BABY ER OP UIT EVENTS OUDERSCHAP SHOPPEN ZWANGERSCHAP

De 30e Negenmaandenbeurs

23 februari 2015

negenmaandenbeurs

Aanstaande woensdag 25 februari is het zover: de Negenmaandenbeurs gaat dan van start. In Amsterdam RAI vind je van 25 februari tot en met 1 maart weer alles op het gebied van ouderschap en zwanger zijn. De beurs vindt dit jaar voor de 30e keer plaats en pakt daarom groots uit met modeshows, advies van deskundigen, stylingadvies en veel innovaties.

Ik ben nog nooit naar de Negenmaandenbeurs geweest. Dit jaar wordt dus mijn eerste keer. Samen met mijn moeder ga ik de 25e een dagje naar onze hoofdstad. Opa past die dag op Lise.

Mama Café XL

Nieuw op de beursvloer is het Mama Café XL, een ontmoetingsplek voor jonge en aanstaande moeders. Er kunnen naar hartenlust tips en ervaringen worden uitgewisseld, natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Woensdag, de dag dat ik er ben, wordt er ook speciaal aandacht besteed aan de papa’s. Het is dan namelijk Papadag. Er is onder andere een workshop ‘eerste hulp bij onverwachte bevallingen’ en (aanstaande) vaders kunnen bakfietsen testen op een fietsparcours.

Ik ben heel benieuwd wat ik van de beurs kan verwachten en welke leuke nieuwe merken en producten ik er tegenkom. Hopelijk biedt dit weer de nodige inspiratie voor leuke video’s en artikelen! Uiteraard komt er sowieso een verslagje van die dag online.

Huishoudbeurs

Een leuk extraatje bij een bezoekje aan de Negenmaandenbeurs is dat je met hetzelfde kaartje ook een bezoekje kunt brengen aan de Huishoudbeurs, die dit jaar voor de 70e keer plaatsvindt. Daar ga ik zeker even gebruik van maken, want op huishoudgebied is er voor mij nog genoeg te ontdekken…

De Negenmaandenbeurs is tussen 25 februari en 1 maart dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. en op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur. De Huishoudbeurs is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Een toegangskaart kost in de voorverkoop tot en met 24 februari €14,95. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee naar binnen, voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je €5,-. Tijdens Papadag (25 februari) kopen (aanstaande) vaders een kaartje voor €10,-. Meer informatie over de beurs vind je op de website.

Ben jij al ooit op de Negenmaandenbeurs geweest? En ga je dit jaar? Misschien tot woensdag! 

12 Comments

 • Reply Daantje 23 februari 2015 at 07:30

  Ik ben vorig jaar naar de huishoudbeurs geweest terwijl ook de 9 maanden beurs was. Het was echt mega-druk! Nog veel drukker dan wanneer er alleen huishoudbeurs is. Dus ik vond het niet zo geweldig, want ik kon helaas nergens bijkomen.

  Wat ik wel een leuke actie vond waren de Kruidvat tassen die je voor €5 kon kopen en dat je dan voor iets van €20 aan baby-producten had 🙂

  • Reply Monique 23 februari 2015 at 13:23

   Inderdaad balen als het zo druk is dat je nergens even rustig kunt bijkomen! Mijn schoonouders zijn afgelopen weekend naar de Huishoudbeurs geweest en volgens hen kon je echt over de koppen lopen doordat Kruidvat een treinactie had. Hopelijk zijn veel mensen dus afgelopen weekend al geweest en is het woensdag wat rustiger 😉

 • Reply Linda 23 februari 2015 at 10:18

  Leuk, misschien zien we elkaar dan wel even.

  • Reply Monique 23 februari 2015 at 13:21

   Lijkt me leuk! Ben erg benieuwd hoe druk het woensdag zal zijn…

 • Reply Nicole 23 februari 2015 at 12:25

  Gezellig ik ga ook voor de eerste keer!
  Ben ook super benieuwd.. 🙂

  • Reply Monique 23 februari 2015 at 13:21

   Leuk! Misschien zie ik je daar wel even? 🙂

 • Reply Odile 23 februari 2015 at 13:21

  Leuk! Jammer dat we niet op dezelfde dag gaan, maar gelukkig zien we elkaar snel!

  • Reply Monique 23 februari 2015 at 13:32

   Ja super jammer… maar inderdaad, we zien elkaar binnenkort! Zin in!

 • Reply marjon 23 februari 2015 at 14:01

  Ook ik ga er heen! Ik heb jaren geleden, toen ik nog jonger was, kaartjes gewoon voor de huishoudbeurs. Maar dit keer ga ik wat bewuster samen met mijn schoonzusje, eerst de 9 maanden beurs bezoeken en daarna nog even kijken bij de huishoudbeurs.

 • Reply Rory 23 februari 2015 at 16:51

  Ik ben vorig jaar voor het eerst geweest. Wat een ervaring (had ik ook een artikel over geschreven). Negenmaandenbeurs was heel erg leuk. Maar toen ik kort over de Huishoudbeurs wilde lopen werd ik weggeduwd, weggedrukt en reden er gewoon wat fanatieke vrouwen met boodschappenkarretjes over mijn tenen (echt waar!). Dit jaar ben ik iets beter voorbereid. In die zin. Geen 9 cm hoge hakken meer… Hopelijk tot woensdag Monique! Lijkt mij leuk om jou (en andere mamabloggers) irl te ontmoeten!

 • Reply Dineke 23 februari 2015 at 19:28

  Wij gaan donderdag als VIP zodat we tussen de enorme drukte door even kunnen bijkomen in een afgelegen gedeelte. Wel zo handig met 2 zwangere en een pas bevallene met baby haha. De drukte doe je toch niks aan, je weet het van tevoren en het is ieder jaar hetzelfde. En volgens mij wordt het alleen maar erger doordat er nu zo mega veel aandacht voor is in bladen en social media. Neemt niet weg dat je gewoon lekker moet genieten en af en toe ook moet dringen om iets gratis te krijgen, daar zijn we nu eenmaal Nederlanders voor. Ik maak me er niet te druk om in ieder geval!

 • Reply Lieke 24 februari 2015 at 12:27

  Wij gaan zaterdag, mijn zus en ik zijn beide zwanger en zij heeft al een kleintje van 1 en onze vriendjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken, ook mijn ouders vonden het leuk om mee te gaan. Dit is waarschijnlijk de enigste keer dat mijn zus en ik samen zwanger zijn dus extra bijzonder. Het wordt sws de eerste keer 9 maanden beurs voor mij! Ben benieuwd!

  Ik heb een leuke win-actie op mijn blog, neem je een kijkje?

  Liefs Lieke
  http://robust-posch.blogspot.nl/

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.