BABY OUDERSCHAP

Een brief van mama – Lieve Lise…

19 november 2014

Elk jaar op Lise’s verjaardag schrijf ik haar een brief. Het lijkt me voor haar geweldig om, als ze straks groot genoeg is, al die brieven te kunnen lezen!

Lieve Lise,

Vandaag precies een jaar geleden begon het allemaal echt. Ik was twee dagen geleden al eens in het ziekenhuis geweest omdat ik buikkrampen had, maar er leek toen nog niets te gebeuren. Maar die dinsdag de 19e besloot jij dat je wel lang genoeg in mijn buik had gezeten en dat het hoog tijd was om de wereld te gaan ontdekken.

Rond 11.00 uur waren we in het ziekenhuis en om 17.58 uur was je er al en mocht ik jou zelf aanpakken. Dat was zo bijzonder! We moesten een dagje in het ziekenhuis blijven en vonden dat eigenlijk wel heel erg luxe. We konden namelijk gewoon een verpleegster roepen als we iets niet wisten. En omdat alles nieuw was, deden we dat regelmatig!

rp_IMG_3837-225x300.pngbabybedje

Het afgelopen jaar hebben papa en ik zoveel geleerd. Hoe je een luier om moet doen bijvoorbeeld, of hoe je een flesje klaarmaakt. Maar ook hoe we jou het beste kunnen troosten als je pijn hebt of geschrokken bent. Het voelt zo bijzonder om degene te mogen zijn bij wie je op die momenten het liefst heel dicht in de buurt bent. En we hebben al helemaal onze eigen gewoontes en koosnaampjes ontwikkeld. Zo hadden we in de kraamweek bedacht dat je zo’n lief ‘knofje’ bent en noemen we je stiekem nog steeds zo.


DSC_2847
Hoewel het zeker wennen was om opeens de verantwoordelijkheid te hebben over een baby, hebben we het nooit echt zwaar gehad met jou. Ja, je huilde weleens wat meer en had de eerste maanden veel last van krampjes na het drinken. Maar je sliep bijvoorbeeld al na zeven weken de nachten door. Nog steeds vind ik het onvoorstelbaar dat je zo’n goede slaper bent. Dat heb je vast van papa.

Eten doe je ook heel goed. Bijna alles wat ik je voorschotel eet je met smaak op. Het fijnste moment vind ik het geven van je laatste fles net voordat je naar bed gaat. Dan lig ik op de bank en lig jij op mijn schoot, met je hoofd tegen mij aan, lekker te drinken. Dat is eigenlijk het enige moment dat je rustig bij me wilt zitten. De rest van de tijd ben je veel liever op ontdekkingsreis.
rp_efteling1.png

Je hebt al best veel leuke dingen gedaan voor een 1-jarig meisje. Zo zijn we al een week op vakantie geweest naar Zeeland en ben je een aantal keer een dagje met mij naar opa en oma geweest die in Zeeland op de camping stonden. En je hebt zelfs op babyzwemmen gezeten! Maar je hebt ook Carnaval en Koningsdag gevierd, bent naar de Kermis geweest en naar de Efteling. Ook zijn we op Dierendag voor het eerst naar de dierentuin geweest. Dat vond je zo leuk! Je hebt ook al een aantal keer gelogeerd bij opa en oma. Je vindt dat erg gezellig en zij vinden het altijd heel leuk als je komt!

babyvakantie1

Sinds je 10 maanden bent ga je een keer per week een dag naar Sara, onze gastouder. Ik vond dat best spannend die eerste paar keer, maar gelukkig deed je ook dat weer super goed. Je hebt het er elke week erg naar je zin. Helaas hield Sara zich niet zo goed aan je slaaptijden, waardoor je vaak oververmoeid was als ik je kwam ophalen. Gelukkig heeft papa daar laatst wat van gezegd en word je nu lekker met rust gelaten als je je slaapjes doet.

Ik ben zo trots op jou! En op wat je het afgelopen jaar allemaal hebt geleerd. Kruipen kun je inmiddels als de beste en staan gaat je ook al goed af. Je zegt al ‘mama’ en lacht de hele dag. Sinds kort is Piep de muis je beste vriendje en je begint te dansen als we een liedje zingen of als je een muziekje hoort. Afspreken met je vriendinnetje Mila wordt ook steeds leuker, omdat je steeds beter mee kan spelen.

uitnodiging5

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en soms denk ik: ‘waarom gaat het nou zo snel?’, maar tegelijkertijd vind ik het super om van zo dichtbij te mogen zien hoe je jezelf ontwikkelt. Papa is gezellig vrij vandaag en we gaan vanmiddag met z’n drietjes zwemmen. En vanavond… Vanavond krijg jij je eerste pannenkoek! Omdat je jarig bent. Ik ben heeel benieuwd wat je daarvan vindt!

DSC_4838

Lieve Lise, ik hou oneindig veel van jou en hoop dat we ook het komende jaar weer heel veel mooie, leuke, gezellige, fijne momenten samen mogen beleven!

Veel liefs en een dikke kus,
Mama

13 Comments

 • Reply Joyce 19 november 2014 at 18:06

  Wat een lieve brief! <3

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleine grote meisje. Jeetje wat gaat zo'n jaar toch snel voorbij!

  • Reply Monique 20 november 2014 at 10:07

   Ah dankjewel! En het jaar is zeker voorbij gevlogen. Heb van binnen wel een klein traantje weggepinkt hoor 😉

 • Reply Odile 19 november 2014 at 22:09

  Ach wat lief en wat een mooie foto’s ook! Onze kindjes zijn nu niet meer zo klein en dat is soms stiekem best een beetje moeilijk he…

  • Reply Monique 20 november 2014 at 10:08

   Dankjewel! Je zegt het precies goed ja… Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

 • Reply Angelique 20 november 2014 at 10:19

  Wat heb je dat mooi geschreven! Wauw!

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:17

   Dankjewel meis! 🙂

 • Reply Mama van Vesper 20 november 2014 at 12:27

  prachtig!

 • Reply Rory 20 november 2014 at 15:05

  Heel lief en dierbaar. Er kwam bij mij zeker ook een traantje op bij het lezen van deze liefdevolle boodschap aan jullie dochter. Hele leuke foto’s ook en op deze manier een prachtige herinnering.

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:18

   Wat bijzonder om te horen Rory 🙂 Een mooie herinnering is het zeker ja!

 • Reply Miranda 20 november 2014 at 20:34

  Mooi geschreven! Ik schrijf ook regelmatig iets naar mijn kinderen. Lijkt me voor hun heel leuk om later terug te lezen.

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:21

   Wat leuk dat jij je kinderen ook regelmatig wat schrijft. Inderdaad een heel bijzondere manier om herinneringen op te slaan 🙂

 • Reply Mieke 20 november 2014 at 22:12

  Wat heb je dat mooi geschreven. En wat een mooi idee om elk jaar op haar verjaardag een brief te schrijven. Dat wordt een bijzondere verzameling.

  • Reply Monique 23 november 2014 at 23:22

   Dankjewel Mieke! Ik vond het eerlijk gezegd een beetje eng om het te publiceren, omdat het zo persoonlijk is. Maar er wordt zo leuk op gereageerd dat ik blij ben dat ik het toch gedaan heb 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.