BABY PERSOONLIJK

Herinnering aan je eigen babyspullen

24 juni 2014

foto

Toen ik wist dat ik zwanger was vroeg ik mijn moeder op een dag of ze nog spullen had van toen ik nog een mini Moontje was. Helaas was het grootste deel al weg(gegeven), maar één doos had ze gelukkig bewaard. We hebben samen alle spulletjes bekeken – ook voor mijn moeder een trip down memory lane – en vreemd genoeg leek ik sommige dingen zelfs te herkennen. Misschien doordat het ook bij mijn twee jaar jongere broertje gebruikt werd?

Mijn moeder wilde graag dat ik uitzocht wat ik zelf wilde hebben voor als de baby straks geboren zou zijn. Kleertjes zaten er helaas nauwelijks meer in. Wel heb ik het vestje gepakt dat ik zelf aanhad toen ik net geboren was. Het had alleen wel touwtjes aan de bovenkant wat nu ivm verstikkingsgevaar nooit meer zou mogen. Dat deed ik Lise dus niet aan, maar ik hing het wel in haar kast. Gewoon om af en toe naar te kijken en voor het idee.

Ik kwam ook een plastic rammelaar tegen met een belletje erin. En laat dat nu een van de favoriete speeltjes van Lise zijn geworden. Vaak als ze hem oppakt moet ik even denken aan het feit dat ik dat met mijn eigen babyhandjes ook gedaan moet hebben. Hoe bijzonder is dat?

En omdat onze badkamer momenteel verbouwd wordt en mijn ouders op vakantie zijn, besloot ik vandaag met Lise naar mijn ouderlijk huis te gaan. Mijn ouders hebben ook een babybedje, dus hier kan ze veel rustiger slapen dan in ons eigen huis. Een box staat er niet, dus besloot ik haar op een kleed op de grond te leggen zodat ze lekker kon spelen. Ik had al eerder gezien dat mijn moeder wel een boxkleed had dat ze gebruikte als Lise bij mijn ouders was. Ik vond het en herkende meteen de mooie kleuren en de afbeelding. Die lag in de box toen mijn broertje en ik klein waren. Toen ik Lise erop legde (zie foto) moest ik even slikken. Mijn lieve knappe meisje op het boxkleed waar ik als klein meisje ook uren op gespeeld moet hebben…

Ik ben zeker van plan een aantal dingen die Lise nu leuk vindt te bewaren voor als zij straks moeder wordt. Want ik weet nu hoe bijzonder het is en wat een fijne herinneringen je kindje hier later aan kan hebben.

Hebben jullie dingen gekregen van je ouders van toen je zelf nog een baby was? En voor de mama’s onder jullie: welke belangrijke spulletjes van je baby bewaar jij voor later? Laat het me weten in een reactie!

6 Comments

 • Reply Manon 24 juni 2014 at 15:18

  Mijn moeder gaf mij laatst het polsbandje wat ik in het ziekenhuis om had nadat ik geboren was met de keizersnede, zo zo zo klein! Kan me niet voorstellen dat mijn zoontje straks ook zo mini is haha. Ook qua speelgoed heb ik nog veel gekregen van vroeger: Barbies maar ook knuffels en boekjes.

  • Reply Monique 28 juni 2014 at 23:08

   Wat bijzonder dat ze dat polsbandje nog had! En ja, jouw zoontje is straks ook zo mini 🙂 Mooi die herinneringen!

 • Reply Nicole 24 juni 2014 at 15:40

  Oh wauw dat is echt gaaf zoiets! Mijn ouders werden plotseling papa en mama en hebben daar denk ik niet bij nagedacht. Erg jammer maar ik begrijp het wel!

 • Reply Mieke 24 juni 2014 at 22:07

  Wat bijzonder dat zij nu met jouw rammelaar speelt en dat zij ook op het boxkleed ligt.
  Mijn moeder heeft helaas niet veel bewaard. Veel weggegeven inderdaad.
  Zelf heb ik voor allebei de meisjes een mooie opbergdoos met daarin de belangrijkste spulletjes, zoals het geboortepakje, de eerste schoentjes, lievelingsspeeltjes, etc. Die dozen bewaar ik voor later.

  • Reply Monique 28 juni 2014 at 23:07

   Oh dat is echt leuk, voor beiden een opbergdoos met herinneringen. Ik heb voor Lise ook al een doos waar ik wat dingen in heb gestopt die ze later (hopelijk) goed gaat bewaren. Super schattig.

 • Reply R3 25 juni 2014 at 16:18

  Dat boxkleed ken ik ook! Hadden wij vroeger ook thuis. Grappig zeg.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.