect bereiken op een foto! Als achtergrond kun je ze spannen voor een wit laken, of je gebruikt ze gewoon als accessoire middenin de foto. Het is ook heel mooi om een ornament, bijvoorbeeld een kerstster met verlichting, in de achtergrond te hangen. Bij een jonge baby drapeer je de lichtjes mooi om hem of haar heen en een dreumes kan ze vasthouden. Voordeel daarvan is ook nog eens dat hij iets heeft om mee te spelen en daardoor (hopelijk) even blijft zitten zodat jij een mooie foto kunt maken. Let op: laat je kleintje NOOIT alleen met lampjes of andere kerstversiering!

lichtjes
Bron: Babble.com & Makinglemonadeblog.com

Optie 2: Een kerstboek

Een mooi prentenboek over Kerstmis hebben de meesten wel in huis. Steek je baby in een feestelijk pakje en leg hem voorzichtig op het boek, liefst met het hoofdje naar de tekst gericht zodat het lijkt of hij leest. Een dreumes kun je het boek zelf laten vasthouden, bijvoorbeeld zittend voor de kerstboom. Hopelijk is hij/zij zo gefascineerd door de mooie plaatjes dat jij even tijd hebt om een mooi plaatje te schieten…

boek
Bron: Buzzfeed.com & Coreyann.com

Optie 3: Voor de boom

Wat is er schattiger dan kindjes voor een mooi versierde kerstboom? Hoe kleiner het kindje, hoe imposanter de boom lijkt op de foto. Dit is ook een heel leuk idee als je meerdere kindjes hebt (en ze allemaal willen meewerken). Je kunt ze gewoon front face fotograferen, of juist met hun rug naar de camera toe. Ze kijken dan naar de boom en ik vind dat een heel mooi sfeervol effect geven.

boom
Bron: Touchnbtouched & Queenofthekings

Ik maakte ook een bord op Pinterest waar ik nog een heel aantal andere mogelijkheden op heb staan. Je vindt het hieronder. Neus gerust eens rond, misschien doe je nog een tof idee op!

Maak jij dit jaar speciale kerstfoto’s?

7 Comments

 • Reply zomersproetje 20 december 2014 at 08:40

  Heel leuk! Ik heb al een paar foto’s gemaakt met Eline bij de kerstboom

 • Reply angelique 20 december 2014 at 09:28

  super leuke ideeen maar ik heb dit eigenlijk nooit gedaan. Vooral omdat wij geen kerst vierden. Dit jaar vier ik wel kerst maar dit heb ik niet gedaan (stom!) volgend jaar maar met mijn dan kleuter proberen

 • Reply Daantje 20 december 2014 at 09:35

  Misschien met Kerst zelf, maar niet voor een kerstkaart. 🙂

 • Reply Nicole 20 december 2014 at 16:30

  Ja mijn kerstfoto’s (en tips hihi) kun je op mijn blog vinden 🙂
  Ik heb voor de lichtjes gekozen maar ook andere opties 🙂

 • Reply Rory 20 december 2014 at 16:52

  Wat ontzettend handig en leuk beschreven! Helaas zit het er dit jaar even niet in. Te laat begonnen dus ik doe het dit jaar anders. Een ‘gewone’ kerstkaart, maar dan wel met Mila’s eerste ‘schoolfoto’ (ok, peuterspeelzaal) in pasfotoformaat erin. Toch wel jammer, want inderdaad heb ik ieder jaar een leuke foto gekozen.
  Volgend jaar ga ik zeker een speciale Kerstfoto maken 🙂

 • Reply Eilish 20 december 2014 at 17:43

  Super toffe ideeën! Leuk voor volgend jaar, want mn zusje is zwanger en 5 januari uitgerekend!

 • Reply Carolyn 23 januari 2018 at 23:39

  Thank you Monique for sharing your post on Making Christmas Photos with Baby or Toddler. Wonderful ideas made simple look professional. I love the idea of the book idea.

  What’s your favorite setting for Christmas photo?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.