BABY PERSOONLIJK TAGS

De mooie mama-dingen tag

28 mei 2014

Het is weer tijd voor een nieuwe tag! Dit keer doe ik de ‘mooie mama-dingen tag’, bedacht door Shirley. Nu ik ruim 6 maanden moeder ben leek het me leuk eens terug te kijken op de mooie momenten die het moederschap mij gebracht heeft en daarbij stil te staan. Lees je mee?

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield
IMG_3886
Toen ik Lise voor het eerst vasthield was het eerste wat ik dacht ‘kom maar bij mama’. Tegelijkertijd kon ik bijna niet geloven dat er zojuist zo’n mooi, compleet, meisje uit mijn buik was gekomen. Het was zo onwerkelijk! Toen ik gehecht werd heb ik alle tijd gehad om haar te strelen en zachtjes tegen haar te praten. Ik controleerde als vanzelf al haar vingertjes en teentjes en bijna direct pakte ze mijn vinger. Dat vond ik zo mooi!

Het mooiste eerste moment samen

Direct na de bevalling was nogal hectisch. Eerst natuurlijk m’n ouders bellen en even later kwamen zij en mijn schoonouders in het ziekenhuis langs om Lise te bewonderen. Het mooiste eerste moment beleefde ik dan ook pas die nacht, toen we in het ziekenhuis sliepen maar ik geen oog dicht deed omdat ik nog vol zat met adrenaline. M lag aan de ene kant en Lise lag in een plastic bakje aan de andere kant van mijn bed en ik kon naar haar blijven kijken… Opeens hoorde ik haar zachtjes huilen en heb ik haar opgepakt en ben met haar rond gaan lopen. Ze werd meteen rustig. Ik weet nog precies hoe ik me toen voelde. Zó trots. Het was zo’n sereen moment, in het schemerige licht van de kamer, in een stil ziekenhuis midden in de nacht. Ik zal dat nooit vergeten.

Het eerste moment als ouders

Toen de kraamhulp vertrok en we alles zelf moesten gaan doen, kwam het besef pas echt dat wij de ouders waren van Lise en de enorme verantwoordelijkheid die dat met zich meebracht. Ik zal heel eerlijk zeggen dat me dat in het begin best even bang heeft gemaakt. Ik heb, toen M een paar dagen later weer aan het werk was, weleens met een huilende Lise op mijn arm op de bank gezeten en zelf een potje mee gejankt omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Gelukkig werd ik steeds zelfverzekerder en ik moet zeggen dat het nu bijna vanzelf gaat. Je groeit zo snel en natuurlijk in je rol als mama dat je het niet eens doorhebt.

De mooie dagelijkse dingen

10269542_10203921135013270_5627501697948506053_n

Als ik Lise uit bed ga halen en ze me aankijkt met pretoogjes en open mond omdat ze zo opgewonden is om me weer te zien. Dat moment is echt goud waard. Ik kan zo moe zijn of chagrijnig, maar als ik Lise zie lachen ben ik dat in één klap vergeten. En als ik voor Lise zing en ze het liedje herkent en begint te lachen. Het kuiltje in haar rechterwang als ze lacht en het hele hoge gilletje als ze extreem happy is. Ik krijg vaak tranen in mijn ogen van geluk als dat gebeurt.

Ik vind het ook prachtig om te zien hoe M is met Lise. Hoe hij tegen haar praat, hoe hij haar voorleest en hoe ook hij helemaal in zijn rol als papa is gegroeid en uit de grond van zijn hart meent dat hij haar gemist heeft na een dag werken. En er dan een beetje schuldig achteraan zegt ‘jou ook hoor’.

En ik vind het ook geweldig om met Lise naar buiten te gaan, onder de mensen te komen en haar te ‘showen’. Ik vind het zo leuk als mensen in de wagen kijken en contact met haar maken zonder dat ik het doorheb. Of tegen me zeggen dat het zo’n mooi meisje is. Dan voel ik me enorm trots dat ik haar mama ben!

Ik geniet er ook van als ze bij mijn ouders is en het naar haar zin heeft. Ik ben trots als ze uit logeren is geweest en de hele nacht bleek te hebben doorgeslapen. En ik vind het ontroerend als mijn moeder liedjes voor haar zingt waardoor ze begint te glunderen en mijn vader haar knuffelt en op zo’n lieve toon tegen haar praat dat ze moet lachen.

Het mooiste om te doen samen

DSC_3362

Zwemmen! We zijn pas één keer naar babyzwemmen geweest, maar ik vond het geweldig. En Lise genoot er ook van. Samen lekker het warme water in en spelen met balletjes en andere speeltjes. Ik was ook super trots dat ze geen kick gaf toen ik haar onder water dompelde. Mijn stoere meisje!

Iets anders wat ik heerlijk vind is elk knuffelmomentje dat we hebben. Lise krijgt nog 4 flessen per dag en op die momenten ligt ze op mijn schoot, met haar hoofd tegen mijn borst lekker te drinken. Ze kijkt me dan af en toe even aan en dan smelt ik helemaal. Ondertussen speel ik met haar handjes of voetjes of ik aai haar over haar bol.

Onze mooiste vakantie als gezin

We zijn nog niet op vakantie geweest, maar gaan eind augustus een weekje naar Zeeland. Ik kijk daar enorm naar uit. We zitten dan in een huisje vlakbij zee. Lise kan dan als het goed is al zelfstandig zitten en misschien al kruipen. Het lijkt me zo leuk om met haar in het zand te spelen of een stuk met haar te gaan fietsen. Ik kan niet wachten tot het zover is.

Ik vind mijn kindje op haar mooist als zij…

Me aankijkt en haar mond langzaam een grote glimlach vormt. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen. Ik vind haar ook prachtig als ze lekker ligt te slapen. Ze ziet er dan zo heerlijk ontspannen en vredig uit. En ik vind haar ook prachtig als ik haar net in bad heb gedaan, haar haartjes helemaal pluizig zijn, ze heerlijk ruikt en ze een mooi schoon setje kleertjes aan heeft.

Dit had ik voor geen goud willen missen

Het moederschap in z’n geheel! En de zwangerschap die daaraan vooraf ging had ik ook voor geen goud willen missen. Ik hoor in mijn omgeving veel mensen die ‘niet kunnen wachten tot het voorbij is’, maar ik heb dat gevoel nooit gehad. Lise is geboren met 36,3 weken zwangerschap en ik was er eigenlijk nog niet eens klaar mee. Ik heb de buik en het schoppen best vaak gemist nadien. Maar nu ik de mogelijkheid heb echt met mijn meisje te communiceren kan ik natuurlijk nog veel meer van haar genieten en dat doe ik ook zeker!

De mooie momenten waar ik me op verheug

Dat ze kan praten en me ‘mama’ noemt. Dat ze dan ook kan vertellen wat ze graag wil en wat ze wel en niet leuk vindt. Haar eerste tekening speciaal voor mij. Dat ze leert lopen en fietsen. Dat ze misschien ooit een klein broertje of zusje krijgt waarbij ze zich echt ‘grote zus’ gaat voelen. Er zijn zo veel dingen waar ik me op verheug! Maar voor nu geniet ik ook nog heel erg van de tijd dat ze klein is, want het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen en ik vrees dat dat voorlopig niet verandert.

Een mooi overzicht van alle dingen die me blij maken sinds ik mama ben. Ik nodig hierbij alle mede-mama’s van harte uit om deze tag over te nemen. Ik ben benieuwd naar jullie geluksmomentjes!

Liefs,
Monique

3 Comments

 • Reply Esther 28 mei 2014 at 13:43

  Wat een prachtige vragen en vooral antwoorden! Heel herkenbaar ook allemaal. Zelf ben ik 8 maanden geleden bevallen en kan ik net als jij zooo intens gelukkig zijn als mijn zoontje mij herkent, een brede glimlach heeft, je aankijkt met van die pretoogjes etc. Heel bijzonder allemaal het moederschap. Ook om de vader in die vaderrol te zien ineens.
  Een hele mooie mama-dingen-tag!

 • Reply Mieke 29 mei 2014 at 21:28

  “Kom maar bij mama”, dat is precies wat ik ook als eerste dacht toen onze oudste dochter werd geboren en bij mij werd gelegd. Zo mooi. 🙂
  Leuke tag om te lezen. Wat is het toch bijzonder he, het moederschap. Heel herkenbaar ook hoe je erin groeit.
  Leuk dat jullie naar Zeeland op vakantie gaan, wie weet komen we elkaar nog tegen. 😉

  • Reply Monique 29 mei 2014 at 22:08

   Toevallig dat je precies hetzelfde dacht. Inderdaad heel mooi en iets dat je je hele leven niet meer zal vergeten (en gelukkig maar!).

   Ja, we gaan naar Port Zélande dit keer. Zou wel leuk zijn als het dit keer lukt om af te spreken, maar het is niet echt bij jou om de hoek volgens mij he?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.