BABY ZWANGERSCHAP

Het aftellen is begonnen… Nog 100 dagen!

5 september 2013

Vandaag is alweer de 180e dag van mijn zwangerschap. 180 dagen, dat is bijna een half jaar! En een goed moment om even bij stil te staan, want dat betekent dat er nog ‘maar’ 100 dagen over zijn. Tijd dus om even op een rijtje te zetten wat er de afgelopen 180 dagen is gebeurd en wat er die resterende 100 dagen nog allemaal moet gebeuren.

Toen we begin april toch echt een positieve zwangerschapstest in onze handen hielden, konden we bijna niet geloven dat het raak was. We besloten het alleen onze naaste familie te vertellen, omdat het nog zo pril was. Maar wat waren we blij!

zwangerschapstest

Pas toen we de 12-wekenecho hadden gehad, hadden we genoeg vertrouwen om iedereen van het mooie nieuws op de hoogte te brengen. Het was zo fijn om niet meer geheimzinnig te hoeven doen. En ik hoefde ook geen smoesjes meer te verzinnen om geen alcohol te drinken…

Nog diezelfde week begon ik met het filmen van zwangerschapsvlogs. Enerzijds omdat ik de video’s van andere aanstaande mama’s leuk en informatief vond om naar te kijken en anderzijds als een mooi aandenken voor later en fijn vergelijkingsmateriaal voor een eventuele volgende zwangerschap!

850305VRNJM_MTW Timmermans-Vernooij_20130722_151102_0035

Bij 20 weken volgde weer een spannende echo. We zouden te horen krijgen of alles er voor zover ze kunnen zien goed uitziet. En natuurlijk ook het geslacht als we dat zouden willen weten. En dat wilden we graag! Stiekem wisten we het al twee weken eerder, toen we in Zeeland een pretecho planden, maar op de Gender Reveal Party die we organiseerden, maakten we het ook aan onze families bekend!

Naarmate de weken verstreken, begon mijn buik steeds meer een echte ‘babybump’ te worden. Eigenlijk wilden we elke week een mini fotoshoot houden, maar dat is er helaas een beetje bij ingeschoten. Toch laat deze collage duidelijk zien dat er in al die weken een echt buikje is gegroeid! Overigens ben ik nu van plan elke maand een nieuwe foto te laten maken. Een volgende blogpost zal foto’s van week 28, 32, 36 en 40 bevatten 🙂

collage_7_12_24

Things to do

Aan de ene kant kan ik niet wachten tot we ons meisje eindelijk gaan ontmoeten, maar aan de andere kant ben ik blij dat we nog 100 dagen de tijd hebben om de nodige zaken te regelen. Een aantal dingen die hoog op onze to do lijst staan:

 • Meubeltjes voor de babykamer binnenkrijgen (week 44) en in elkaar zetten
 • Gordijnen babykamer uitzoeken, bestellen en ophangen
 • Baby-uitzet compleet maken met de laatste spulletjes
 • Decoratiemateriaal babykamer afmaken en ophangen/neerzetten
 • Babykleertjes wassen
 • Nieuwe (tweedehands) auto kopen

Ik weet zeker dat er nog wel meer dingen zijn die moeten gebeuren, maar daar komen we gaandeweg nog wel op. Zaak is in ieder geval dat we niet vergeten de komende drie maanden nog volop te genieten van de zwangerschap. Volgende week staat een tripje Parijs op de planning, dus dat gaat helemaal goed komen. En wat betreft het shoppen van  spulletjes en het in orde maken van de babykamer… totaal geen straf! 🙂

7 Comments

 • Reply Marcella 6 september 2013 at 18:44

  180 dagen al en nu nog 100, klinkt nog als veel, maar eigenlijk schiet het dus al op! Wat spannend, succes met alle voorbereidingen!

  • Reply Monique 7 september 2013 at 22:15

   Als ik mensen vertel dat ik half december ben uitgerekend voelt het ook nog ver weg, maar als ik me dan bedenk dat het nog maar iets meer dan 3 maanden duurt… De tijd vliegt voorbij, echt waar! Dankje 🙂

 • Reply Anne 8 september 2013 at 18:13

  Goh dat zal inderdaad wel voorbij vliegen ja! Zeker als je zo bezig bent met de voorbereidingen natuurlijk. Lekker nog even naar Parijs, toch ook bijzonder te weten dat het dan 1 van de laatste keren is dat je met z’n tweeën op vakantie gaat?!

  • Reply Monique 9 september 2013 at 08:24

   Nou, zeg dat wel! En dat is zeker een bijzondere gedachte ja. Daar gaan we zeker wel even bewust bij stilstaan als we daar zijn 🙂

 • Reply Nicky 9 september 2013 at 12:53

  Hoi Monique

  De ‘nog 100 dagen’ grens is toch wel bijzonder he? Het begint nu echt op te schieten. Ik ben zelf in mijn 30ste week. Nog een paar dagen en dan kan ik zeggen dat ik 75% gehad heb… ook weer zo’n momentje.

  Ik kwam je blog via-via tegen… zoals met de meeste blogs… maar ik ben je gaan volgen via Bloglovin! Succes met de zwangerschap 🙂

  Groetjes Nicky

  • Reply Monique 9 september 2013 at 14:26

   Wauw, jij gewoon al 30 weken! Driekwart is inderdaad ook een echte mijlpaal 🙂 Leuk dat je me volgt! Ik zal jouw blog ook eens bekijken.

 • Reply Marlies 9 september 2013 at 21:58

  Die foto’s van buiken in verschillende weken vind ik altijd zo leuk om te zien, die van jou ook weer!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.