BABY SHOPPEN SPEELGOED

Cadeautips eerste verjaardag meisje

22 september 2014

verjaardag

We kunnen er niet omheen: ons kleine meisje is alweer 10 maanden. Dat betekent dat haar eerste verjaardag snel dichtbij komt. Die speciale dag moet natuurlijk gevierd worden. Naast nadenken over de aankleding van het feestje en wie we willen uitnodigen, ben ik alvast een lijstje gaan maken van cadeautjes die we leuk vinden voor Lise. Ze heeft voor een meisje van nog geen jaar oud al best veel speelgoed en ik vind het zonde als mensen geld uitgeven aan dingen die ze al heeft of waar ze (in mijn ogen) niet veel mee kan. Bovendien is het altijd fijn om een lijstje te hebben als iemand vraagt om cadeau-ideeën.

Cadeautips eerste verjaardag meisje

Onderstaand een vijftal cadeaus die hoogstwaarschijnlijk op Lise’s verlanglijstje belanden. Heb je zelf een meisje dat binnenkort 1 jaar wordt of zoek je nog een passend cadeau voor een ander kindje in die leeftijd, dan doe je hier wellicht nog wat inspiratie op!

Fisher-Price Gelukkige Geluiden Huis

Het Gelukkige Geluiden Huis van Fisher-Price is het grote cadeau dat Lise hoogstwaarschijnlijk van M en mij zal krijgen. Ten eerste vind ik het er super schattig en leuk uitzien. Tja, het oog wil ook wat toch? Verder denk ik dat ze er urenlang speelplezier van zal hebben. In het begin door vooral met de poppetjes en de geluidjes te spelen, later door er hele verhalen bij te bedenken. Het fijne is dat je ook losse poppetjes en voertuigen kunt kopen die bij het huis horen.

Nijntje Verstoppertje Spelen

Zodra Nijntje Verstoppertje Spelen uit kwam, heb ik het in mijn achterhoofd gehouden. Het spelletje is op drie verschillende leeftijdsniveau’s te spelen. Simpel gezegd gaat het erom dat je Nijntje verstopt. Ze gaat dan geluidjes maken en je kindje moet zoeken waar ze verstopt zit. Dit spelletje is in 2012 verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 3 jaar! We hebben het ook al eens aan een neefje cadeau gedaan.

Houten blokken

M roept al sinds we wisten dat we papa en mama zouden worden dat hij met zijn zoon of dochter met houten blokken wil spelen. Die moesten dus zeker op het lijstje! We hebben wat rondgezocht naar mooie blokken en kwamen uit bij deze blokken van het merk Janod. Ik vind ze zulke mooie kleurtjes hebben!

Duplo

Tja, wie houdt er niet van? Vroeger heb ik veel met Lego en Lego Duplo gespeeld en ik vind het super als Lise daar straks ook lekker mee kan spelen. Van Lego hebben we al een ton op zolder staan die vroeger van M geweest is. Van Duplo hebben we nog niets, dus heb ik op het lijstje ‘basisstenen of uitbreidingssets’ gezet, omdat eigenlijk alles dus welkom is.

Boekjes

Ik ben gek op voorlezen en Lise is gek op voorgelezen worden. We kunnen dus altijd wel leuke (voorlees)boekjes gebruiken. Lise is helemaal fan van Nijntje, dus die boekjes zijn altijd goed. Maar ik denk dat ze ook heel blij is met een mooi prentenboek.

Ik vind het belangrijk dat Lise speelgoed heeft dat haar uitdaagt haar fantasie te gebruiken. Natuurlijk zal ze straks helemaal haar eigen ideeën hebben over wat ze wel en niet leuk vindt, maar nu ze nog zo klein is vind ik het fijn die dingen uit te zoeken waar ze ook echt iets aan zal hebben. En ja, daar zitten ook wat duurdere dingen bij. Maar ik verwacht absoluut niet dat iemand die in z’n eentje gaat kopen. Mensen kunnen samen doen of gewoon een bon geven zodat we het later alsnog zelf kunnen kopen.

Wat vind jij leuke cadeautjes voor een kindje dat 1 jaar wordt? Laat het me weten in een reactie op dit artikel. Ik ben heel benieuwd!

11 Comments

 • Reply Marianne 22 september 2014 at 17:08

  Slim. Ik heb ook al een heel verlanglijstje voor Mathéo, gemaakt op lijstje.nl Makkelijk zodat gasten hun gekochte cadeau kan afstrepen!

 • Reply Gwen 22 september 2014 at 17:26

  +-/*-t
  Dat huis is leuk! Olivia speelt ook heel veel met Little People. Dat huis hebben we niet, wel getwijfeld nu voor 2e bday, maar dat wordt PLaymobil. Alvast op de groei. Duplo is ook altijd goed, net als boekjes! Je lijstje zou dat van ons geweest kunnen zijn haha. Heeft ze al een loopkar/auto? Oh en een trekhondje of ander dier is ook heel leuk, speelt Olivia mee sinds ze kan lopen en nu nog.

  • Reply moonoloog 23 september 2014 at 17:01

   Haha, dan hebben we dezelfde smaak als het om kinderspeelgoed gaat! Ze heeft een tweedehands loopkar en een houten poppenwagen wat eigenlijk ook een soort loopkar is. Dus ze zit wel goed in de loopkarren voorlopig 😉 Zo’n trekbeest is inderdaad ook een goeie, die zet ik erbij!

 • Reply Linda 22 september 2014 at 18:38

  Wij hadden voor de eerste verjaardag een smart trike, picknicktafel, boekjes en Little people op het verlanglijstje staan. Duplo hebben we voor tweede verjaardag gevraagd. Onze zoon is ook bijna tien maanden en naast toet toet auto’s geen idee wat ik voor hem niet vragen… En dan heb je ook nog de decembermaand die eraan komt.

  • Reply moonoloog 23 september 2014 at 17:03

   Smart trike moest ik Googlen, haha. Maar die hebben we ook al eentje, tweedehands gekregen. Inderdaad lastig met ook Sint en Kerst in aantocht…

 • Reply Miranda 22 september 2014 at 21:30

  Wij hebben Mila ook het grappige geluiden huis gegeven voor haar eerste verjaardag! Ze vindt het een geweldig ding! Ze drukt nu voornamelijk nog op de knopjes waar geluidjes uit komen en speelt een beetje met de popjes. Maar hoe ouder ze worden hoe meer ze er mee kunnen.

  Die Nijntje verstoppertje komt bij ons op het sint lijstje, die lijkt mij ook erg leuk namelijk!

 • Reply Deirdre 24 september 2014 at 22:59

  1 jaar vind ik een enorm moeilijke leeftijd! Meestal koop ik kado’s op de groei en duplo is toch 1 van m’n favorieten!

  • Reply moonoloog 25 september 2014 at 21:19

   Ja cadeaus op de groei kopen is altijd slim! Je hebt toch snel teveel…

 • Reply Meike 25 september 2014 at 04:27

  Spannend hè?! Over twee maanden is het bij ons ook zover *slik*. Op onze verlanglijst speelgoed met geluiden, houten puzzels, duplo en boeken.

 • Reply Miranda 25 september 2014 at 06:46

  Ik vind voor een meisje zo’n fisherprice roze theeservies ook altijd erg leuk. Als je echt niks weet zou je altijd kledingbonnen of geld kunnen vragen aan mensen. Met één jaar snappen kinderen dat hele verjaardagsgebeuren nog niet goed en dan kan je altijd zelf kiezen.

  • Reply moonoloog 25 september 2014 at 21:29

   Bonnen of geld is inderdaad altijd goed ja!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.