BABY DREUMES ER OP UIT OPVOEDING OUDERSCHAP

Je kindje uit logeren

16 februari 2015

babykamer

Voor sommigen is het vandaag ‘gewoon’ maandag, voor anderen is Carnaval nog in volle gang. Ik zweef er een beetje tussenin, want hoewel vandaag overdag een maandag zoals alle andere zal zijn, ga ik vanavond met M nog één keertje feesten. We brengen Lise straks dan ook weer naar mijn ouders, waar ze een nachtje blijft logeren zoals ze dat ook vrijdag- en zaterdagnacht heeft gedaan.

De eerste keer

Op 28 februari 2014 ging Lise voor de allereerste keer uit logeren. Ze was toen ruim drie maanden oud. Ik moet zeggen dat ik het die eerste keer erg spannend vond. Ik bracht haar met een heel dubbel gevoel weg. Aan de ene kant vond ik het heerlijk er samen met M een avondje uit te kunnen (het was toen ook Carnaval). Aan de andere kant vond ik het mega spannend hoe Lise het zou doen en of mijn ouders het wel een geslaagde missie zouden vinden.

Gelukkig deed Lise het fantastisch en vonden mijn ouders het alleen maar leuk om zo’n lief klein logeetje in huis te hebben. Sindsdien is ze er dan ook vaker blijven slapen. Net als tijdens deze Carnaval.

Mijn gevoel

Eerlijk is eerlijk: als ik mijn ouders vraag of Lise bij hen kan slapen, bekruipt me een lichte vorm van schuldgevoel. Zeker die eerste paar keer voelde ik me toch een beetje schuldig dat ik mijn kind, waar ik in het bijzonder verantwoordelijk voor ben, bij iemand anders achterlaat. Mijn ouders ontkrachten dat gevoel onmiddellijk, want – zo zeggen ze zelf – zij genieten er juist heel erg van als ze komt slapen.

Dat scheelt natuurlijk een hoop en dat schuldgevoel is er tegenwoordig dan ook een stuk minder. Ik kan echt genieten van een avondje weer helemaal mezelf zijn en niet de mama van Lise. Wat overigens niet wil zeggen dat ik haar niet mis. Ik voel me net een ongeduldig klein kind als ik haar de volgende dag weer mag ophalen en een dikke knuffel kan geven.

Vanavond gaat Lise weer uit logeren. Haar tas staat al klaar. Piep de muis gaat er altijd op het laatst pas in, omdat ze die tijdens haar slaapje overdag ook bij zich in bed wil hebben. Ik hoop dat ze een leuke avond, een fijne nacht en een gezellige ochtend heeft bij opa en oma. Dan gaan mama en papa er nog eventjes een fijn feestje van maken in de stad.

Gaat jouw kindje weleens uit logeren?

23 Comments

 • Reply Minke 16 februari 2015 at 06:54

  Luca gaat ook met enige regelmaat uit logeren. Van te voren vind ik dat heerlijk. Grote plannen om lekker uit te slapen. Waar vaak niets van komt omdat ik in het ritme van Luca zit haha. Dan vind ik het toch een beetje minder leuk dat hij er niet is. Al kan ik dan eens rustig ontbijten met een TV serie die ik leuk vind maar niet geschikt is voor hem.

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:32

   O ja, herkenbaar hoor. Op de ‘gewone’ tijd wakker worden terwijl het helemaal niet hoeft! Mij lukt het dan heel soms om alsnog even in slaap te vallen. Maar ontbijten met een fijne serie is ook al een luxe, toch?

   • Reply Minke 16 februari 2015 at 20:11

    Ja dat is heerlijk. Kan ik dan ook echt wel van genieten :).

 • Reply iooon 16 februari 2015 at 08:43

  We hebben de kleine nog nooit echt laten logeren. Wel dat hij op bed gelegd is bij mijn ouders en wij na een avondje uit ook daar slapen. Logeren vind ik nog wat eng ivm de voedingen.

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:31

   Zelf ook gaan ‘logeren’ is ook super slim! Het is dat mijn ouders geen extra bedden meer hebben, anders had ik dat misschien ook wel ooit gedaan toen Lise nog kleiner was. Snap het trouwens goed hoor, dat je het ivm de voedingen nog even niet aandurft.

 • Reply angelique 16 februari 2015 at 09:21

  Mijn zoontje gaat best vaak logeren maar dat is vooral omdat ik niet wil dat hij teveel aan mij vastklampt en hij aardig een verlatingsangst begint te krijgen en dat op bijna vierjarige leeftijd. Daarom mag hij altijd wanneer hij wilt bij mn zus of bij mn schoonmoeder logeren omdat hij dat wel echt leuk vind. Maar toen hij kleiner was vond ik t nooit zo’n heel fijn idee

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:30

   Wat slim om het om die reden te doen. Als je op die manier kunt voorkomen dat hij eenkennig wordt lijkt het me alleen maar heel goed. En zolang hij het leuk vindt… Prima toch?

 • Reply Silke 16 februari 2015 at 09:22

  Neen hier is Jules nog nooit gaan logeren en het zit er ook nog niet direct aan te komen. (Ookal vragen oma en opa er regelmatig eens naar. 🙂 )
  Eng vinden we het niet. We weten dat er goed voor hem gezorgd wordt, maar het hoeft voor ons gewoon niet echt.

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:30

   Dat kan natuurlijk ook en daar is niks mis mee!

 • Reply Priscilla 16 februari 2015 at 09:29

  Ja hier wordt regelmatig gelogeerd! De eerste keer was toen hij anderhalve maand was. Zowel de opa’s en oma’s als mijn kleuter zelf vinden het heel leuk. Regelmatig.. eigenlijk meestal gebeurt het dan ook terwijl het helemaal niet “nodig” is. In de vakanties ben ik hem sowieso meestal wel een paar dagen kwijt.

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:29

   Haha lekker toch? Als iedereen het leuk vindt is het win-win-win 🙂

 • Reply Kris10 16 februari 2015 at 09:46

  Mijn metekindje is dit weekend voor het eerst komen logeren. Zalig vond ik dat! Je moet je er zeker niet schuldig over voelen. Oma en opa blij, mama en papa blij, Lise blij!

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:28

   Ik ga m’n best doen! Wat je zegt is zeker waar!

 • Reply Daantje 16 februari 2015 at 10:16

  Tobias logeert heel af en toe, maar meestal als we iets gaan doen zijn we nog wel op zo’n tijd terug dat we hem nog kunnen ophalen. 🙂

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:28

   Dat kan ook inderdaad, maar ik vind het stiekem ook wel heel lekker om eens uit te kunnen slapen de volgende ochtend, hihi. En dan nog niet eens per se tot laat slapen, maar gewoon lekker kunnen blijven liggen vind ik ook al heerlijk.

   • Reply Daantje 16 februari 2015 at 17:40

    Vind ik ook hoor 😉 Maarja, mijn ouders zijn ook niet zo happig op logeren, dus we doen dat dan alleen als het niet anders kan.

 • Reply marjon 16 februari 2015 at 10:25

  Ik herken je gevoel wel. Als ik de kinderen weg breng om te logeren, denk ik wel ‘ wat doe ik nu’. Maar mijn ouders vinden het leuk en zodra ik dat avond weg ben met mijn vriend / vrienden is dat ook wel eens lekker. Ze logeren meestal bij mijn ouders. Schoonmoeder woont dichtbij en past op als we niet zo laat terug komen.
  Zolang Lise het ook leuk vindt is het prima toch!

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:27

   Ik denk er precies hetzelfde over als jij! Lekker genieten van je vrijheid en daarna extra knuffelen.

 • Reply Mama van Vesper 16 februari 2015 at 10:40

  Vesper blijft meestal de zondag slapen bij mijn moeder… in het begin had ik het er super lastig mee, nu gaat het wel 🙂

 • Reply Susanne 16 februari 2015 at 14:14

  Onze Lise zou deze carnaval ook gaan logeren maar werd helaas ziek. Papa is toen thuis gebleven aangezien ik vorig jaar (net bevallen) niet ben geweest.

  Overigens vraag ik me vooral af waar je dat ontzettende leuke kussentje op de foto vandaan hebt 🙂

  • Reply Monique 16 februari 2015 at 17:26

   Wat jammer voor Lise, maar wat lief van papa! Hopelijk knapt ze snel op! Heb je ’t leuk gehad? Kussentje is van H&M Home. Heb het wel al een tijdje, dus vrees dat ze het niet meer verkopen…

 • Reply Whitney ♡ Whtnysworld 27 februari 2015 at 04:52

  Sindskort logeert mijn zoontje regelmatig bij mijn schoonouders. Ik vind het steeds makkelijker worden, zelf vond ik het niet nodig. Doordat ik niet helemaal ongeschonden mijn zwangerschap doorkom is het wel fijn om even op te laden. Hij geniet ervan en mijn schoonouders willen het graag. Dat is het belangrijkste. Nu nog even genieten want na de bevalling een poosje niet. Ben bang dat hij anders het gevoel krijgt dat hij “weg” moet ivm de baby. Vind het trouwens heel knap dat je dochtertje met 3 maanden ging logeren, ik gaf borstvoeding waardoor het iets lastiger was. Denk ik.

 • Reply Nadya 8 april 2015 at 07:34

  Wij willen het binnenkort voor het eerst proberen. Luke is 3,5 maand nu. Over een tijdje willen we een overnachting in “ons” hotel in Utrecht plannen met zijn tweetjes. Het is even de vraag of we het al dan niet een keertje oefenen van tevoren. Misschien beter niet; als het niet zo goed gaat, ga je ook met een dubbel gevoel je eerste weekendje weg!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.